Intretinerea bijuteriilor din argint

1

Intretinerea bijuteriilor din argint, unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui tip de bijuterii

Indiferent de tendintele modei din punct de vedere al bijuteriilor, argintul ramane unul dintre cele mai importante metale din topul preferintelor celor pasionati de catre bijuterii. Acest lucru se datoreaza fara nici un fel de indoiala avantajelor pe care le ofera achizitionarea si purtarea bijuteriilor din argint. Dintre toate avantajele oferite de catre acest tip de bijuterii, intretinerea acestora reprezinta din punctul meu de vedere unul dintre cele mai importante avantaje oferit de catre bijuteriile din argint motiv pentru care in continuarea acestui articol voi detalia acest avantaj.

O prima modalitate prin care pot fi curatate bijuteriile din argint este intoducerea acestora intr-o solutie obtinuta din amestecarea apei calde cu sapun lichid ori cu detergent lichid de vase. Avand in vedere ca argintul este sensibil la anumiti factori chimici, atentie mare la compozitia sapunului lichid utilizat in aceasta solutie. Acesta trebuie sa aiba un ph neutru pentru a nu deteriora bijuteriile din argint.

In cazul in care bijuteriile din argint se afla intr-o stare mai avansata de deteriorare din punct de vedere estetic, nu este cazul sa intram in panica ori sa ne gandim la apelarea la serviciile unui profesionist in materie de curatare bijuterii din argint pentru ca si acest lucru poate fi rezolvat cu brio cu ajutorul ingredientelor ce se gasesc in interiorul unei bucatarii. In acest sens avem nevoie de doua linguri de bicarbonat de sodiu peste care se toarna aproximativ 100 ml otet alb, amestecandu-se pana cand bicarbonatul de sodiu se topeste. In solutia obtinuta se introduc bijuteriile din argint care prezinta un grad mai mare de deteriorare, acestea lasandu-se la curatat aproximativ 3-4 ore. Dupa expirarea timpului, bijuteriile din argint se scot pentru a fi clatite cu apa curata si sterse foarte usor cu o carpa care nu zgarie si care nu lasa urme.

Solutia creata din ulei de masline si suc de lamaie reprezinta o alta solutie foarte utila atunci cand vine vorba despre curatarea bijuteriilor din argint. Spre deosebire de solutia prezentata mai sus, in aceasta solutie de curatare bijuteriile din argint nu trebuie introduse ci doar lustruite cu o carpa moala ce a fost inmuiata in acesta solutie.

Avand in vedere usurinta cu care se curata bijuteriile din argint, atunci cand vine vorba despre materialul bijuteriei pe care vrem sa o achizitionam recomand sa cumparam argint

1 COMENTARIU

  1. cand eram mai mica, obisnuiam sa folosesc pasta de dinti pentru a le curata, dar trebuia sa freci nu gluma. Acum folosesc si eu tot metoda cu otet si bicarbonat si aproape ca nu trebuie sa fac nimic, bijuteriile se curata singure in cateva secunde.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.