Scaune auto pentru copii, cu sistem isofix

2

Copii reprezinta cea mai de pret comoara a parintilor si de aceea, acestia din urma nu fac niciodata rabat de la nimic cand vine vorba de securitatea si siguranta celor mici. Parintii responsabili stiu ca pentru a putea calatorii cu copii in masina trebuie sa monteze  scaune auto copii, care sunt astfel construite incat sa asigure copilul pe perioada intregii calatorii. Exista pe piata de profil foarte multe modele de scaune auto, avand diverse modele si fiind concepute pentru diferite varste, greutati sau inaltimi.

Atunci cand decideti sa achizitionati un scaun auto pentru transportul copiilor trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte: sistemul de fixare al acestora, greutatea maxima suportata, dotarile suplimentare cu centuri de siguranta sau alte sisteme, inaltimea tetierei, protectiile laterale, etc. Scaunele auto pentru copii se pot fixa in autoturism prin doua metode. Metoda clasica presupune fixarea scaunului auto cu ajutorul centurilor de siguranta cu care este prevazut automobilul. Al doilea sistem de fixare, cu care sunt dotate aproape toate modelele noi de masini inca din fabricatie este cel conceput pentru scaune auto isofix.

Concret, sistemul isofix pentru securizarea scaunelor auto este deja inclus din constructie in canapeaua din spate a masinii si consta in doua cleme speciale ce se fixeaza la baza scaunului copilului si a unei a treia cleme, situata in partea superioara a canapelei, cu care se fixeaza partea de sus a scaunelului celui mic, nemaifiind folosite centurile de siguranta. Acest sistem de prindere asigura fixarea scaunului auto pentru copii intr-o pozitie fixa si rigida, care in cazul unui impact face ca scaunelul copilului sa se comporte unitar cu restul automobilului, nefiind posibila desprinderea sa sau alunecarea de pe pozitie.

Folosind sistemul de prindere isofix scaunul copilului este mult mai usor de montat si demontat. In acelasi timp, sistemul isofix asigura celui mic un plus de siguranta in caz de accident, scaunul ramanand fix, copilul fiind astfel protejat la impact.

In cazul copiilor foarte mici, a bebelusilor, in loc de scaunul auto se poate folosi scoica auto, cu care multe dintre modelele noi de carucioare copii sunt dotate din fabricatie.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.