Ce trebuie să ştii despre genţile de damă

8

Geanta este una din cele mai utile şi iubite accesorii din garderoba unei femei. Indiferent de model, culoare, dimensiune sau formă, geanta reuşeşte prin simpla prezenţă să completeze o ţinută, sau chiar să o scoată în evidenţă.

Cel mai important este să ştii ce anume să alegi, în funcţie de materialul din care este confecţionată, ţinuta purtată, forma corpului sau chiar evenimentul la care urmează să mergi.

 

Ce trebuie să ştii despre genţile de damă

 

Cumpărături online sau din magazinele fizice? Care sunt avantajele şi dezavantajele.


În ultimul timp cumpărăturile online au acaparat considerabil piaţa românească. Asta se datorează în primul rând faptului că oferă mai multă diversitate sau chiar reduceri considerabile de preţ. În plus, femeile au obiceiul să fie destul de nehotărâte atunci când doresc să îşi cumpere o geantă nouă, iar timpul şi-aşa prea scurt, ne îndrumă către magazinele online. Este mai simplu şi mai comod să cauţi genti femei direct de la tine de acasă decât să cutreieri zeci de magazine în căutarea modelului perfect!

Într-un webshop online, singurul dezavantaj constă în faptul că nu reuşim să ne dăm seama cu exactitate de nuanţă, mărime şi nici de textura materialului din care este confecţionată geanta. Ne putem doar imagina.

Însă, dacă optezi să achiziţionezi genti dama online de la un magazin deja consecrat, care oferă o descriere detaliată a fiecărui produs, transparenţă privind datele şi multă seriozitate, atunci nu ai de ce să îţi faci griji. În plus, dacă ai constatat că produsul primit nu îndeplineşte criteriile cerute de tine, poţi solicita ca acesta să fie schimbat gratuit în termen de maxim 14 zile de la data primirii coletului.

 

Cum alegi geanta în funcţie de ocazie


Pentru fiecare ocazie există un cod vestimentar care se cere a fi respectat. De exemplu, dacă mergi la o nuntă şi porţi o rochie de ocazie lungă, ideal ar fi să accesorizezi ţinuta cu o geantă tip plic, care să dea clasă ţinutei şi să o scoată în evidenţă.

La birou poartă întotdeauna o geantă office elegantă şi din piele naturală. Fie că optezi pentru genţi de damă cu baretele scurte sau genti umar dama, acestea trebuie să fie bine compartimentate astfel în cât documentele să fie purtate în siguranţă.

O ieşire cu cei mici în parc sau la locul de joacă cere o ţinută casual sau sport. În acest caz poţi opta, în funcţie de situaţie pentru o geantă supradimensionată sau un rucsăcel încăpător în care să poţi ţine o gustărică, bidonaşul cu apă, jucăria preferată sau chiar un rând de schimburi.

Pentru o plimbare prin oraş, poţi alege din o gamă variată de genţi de diferite forme, culori sau materiale. Poţi ieşi în evidenţă cu o geantă înflorată sau de ce nu, cu una vintage sau retro. Ai liber să alegi tot ce îţi doreşti. Genţile casual pot fi adaptate cu uşurinţă la aproape orice ţinută, aşa că lasă-ţi imaginaţia să zburde.

Foarte apreciate în acest sezon sunt genţile care au imprimat un mesaj motivaţional, sau cele care au imprimate motive tradiţionale româneşti. Dacă iubeşti iile,  îţi poţi asorta bluza cu o astfel de geantă foarte şic.

 

Cum alegi geanta în funcţie de forma corpului


Atunci când alegi o geantă, trebuie să ţii cont şi de dimensiunea corpului tău. Imaginează-ţi o domnişoară minionă, cărând  o geantă mai mare decât ea. Nu ai crede că săraca fată a fost dată afară din casă? 😀

Cum alegi geanta în funcţie de siluetă? Foarte simplu!

Dacă esti mică de înălţime şi foarte slabă, ar trebui să optezi pentru genţi de dimensiuni reduse, pentru a nu crea o disproporţie care din punct de vedere estetic nu este deloc plăcută.

Dacă eşti foarte slabă şi înaltă, indicat este să optezi pentru genti femei de dimensiuni medii sau chiar mari.

Dacă eşti o femeie cu şoldurile proeminente, ar trebui să alegi o geantă medie şi cu baretele uşor alungite, care să ajungă până deasupra şoldurilor. Optând pentru acest tip de genti umar dama, cu siguranţă vei reuşi să îţi evidenţiezi şi bustul, nu numai şoldurile.

Dacă eşti o femeie puţin mai plinuţă, optează pentru o geantă XXL cu o barete lungi sau o curea lungă. Persoanele mai plinuţe nu ar trebui să poarte geanta pe umăr ci să o ţină astfel încât geanta să ajungă în zona genunchilor. În acest mod se va crea o proporţie şi un impact vizual foarte plăcut!

 

DISTRIBUIȚI

8 COMENTARII

  1. Mamaaaaa, ce frumoasa e poza cu care ai inceput articolul!!! Hai sa adaug un sfat: geanta trebuie sa o alegi in functie de ceea ce ai de dus acasa de la serviciu: eu mereu trec prin piata, ca de la metrou intru exact in piata in drum spre casa, asa ca in geanta mea mereu apare cate o legatura de morcovi sau un kil de mere. Si intr=adevara, online gasesti mult mai multe modele fara prea mare efort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.