Curcumin95 şi medicina ayurvedică – alternativa naturală a unui corp sănătos!

22

Natura a fost mereu uimitoare. Se spune că nu există boală fără leac, că orice afecţiune are un remediu. Dacă pentru unele probleme de sănătate există deja o soluţie, pentru altele încă se mai lucrează. Ideea este că e greu să găseşti acea formulă magică vindecătoare. Nu vreau să ne îmbătăm cu apă rece. Însă, de cele mai multe ori răspunsul la întrebări se află chiar sub nasul nostru. În natură.

Anul trecut am trecut printr-un episod şocant pentru mine. Am aflat că sufăr de neurofibromatoză de tip I (boala lui Recklinghausen). Un diagnostic crunt, care aproape că m-a băgat în depresie dacă nu găseam nişte oameni absolut minunaţi, care m-au încurajat şi m-au făcut să realizez că viaţa poate fi frumoasă. Depinde de noi din ce unghi o privim. Şi aşa este. Mi-am revenit destul de repede şi am decis că rolul meu nu este să stau să îmi plâng de milă ci să caut soluţii care să mă ajute să merg mai uşor înainte şi să îi ajut şi pe alţii să depăşească acea stare. În plus, medicina evoluează şi sunt sigură că se va găsi un remediu şi pentru asta, deşi în momentul de faţă nu este nimic oficial.

În cazul în care nu ştiaţi, neurofibromatoza (NF) este o malformaţie genetică rară ce presupune formarea de tumori pe ţesuturile nervoase. NF afectează la nivel mondial cam una din 4000 de persoane. Tumorile pot afecta întreg corpul, atât intern cât şi extern. Conform cercetătorilor, s-au descoperit două tipuri de NF: NF1 şi NF2. Din păcate NF2 se manifestă mai urât, iar simptomele apar destul de târziu, când doar o intervenţie chirurgicală mai poate salva persoana afectată, din cauza faptului că tumorile apar undeva pe nervul optic şi cel auditiv. La nivel de ADN, această malformaţie apare pe cromozomul 22.

Cei mai mulţi însă au NF1. Această formă poate fi depistată încă din copilărie. Ca un prim simptom ar fi apariţia a mai mult de 5-6 pete café au lait pe piele. În acest caz, copilul trebuie urmărit cu atenţie de către un neurolog, oftalmolog, chirurg, ortoped, dermatolog, endocrinolog, deoarece pot să apară diferite malformaţii care depistate din timp salvează viaţa persoanei afectate. NF 1 afectează cromozomului 17 şi diferă de NF2. Pe corp pot să apară pe lângă pete, pistrui pe gât sau în zona axilelor, neurofibroame. În interior pot să apară diverse tumori pe coloana spinală sau nervul optic. Alte probleme: noduli Lisch pe iris, probleme cu vederea, defecte ale craniului,  deficit de învăţare, exprimare greoaie, scolioză, afecţiuni ale membrelor inferioare, afecţiuni endocrine etc. Însă fiecare pacient prezintă un tablou clinic diferit. Unii au doar 5-6 pete alţii sunt plini, unii au neurofibroame puţine, alţii sunt total desfiguraţi, unii prezintă probleme neurologice, alţii au o viaţă absolut normală.

Din fericire pentru mine, problemele sunt doar de ordin estetic. Şi chiar şi aşa, nu atât de grave comparativ cu alte cazuri. Din păcate băiatul meu a moştenit boala. Asta m-a impulsionat să caut soluţii şi să fiu optimistă în sensul că dacă eu sunt bine, la fel va fi şi el, deoarece de obicei se moşteneşte aceeaşi formă. Poate un test genetic, m-ar ajuta, dar din păcate sunt foarte scumpe şi nici nu mă ajută decât să îmi confirme ceea ce eu ştiu deja. Însă copilul este monitorizat în permanenţă şi se dezvoltă normal, ceea ce mă bucură enorm. Dacă eu sunt bine, el de ce nu ar fi? Aşa că sunt optimistă!

Însă pe măsură ce înaintăm în vârstă există posibilitatea să apară din ce în ce mai multe tumori. Dacă medicina tradiţională nu a găsit încă o soluţie care să stopeze evoluţia bolii, am apelat la medicina Ayurvedică, mai ales că în ultimii ani am fost atrasă de acest gen de tratamente fără să ştiu de ce sufăr.

Citisem destul de multe despre curcumin şi ştiam că este un antitumoral cu rezultate remarcabile  pentru cei care suferă de cancer. Bineînţeles că nu trebuie înlăturată nici medicina tradiţională. Cât timp cele două pot merge împreună, atunci e bine! În cazul cancerului sunt mai multe studii şi s-a demonstrate ştiinţific faptul că această substanţă are capacitatea de a preveni formarea celulelor canceroase şi de a le inhiba pe cele existente. Este un subiect destul de sensibil, dar ştiu că există persoane care au luat Curcumin după ce au trecut prin mai multe şedinţe de chimioterapie şi din fericire nu s-au format metastaze încă.

În ceea ce priveşte neurofibromatoza, părerile sunt împărţite. Nu există poate suficiente studii, sau faptul că această malformaţie este atât de diferită de la un pacient la altul şi complex este greu de spus dacă funcţionează sau nu pentru toată lumea. Există totuşi câteva studii, iar cele mai bine documentate sunt realizate de un grup german condus de Dr. Victor Mautner, un grup nord-american condus de Dr. Nancy Ratner şi un studiu realizat de Dr. Hiroshi Maruta, un membru de bază al Institutului pentru NF din Australia. Oricum, conform unui grup de NF de afară, în unele cazuri a dat rezultate, în sensul că a reuşit să stopeze ca tumorile existente să îşi mărească dimensiunea şi a împiedicat formarea altora noi.

Ce e drept, curcuminul nu are ce rău să îmi facă. Mai mult, produsul este un bun antiinflamator, antioxidant şi un bun agent pentru creşterea imunităţii! Eu am luat Curcumin95 de la Iana timp de 3 luni, apoi am întrerupt tratamentul. Timpul este prea scurt pentru a vedea îmbunătăţiri în ceea ce priveşte neurofibromatoza, dar cert este că în acea perioadă m-am simţit foarte bine. În plus nici nu m-am confruntat cu răceala sau gripa.

Beneficiile produsului Curcumin95

Substanţa activă aduce mai bine de 500 de beneficii organismului. Previne, ameliorează şi contribuie la tratarea mai multor afecţiuni precum:

  • afecţiuni hepatice
  • afecţiuni articulare
  • probleme cu glanda tiroidă
  • gută
  • osteoartrită
  • artrită reumatoidă
  • cancer
  • sistemul cardio-vascular
  • boli neurodegenerative
  • boli neurologice
  • alergii, astm, bronşită
  • ulcer gastric
  • diabet
  • psoriazis
  • depresie
  • boala Alzheimer
  • iradieri şi intoxicaţii cu metale grele

În plus este benefic şi pentru persoanele care au contactat virusul HIV mai ales datorită faptului că ajută mult la menţinerea în standard a sistemului imunitar şi încetineşte evoluţia.

Ce este turmenicul?

Turmenicul este un condiment folosit atât în bucătărie cât şi în industria cosmetică, în special în remediile tradiţionale din India. Curcuma longa cunoscută şi sub denumirea de turmenic este o plantă erbacee cultivată în special în India, China, Indonezia, Taiwan, Japonia. Înrudită cu ghimbirul, planta este folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite afecţiuni în medicina Ayurvedică. Pulberea aceea portocalie provine de la rădăcina măcinată a plantei.

Diferenţa dintre curcuma şi turmenic, cele două produse disponibile pe piaţă, constă în concentraţia de curcumin, substanţa activă a produsului. Condimentul pe care îl găsim pe piaţă sub numele de turmenic are o concentraţie de doar doar 3-4% din aceasta substanta activa, spre deosebire de capsulele Curcumin95 care au o concentraţie de 95%. Pe piaţă, condimentul turmenic îl găsiţi şi în Curry.

Turmenic sau Curcumin?

Eu de ceva timp iau turmenic cu miere. Această combinaţie mai este cunoscută şi ca aurul magic sau mierea de aur, datorită proprietăţilor extraordinare pe care cele două produse le au. Combinaţia o iau mai mult pentru imunitate. Se prepară simplu: la 100 grame miere o lingură de turmenic şi opţional un praf de piper negru măcinat. Turmenicul cu miere îl consum ca atare (o linguriţă pe zi dimineaţa) sau combinat cu lapte, mai ales seara înainte de culcare! Este foarte liniştitor şi mă ajută să adorm mai repede!

Combinaţia de miere cu turmenic o folosesc şi ca masca facială.  La o lingură de compoziţie se adaugă o lingură de iaurt, se amestecă bine şi se întinde pe toată faţa. Mare atenţie ce porţi atunci când foloseşti o astfel de mască, deoarece turmenicul pătează. Pentru a nu îţi păta unghiile, poţi folosi mănuşi din latex. Masca o folosesc o dată pe săptămână şi o ţin pe faţă cam 15 minute. După aceea mă spăl cu apă călduţă. Surplusul galben îl îndepărtez cu un scrub facial. Pielea devine catifelată şi foarte plăcută la atingere.

Însă pentru probleme mai grave de sănătate condimentul turmenic nu este suficient. Pe lângă concentraţia de 3 ori mai mare Curcumin95 conţine şi BioPerine, o substanţă care ajută ca produsul să fie mai uşor absorbit de organism. BioPerine este un extract din piper negru testat clinic şi brevetat în SUA care contribuie semnificativ la puterea de absorbţie a substanţei active în organism. Astfel curcuma devine mult mai eficientă.

Produsul Iana Life – Curcumin95&BioPerine este disponibil pe site-ul www.curcumin95.ro. În momentul de faţă pe site există mai multe pachete promoţionale la preţ redus. Poţi comanda de aici! Tu decizi care pachet te avantajează.

DISTRIBUIȚI

22 COMENTARII

  1. Stiam despre efectele benefice ale turmenicului si il foloseam ca atare in bucatarie foarte des. Se pare ca nu e suficient in cazul in care doresti sa fie benefic in anumite afectiuni si e nevoie ca sa fie si asimilat asa cum trebuie. Aici intervine Iana Life – Curcumin95&BioPerine care se pare ca face minuni. Imi pun multe sperante in el atat eu cat si pentru mama mea care sufera de o poliartrita reumatoida.

  2. Imi pare rau sa aud ca suferi de o astfel de boala si singurele informatii referitoare la aceasta boala le-am citit din articolul tau. Sper sa gasesti o solutie in tratarea ei si intr-un final sa se descopere un remediu pentru aceasta boala.

    Nu stiam ca acest curcumin poate fi bun pentru atatea probleme de sanatate si m-ai convins sa-l incerc.

    Nu vreau sa ma plang, dar si eu am o astfel de problema si problema mea este legata de sange. Concluzia medicilor a fost ca este declansat pe baza de stres, nu este vindecabila si o am pe viata. Nu se transmite si nu este nici un pericol pentru cei din jur, dar voi avea un tratament pe viata!!!! Crunt ca auzim mult mai des probleme de sanatate ale persoanelor tinere …

  3. Nu am auzit despre acest produs si nici nu stiam ca are atatea proprietati de vindecare. O sa-l tin minte pentru ca nu imi plac chimicalele si prefer produsele cat mai naturale cand e vorba de tratarea sanatatii.

  4. Imi pare rau sa aud ca suferi de acea boala al carui nume nici macar nu pot sa il pronunt, si mai rau ca baiatul a mostenit aceasta „suferinta”. ECum spunea si Rokolla, nu am mai auzit de aceasta boala decat aici, citindu-ti articolul. Ma bucur ca ai gasit ceva substitute ce poate tine sub control, sau macar ameliora anumite simptome. De asemenea, nu stiam ca turmericul si curcuminul sunt atat de benefice organismului nostru.

  5. Nu am auzit de aceasta boala pana acum. Daca nu ma insel lunile trecute am cumparat si eu praf de curcumin ( sau ceva asemanator, trebuie sa ajung acasa sa vad exact), dar ce am luat eu este condiment pentru prajituri. Oare o fi vorba despre acelasi lucru?
    Nu am mai auzit de chestia sta cu turmenic si miere. Eu iau o lingurita de miere dimineata pe stomacul greu, nu ar fi greu s apun si eu praf din asta. O sa incerc.

  6. Chiar ma gandeam sa te intreb despre baiat fiindca stiu exista 50% sanse sa se transmita copiilor. Din fericire medicina evolueaza si sunt convinsa ca se va gasi un tratament pentru a o eradica, iar pana atunci o poti tine in stare latenta cu acest produs pe baza de curcumina.

  7. Sănătatea este, poate, cel mai de preţ lucru al omului. Sper ca boala ta să nu involueze şi să rămână, cel mult, la stadiul de pete.

    Multe lucruri am aflat si eu despre Curcuma. Habar nu aveam ca face faţă atâtor simptome.
    Masca aceea facială am să o incerc şi eu, rău nu are ce să facă.

    • Poate iti doresti sa nu evolueze… ca daca ar involua ar fi bine! Dar pana la urma ma multumesc si daca ramane la stadiul acesta. Speranta moare ultima, important este ca noi sa incercam.
      Masca de fata mie mi-a placut foarte mult. Nu uita sa iti pui manusi si sa ai si un scrub facial.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.