Unde găseşti un fotograf profesionist pentru botez

5

Venirea pe lume a unui copil este una din cele mai fericite clipe din viaţa unui părinte. Bucuria este atât de mare încât orice detaliu contează când vine vorba de micuţul bebeluş. După naştere, cel mai memorabil şi aşteptat moment este creştinarea pruncului. Un eveniment unic, pur şi cu adevărat deosebit. În acele clipe magice, toată atenţia şi grija se îndreaptă către noul membru al familiei. Când vine vorba de botez şi prima lui petrecere oficială totul trebuie să fie perfect.

Chiar dacă aceste clipe absolut deosebite vor rămâne întipărite în sufletele părinţilor, aceştia îşi doresc totuşi ca ele să dăinuie veşnic. Pentru asta singura soluţie este să apeleze la un fotograf profesionist!

Se spune că de multe ori o imagine face mai mult decât 1000 de cuvinte. Chiar dacă totul este pregătit în detaliu sunt anumite cadre care ar trebui să fie neapărat surprinse. Un zâmbet, o strângere de mână, trusoul bebeluşului pregătit pentru gală, familia, Sfânta Biserică, cristelniţa, botezul, aranjamentul floral,  întreg decorul,  bucuria naşilor, emoţiile părinţilor … totul face parte din micile delicii ale unui botez perfect!

Cum alegi cel mai bun fotograf pentru botez

Astfel de clipe nu pot fi surprinse decât de un fotograf de botez, cu experienţă şi care iubeşte ceea ce face. Spun asta, pentru că pasiunea pentru fotografie se vede în fiecare cadru surprins. Luminile care învăluie subiecţii, detaliile din jurul lor, decoraţiunile, florile, peisajul din jurul Bisericii, priveliştea din cafas, localul, tortul sau oricare alt obiect din jur… sunt surse de inspiraţie pentru un profesionist. Aparatul trebuie să surprindă în mod natural fiecare clipă, iar micuţa vedetă a serii să se bucure de cele mai reuşite fotografii. Mai mult decât atât, fotograful trebuie să facă faţă de fiecare dată micilor provocări, pentru că un bebeluş  este destul de imprevizibil, iar pentru a surprinde un cadru perfect, trebuie multă atenţie, o cameră profesională şi o persoană care ştie ce are de făcut. Pe lângă acest aspect, fotograful trebuie să dea dovadă de multă imaginaţie, creativitate, talent  şi simţ artistic.

Un fotograf botez profesionist va transforma fiecare poză în o adevărată operă de artă. Fiecare clişeu va deveni o imagine de colecţie care îţi va răscoli de fiecare dată amintirile legate de acele clipe absolut minunate din viaţa familiei tale.

Fotografia de botez poate fi transformată cu uşurinţă într-un dar pentru invitaţi. Un semn de recunoştinţă pentru că au ales să fie alături de bebeluş, în una din cele mai speciale zi din viaţă. Pentru că nu-i aşa? Amintirile frumoase sunt cele mai preţioase suveniruri pe care un om le poate primi în dar de la viaţă!

Aspecte importante în alegerea unui fotograf profesionist


  • Portofoliul – cartea de vizită a oricărui fotograf. Atunci când eşti în căutarea unui astfel de serviciu, primul aspect de care trebuie ţinut cont este portofoliul. Cu cât este mai vast şi mai bine realizat, cu atât fotograful ales urcă în topul preferinţelor. În plus, dacă îi vei studia portofoliul, îţi va fi mai uşor să înţelegi omul din spatele obiectivului.
  • Recomandarea – nu fac referire neapărat la recomandarea unui prieten. Recomandarea poate veni de la oricine, iar din acest motiv trebuie să citim cu atenţie recenziile lăsate de alţi clienţi. Înainte de a face o înţelegere, cel mai bine este să stabiliţi o întâlnire astfel încât să realizezi dacă omul ales este omul potrivit nevoilor tale.
  • Comunicarea – discută cu fotograful despre fiecare detaliu privind programul, locaţiile şi pretenţiile avute. Nu ezita să pui întrebări sau să ceri informaţii suplimentare, atunci când acestea sunt necesare. În plus, fotograful trebuie să fie o persoană dispusă să interacţioneze cu invitaţii şi toţi membrii familiei, încurajându-i să coopereze pentru a realiza fotografii demne de paginile unei reviste. Însă în acelaşi timp nu trebuie să uite cine este „vedeta”serii! Nu uita să îi adresezi întrebări şi despre tehnica de lucru utilizată. Aceasta trebuie să fie una de înaltă calitate şi capabilă să ofere imagini desăvârşite indiferent de condiţiile meteo.
  • Realizarea unui photobook – la mare căutare în această perioadă este realizarea unei cărţi foto cu micuţul bebeluş. Un album ceva mai special şi profesional, în paginile căruia vei găsi cele mai emoţionante clipe surprinse înainte de eveniment, din timpul botezului, dar şi de la petrecerea de după.
  • Semnarea unui contract – încrederea este foarte importantă.  Însă, pentru ca totul să decurgă conform planului, nu uita să semnezi un contract. Până la urmă mai mult ca sigur nu ţi-ai dori ca în ziua botezului să rămâi fără fotograf. Sau acesta să nu realizeze fotografii de calitate precum cele prezentate.
  • Disponibilitatea – nu lăsa acest aspect pe ultima sută de metri! Fotograful joacă un rol foarte important în realizarea unui botez reuşit. El face legătura între prezent şi viitor. El este cel care îţi va oferi şansa, ca în viitor să le arăţi şi copiilor bucuria trăită! Aşa că ai grijă să îţi cauţi din timp omul potrivit pentru fotografii perfecte!

Datorită faptului că botezul este un eveniment absolut special, atunci este obligatoriu să apelezi la un fotograf profesionist, care dispune de tehnica şi aparatura necesară şi care ştie cum să pună în valoare fiecare cadru surprins. Dacă eşti în căutarea unui fotograf de botez, atunci poţi apela cu încredere la fotograf Ciprian Lupan.


Surse foto: www.ciprian-lupan.ro

5 COMENTARII

  1. Multumesc pentru sfaturi, chiar imi prind foarte bine. O sa urmeze botezul nepotelei mele si nu as vrea sa alegem un fotograf care cere mult si face treaba de mantuiala. 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.