Cum ne întărim sistemul imunitar în sezonul rece – Siropurile nuturale de la Faunus Plant

5

Oscilaţiile de temperatură din ultimele zile au venit la pachet cu o tolbă plină de viroze. Cel mai afectat este sistemul imunitar care este nevoit să lupte pentru ca organismul să rămână sănătos.  Atât la farmacii, cât şi la uşile medicilor de familie, cozile sunt interminabile. Pentru a ne proteja şi a preveni răceala şi gripa, dar şi pentru a ajuta organismul să lupte cu viruşii, bacteriile, paraziţii şi ciupercile care intră în contact cu organismul, cel mai bine este să avem grjă să contribuim la creşterea sistemului imunitar.

 

Cum contribuim la întărirea sistemului imunitar

 

Alimentaţia joacă un rol foarte important în ceea ce priveşte creşterea şi menţinerea sistemului imunitar. Consumând alimente bogate în antioxidanţi, vă creaţi un scut natural de protecţie.

Cele mai eficiente produse alimentare pentru creşterea imunităţii sunt: usturoiul, ceapa, ardeiul iute, curcuminul, scorţişoara,  ghimbirul, piperul, cimbrul, busuiocul, morcovul, fructele (în special cele care conţin vitamina C şi vitamina E), nucile, mierea de albine, iar lista poate continua. Alte alimente benefice pentru sistemul imunitar sunt cele care conţin seleniu şi zinc.

Un alt factor extrem de important când vine vorba de imunitate este mişcarea. Cu cât eşti mai activ şi  obişnuieşti să îţi petreci mai mult timp în natură, cu atât bariera de protecţie va fi mai puternică.

Un alt rol important îl joacă şi starea emoţională. Conform ultimelor studii s-a demonstrat că stresul afectează inclusiv sistemul imunitar, aşa că încearcă să fii cât mai relaxat.

Pentru a veni în ajutorul organismului în ceea ce priveşte întărirea sistemului imunitar, putem apela şi la siropuri 100% naturale realizate cu grijă din extracte din plante. Siropurile pot fi luate şi pentru a preveni răceala sau pentru a trata sau reface organismul afectat.

 

Siropuri de la Faunus Plant din extracte de plante, recomandate atât copiilor, cât şi adulţilor.

 

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au găsit un aliat de nădejde în natură. Aceasta a reuşit de fiecare dată să ofere remedii prin intermediul plantelor cu proprietăţi terapeutice. Selectând cu grijă fiecare frunză, floare, rădăcină, scoarţă sau mugure, omul a reuşit să le descopere proprietăţile terapeutice şi să le folosescă pentru tratarea diferitor afecţiuni.

Siropurile  de la Faunus Plant sunt naturale 100%, obținute prin prelucrare manuală. Nu conţin conservanţi sau coloranţi artificiali. În plus, au un gust foarte plăcut şi pot fi luate atât de copii (mai mari de 2 ani) cât şi de adulţi. În această categorie găsim pentru moment 7 tipuri de sirop.

Siropurile vin ambalate în flacoane de 200 ml şi conţin toate informaţiile legate de ingrediente, recomandări sau mod de administrare. O dată deschis flaconul, acesta se va păstra timp de 30 zile la frigider. Preţul unui flacon este de doar 8,10 lei şi poate fi găsit atât la Faunus Plant pe site cât şi la câteva magazine de tip plafar partenere.

Eu până în prezent am testat 5 siropuri şi doresc să vi le prezint pe rând.

 

Siropul Respiratorus – recomandat pentru pentru căi respiratorii sănătoase


Ingrediente:  extracte de: Cimbrişor părți aeriene, Ciuboţica-cucului flori, Pătlagină frunze, Pin muguri, Scai-vânăt părți aeriene; uleiuri esențiale de: Pin, Mentă, Salvie; zahăr invertit

Recomandat pentru funcţionarea normală a aparatului respirator, cu proprietăţi expectorante, antitusive, antispastice, aniinflamatorii şi antiseptice.

Siropul este excelent pentru prevenirea sau ameliorarea problemelor provocate de răceală şi gripă. Se poate administra ca atare, sau diluat într-un pahar cu apă sau ceai. Siropul Vitaminizantus – recomandat pentru creşterea imunităţii.

Cimbrişorul este una din plantele mele preferate, mai ales datorită proprietăţilor sale terapeutice privind ameliorarea simptomelor provocate de bronşită, astm sau tuse convulsivă. Din păcate, sistemul meu respirator este foarte sensibil şi sunt mereu nevoită să îl ajut fie cu ceai de cimbrişor de pădure cules personal din pădurile de la ţară, fie cu siropuri naturale.

 

Siropul Vitaminizantus – ideal pentru creşterea imunităţii


Ingrediente: extracte de: Cătină fructe, Măceş fructe, Echinacea părți aeriene, Urzică  frunze; uleiuri esențiale de: Lămâie, Eucalipt, Scorţişoară; zahăr invertit.

Recomandat pentru avi­taminoze, anemii, astenie, inapetenţă, prevenirea răcelii şi gripei, oboseală, convalescenţă, sensibilitate la infecţii.

Siropul este un bun vitaminizant, imunostimulator, antianemic, care contribuie în mod considerabil la creşterea imunităţii şi refacerea organismului după răceală sau gripă. O cură durează cam 6-8 săptămâni şi poate fi administrată înainte de perioada de risc de îmblonăvire.

Este un sirop care nu ar trebui să lipsească din casă, mai ales dacă aveţi copii.

 

Siropul din Cătină –  un bun antibiotic natural


Despre fructele de cătină se ştie că sunt foarte bogate în vitamina C  cu puternic efect antioxidant, antiinflamator şi cicatrizant. Este un excelent antibiotic natural, ideal pentru imunizarea organismului. Pe lângă vitamina C, fructele de cătină conţin şi vitamina A, complexul B, E, P, K, F dar şi minerale precum  calciu, magneziu, fier,  fosfor, sodiu şi potasiu.  În plus, cătina este şi o bogată sursă de  beta-caroten.

Siropul din fructe de Catina de la Faunus Plant este recomandat pentru creşterea imunităţii, anemie, fiind în acelaşi timp şi un bun adjuvant în timpul convalescenţei.

Siropul de cătină poate fi luat de întreaga familie şi poate fi administrat în cure de 6-8 săptămâni sau înaintea și în timpul perioadelor cu risc crescut de îmbolnăvire!

 

Siropul din muguri de pin – ideal pentru funcționarea normală a aparatului respirator


Puternic aromat, siropul de muguri de pin este un balsam pentru gâtul inflamat. Este un bun expectorant, antispastic bronşic care ameliorează semnificativ  simptomele create de răceală şi gripă. Ideal pentru probleme legate de tuse, bronşită, traheită, astm bronşic, siropul din muguri de pin contribuie la eliberarea căilor aeriene. În plus este şi un bun calmant în caz de iritaţii ale gâtului. În acelaşi timp, siropul de muguri de pin are rolul de a stimula sistemul imunitar şi de a îl proteja împotriva viruşilor.

Siropul este recomandat pentru  funcționarea normală a aparatului respirator, îmbunătățirea capacității respiratorii şi reducerea disconfortului care apare la nivelul căilor respiratorii.

Siropul din muguri de pin poate fi luat de întreaga familie şi poate fi administrat în cure de  1-2 luni sau la nevoie!

Un sirop ce nu ar trebui să îţi lipsească din casă dacă de confrunţi des cu probleme respiratorii.

 

Siropul de pătlagină – expectorant, emolient, antispastic bronșic


Încă din copilărie îmi aduc aminte cum mamaie culegea frunzele de pătlagină şi le usca pentru a le face ceai. Ceaiul era consumat pentru ameliorarea tusei dar şi pentru a elimina viermii intestinali la copii. Atunci când se lovea, folosea tot frunze de pătlagină. Le zdobea puţin, apoi le aşeza pe rană sau zona inflamată, pentru a se vindeca mai repede. Având puternic efect tămăduitor, ceaiul de pătlagină îl folosea pentru a combate tusea.

Siropul de pătlagină de la Faunus plant este un bun expectorant, emolient, antispastic bronşic, fiind recomandat pentru a uşura simptomele răcelii şi gripei, pentru a combate tusea şi pentru a preveni problemele cauzate de astmul bronşic.

Siropul de pătlagină  poate fi luat de întreaga familie şi poate fi administrat în cure de  1-2 luni sau la nevoie!

 

5 COMENTARII

  1. Cand vine vorba de raceala, prefer sa ma tratez cu produse naturiste. Nu am mai auzit de siropurile Faunus Plant, insa cu siguranta o sa le incerc pe viitor. 🙂

  2. In perioada de iarna eu sunt mare consumatoare de siropusi de tuse si sunu multumita de siropul de patlagina, mereu mi-a facut bine. Cu ocazia articolului tau, vad ca mai sunt foarte multe produse care sigur mi-ar face bine si le voi incerca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.