Apa este elementul vital al existenţei. Nu ne putem imagina viaţa fără ea. Chiar dacă România este o ţară bogată din punct de vedere hidrologic, nu toată lumea dispune de apă curentă. Pentru persoanele care nu sunt racordate la o reţea publică, există o soluţie. Achiziţia unui hidrofor. Cu ajutorul acestuia poţi beneficia de aspersarea apei cu costuri minime din fântâni, puţuri sau rezervoare  cu apă aflate la o anumită adâncime.

Ce este un hidrofor

Un hidrofor complet echipat este format dintr-un vas de expansiune, o pompă submersibilă, un presostat, un manometru. Acest  ansamblu de elemente formează un echipament automatizat şi autoamorsat prin intermediul căruia poţi alimenta cu apă o gospodărie.

Care sunt avantajele unui hidrofor

Un hidrofor este ideal pentru alimentarea cu apă a caselor din zonele rurale, unde nu există o reţea publică de alimentare cu apă sau a clădirilor rezidenţiale.

Datorită faptului că sunt silenţioase acestea au devenit extrem de populare mai ales pintre consumatorii care au ales să locuiască într-o zonă mai puţin zgomotoasă. Sunt multe personae care s-au săturat de zgomotul infernal din marile oraşe şi au ales o căsuţă cochetă la munte sau undeva la ţară. Însă pentru a beneficia de tot confortul, alegerea unui hidrofor silenţios precum cel de aici a devenit cea mai bună soluţie. Să îmbinăm utilul cu plăcutul este una din cele mai mari şi fericite realizări pe care un om le poate avea.

Un hidrofor de calitate este autoamorsant, iar componentele acestuia sunt rezistente la coroziune. Asta înseamnă că pentru a funcţiona la parametric normali, nu trebuie  încărcată cu apă coloana de aspiraţie şi nici nu trebuie să îţi faci griji că utilajul se va strica prea repede.

De ce trebuie ţinut cont atunci când achiziţionezi un hidrofor.

Destinaţia hidroforului – În primul rand trebuie să ţii cont dacă îţi doreşti un astfel de utilaj pentru  a iriga grădina sau doreşti un hidrofor cu rezervor prin intermediul căruia să alimentezi în mod continuu locuinţa. Nu uita că foarte important este şi debitul apei, mai ales în cazul în care aveţi de irigat grădina. În acest caz este recomandat un hidrofor care are o presiune şi un debit mai mare.

Numărul de consumatori şi frecvenţa consumului – În mod evident numărul de consumatori este foarte important. Cu cât acesta este mai mare cu atât consumul de apă din gospodărie va creşte. În acest caz ai nevoie de un hidrofor cu un rezervor mai mare pentru a face faţă cu brio cerinţelor. O astfel de alegere va determina ca motoraşul care pune în funcţiune echipamentul să pornească mai rar. Dacă vasul rezervorului este mai mic, atunci acesta se va goli mult mai repede, iar hidroforul va porni la cel mai mic consum de apă. Automat se va uza mult mai repede, dar va determina şi un cost suplimentar pe factura de electricitate. Un hidrofor porneşte de obicei când rezervorul este golit pe jumătate. Pentru a evita acest lucru, cea mai eficientă soluţie este montarea unui vas sub presiune care să asigure ca numărul de porniri şi opriri ale pompei în sistemul de alimentare cu apă să fie mult mai mic. Specialiştii recomandă un rezervor cu o capacitate de 8 litri pentru un hidrofor care exercită o presine constantă şi cu un debit maxim 6000 l/h.

Eficienţa energetică – Consumul de energie electrică este foarte important. Optând pentru un hidrofor care are un consum redus de energie electrică, costurile de exploatare vor fi mult mai mici. De ce să plăteşti pe factura de electricitate 400 lei, când poţi plăti doar 200 sau chiar mai puţin.

Adâncimea apei ce urmează să o aducem la suprafaţă – O pompă pentru hidrofor obişuită are capacitatea de a aspira de la o adâncime de 8-9 metri. Hidrofoarele cu pompă de suprafaţă sunt ideale pentru alimentarea cu apă a unei locuinţe. Însă sunt şi pompe care pot aduce apa la suprafaţă şi de la o adâncime de 30 m. Cu cât adâncimea sursei de apă creşte cu atât hidroforul trebuie să fie mai puternic. Pentru a realiza acest proces este nevoie de un hidrofor cu ejector care să prezinte un tub Venturi în apa din puţ. Acest sistem este format din două ţevi. O ţeavă mai groasă pe care urcă apa şi o ţeavă mai subţire pe care coboară. Motorul de asemenea trebuie să fie mai puternic pentru a reuşi să facă faţă solicitării. Pentru a evita pierderile de presiune, indicat este să se folosească cât mai puţine coturi.

Atunci când doreşti să faci o astfel de achiziţie recomand să analizezi cu mare atenţie fiecare detaliu şi să citeşti cu atenţie specificaţile tehnice ale fiecărui produs pentru a face cea mai bună alegere. Nu uita că aici găseşti mai multe modele de hidrofoare, special concepute pentru nevoile tale. Pentru orice nelămurire legată de produsele vândute, un reprezentant al magazinului va fi bucuros să te ajute cu informaţii tehnice despre fiecare model!

De

4 comentarii la „Cum alegi un hidrofor potrivit”
  1. Nu m-am mutat la casa si nu am nevoie de hidrofor, dar ii voi recomanda cumnatei mele care stiu ca ii face probleme actualul hidrofor, cand i-e lumea mai draga. Sper sa rezolve problemele.

  2. nu stiam toate lucrurile astea dar e bine ca l-am aflat acum. Cu toate astea, sper sa nu ni se strice hidroforul prea curand ca noi avem consum destul de mare si gradina de udat si un hidrofor bun nu e chiar ieftin.

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.