Eşti o persoană cu spirit de iniţiativă şi vrei să deţii propria afacere? Îţi doreşti să lucrezi doar pentru tine şi să te bucuri de roadele succesului? Îţi plac provocările? Atunci e timpul să intri în lumea afacerilor. Cum faci asta?
Fii inventiv şi pune pasiune în tot ceea ce faci!
Vrei să îţi deschizi propria afacere şi să nu ştii de unde să porneşti? În primul rând orientează-te către un domeniu pe care îl stăpâneşti foarte bine şi care îţi face plăcere. Munca făcută din pasiune dă întotdeauna cele mai bune rezultate.
Trebuie ţinut cont însă şi de faptul că o afacere de succes se clădeşte cu multă trudă, bani investiţi şi oameni capabili. Însă de multe ori acestea nu sunt suficiente. Pentru a porni o afacere de succes trebuie să ai acea sclipire care să te facă deosebit. În orice domeniu, concurenţa este acerbă, aşa că înainte de a investi în ceva întocmeşte un plan de afaceri şi gândeşte-te bine la tot ce ţi-ai propus.
Întocmeşte un plan de afaceri
Un plan de afaceri bine întocmit este baza unei afaceri de succes! Primul pas ar fi studierea pieţei. Cercetează care sunt cererile publicului ţintă şi bineînţeles ce face concurenţa. După ce ai făcut acest studiu, caută ca tu să vii cu ceva în plus, cu ceva nou şi tentant, pentru a atrage atenţia şi pentru a câştiga primii clienţi. Analizează cu mare atenţie bugetul disponibil, dar şi posibilitatea de a atrage noi investitori.
Promovează-te
Dacă eşti nou pe piaţă, fă-te cunoscut! Reclama este sufletul comerţului, aşa că încearcă să te faci cunoscut pe toate căile legale posibile. Primul pas este realizarea unui website, apoi promovarea acestuia prin intermediul anumitor agenţii de publicitate. Participă la târguri şi expoziţii de profil şi apelează la serviciile unei firme care se ocupă de realizarea diverselor materiale publicitare (broşuri, pliante, cărţi de vizită sau diverse obiecte personalizate).
Apelează la specialişti
O mare parte din succesul unei afaceri se datorează unei echipe de contabilitate cu oameni foarte bine pregătiţi şi capabili. Modificările legislative şi anumite norme care trebuiesc respectate ne fac să pierdem foarte mult timp. În plus, anumite aspecte şi probleme ne depăşesc capacitatea de a înţelege şi găsi o rezolvare. Din acest motiv, cel mai bine este ca tu să te ocupi de ce ştii să faci, iar contabilitatea să o laşi în mâinile specialiştilor. Chiar dacă ai un mic PFA, tot eşti prins în hăţişurile birocraţiei. Operarea datelor în programul de contabilitate, depunerea în timp util a declaraţiilor fiscale, ridicarea deciziilor de impunere, rezolvarea adreselor de la ANAF sau urmărirea corectă a plăţilor către buget prin obţinerea anuală a unui certificat de atestare fiscală sunt operaţiuni care necesită timp, atenţie şi pricepere. Cea mai mică greşeală se poate lăsa cu amenzi usturătoare în cazul unui control, din acest motiv cel mai bine este ca pentru contabilitate PFA să apelezi la specialişti.
Dacă ai o afacere mai mare şi cauţi o firma contabilitate Bucuresti, optează pentru una care are multă experienţă în domeniu, un portofoliu de clienţi vast, o bună reputaţie şi care oferă seriozitate şi profesionalism. Când vine vorba de acte contabile nu e loc de greşeală. Orice sumă introdusă eronat sau omisă se poate lăsa cu consecinţe grave asupra societăţii, dar şi asupra personalului administrativ. Pe lângă acest aspect deloc plăcut, mai ai de înfruntat şi birocraţia, cozile uriaşe şi modificările legislative. Aceste aspecte consumă mult timp şi energie, implicit şi bani. Timpul este foarte preţios când vine vorba de afaceri, de aceea trebuie folosit eficient. În plus, dacă nu apelezi la serviciile unei firme de contabilitate specializate care îşi asumă răspunderea asupra corectitudinii înregistrărilor, rişti să pierzi chiar diferite sume de bani.
Să ai spor!
stiu eu cateva exemple de firma care s-au dus pe copca rapid pentru ca si-au angajat contabili de ocazie care le-au ratacit bani pe toate partile. Bine ar fi sa citeasca mai multa lume articole ca asta si sa ia aminte la importanta colaborarii cu experti contabili.
O firma oricat de micuta este e bine sa aiba o firma serioasa de contabilitate, caci altfel risca sa intre repede in faliment.