În ce oraşe există cele mai multe locuri de muncă vacante?

2

Contrar aparenţelor, în România sunt multe domenii de activitate care prezintă un deficit de personal. Cauza principală o reprezintă personalul calificat şi foarte bine pregătit care odată şcolit la noi în ţară, alege să lucreze în străinătate pe un salariu poate că şi de 10 ori mai mare. Decizia acestor oameni de a părăsi ţara pentru un trai mai bun, nu este de condamnat. Toţi tindem să evoluăm şi să ne bucurăm de o carieră de succes. Însă nu toţi avem acelaşi noroc. În plus nici în Occident nu se plimbă câinii cu covrigi în coadă. Chiar dacă salariile sunt mai mari şi nivelul de trai este pe măsura.

În ciuda acestui fenomen, România se află într-o continuă dezvoltare economică. Cele mai căutate domenii sunt cele din sănătate, IT,  relaţii cu clienţii şi vânzări.

Locuri de muncă Bucureşti, joburi Cluj, joburi Galaţi? Unde doreşti să lucrezi?

Când vine vorba de cele mai căutate oraşe, în topul clasamentului se situează capitala. Fiind cel mai mare oraş din România, majoritatea preferă să caute joburi in Bucuresti. Aici îţi poţi găsi cu uşurinţă un job potrivit. Tot ce trebuie să faci este să ştii ce vrei şi unde să cauţi.

Bucureştiul însă nu oferă locuri de muncă doar localnicilor. Bucureştiul oferă locuri de muncă şi populaţiei care se află în apropierea metropolei dar şi tinerilor studenţi care au ales să studieze la o Universitate din capitală. Majoritatea studenţilor aleg să lucreze în timpul studiilor. Fie pentru a îşi rotunji veniturile, fie pentru a se întreţine sau pentru a căpăta experienţă, aceştia aleg să facă ceva util în timpul lor liber. Spre deosebire de alte oraşe din ţară, Bucureşti oferă joburi pentru diverse domenii de activitate, cu un program flexibil şi foarte bine plătite. Fiind un oraş mare şi cerinţele sunt pe măsură.

Următorul oraş unde puteţi găsi cu uşurinţă un job potrivit este Cluj-Napoca. În ultimii ani, rata şomajului a scăzut semnificativ în acest oraş. Asta se datorează faptului că oraşul este într-o continuă dezvoltare economică. Fiind unul din cele mai importante centre industriale, academice şi culturale din România şi în acelaşi timp, al doilea oraş ca număr de locuitori după Bucureşti, Clujul oferă  locuri de muncă pentru oricine doreşte să lucreze.

Conform studiilor de pe piaţa muncii, în Cluj se fac angajări zilnic, iar afacerile micilor intreprinzători sunt din ce în ce mai prospere.

Indiferent dacă eşti student, eşti o persoană cu studii superioare sau un muncitor necalificat, în Cluj Napoca există locuri de muncă pentru oricine. Cele mai căutate domenii sunt confecţiile, domeniul auto şi IT. Pentru a aplica la unul din aceste posturi, nu trebuie decât să îţi pui la punct CV-ul şi să cauţi  joburi in Cluj potrivite cu aptitudinile tale şi nivelul tău de pregătire profesională.

Alte oraşe în care există multe locuri libere sunt: Arad, Craiova, Iaşi, Piteşti, Ploieşti, Timişoara, Satu Mare sau Sibiu.

La polul opus, cu un număr mic de locuri de muncă disponibile se află Bacău, Botoşani, Călăraşi, Galaţi, Sălaj, Slobozia, Suceava sau Vaslui. Chiar şi aşa, dacă eşti în căutarea unui loc de muncă în unul din aceste oraşe, tot vei găsi. Trebuie doar să vrei. Spre exemplu, dacă eşti în căutare de joburi in Galati, poţi opta pentru un post în Şantierul Naval Damen.

Există o veste bună însă. În momentul de faţă sunt destui investitori dispuşi să dezvolte aceste zone şi să ofere locuri de muncă tuturor celor care doresc să lucreze. Însă până atunci, lupta pentru supravieţuire este destul de mare. Ce mă întristează pe mine însă, este faptul că în trecut nu se punea problema lipsei locurilor de muncă.

Dar lăsăm trecutul în urmă, tragem linie şi pornim de la capăt. Important este să învăţăm din greşeli, să punem pasiune în tot ceea ce întreprindem, să oferim seriozitate şi profesionalism. Restul… vine de la sine!


Sursă foto: pixababy.com

2 COMENTARII

  1. locuri de munca se gasesc. N-am sa neg ca unele nu sunt prea bine platite, dar nu mi se pare ok nici ca oamenii refuza de exemplu un salariu de 1000 de lei si prefera sa stea acasa pe ajutor social de la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.