Îţi doreşti o vacanţă de vis? Alege Mauritius!

2

image

Mai sunt câteva zile până la Crăciun, iar eu în loc să vă trimit în Laponia în vizită la căsuţa Moşului sau pe pârtie la schi, vă povestesc despre o destinaţie exotică, însorită cu climă predominant oceanică unde vara temperatura ajunge la 27-28 de grade, iar în iarna are un climat bland şi umed cu temperaturi de aproximativ 19 grade Celsius.

Este vorba de Republica Mauritius, o ţară insulară aflată în emisfera sudică în partea de sud vest a Oceanului Indian, la o distanţă de aproximativ 900 km de insula Madagascar.

Fiind poziţionată în emisfera sudică, vă imaginaţi că în timp ce noi mai punem un rând de haine pe trup, în Mauritius soarele blând îmbie turiştii să facă plajă şi să se bucure de apa curată a Oceanului Indian. Vara locală ţine din noiembrie până în aprilie, aşa că dacă anul acesta nu ai timp suficient să îţi faci bagajele şi să îţi rezervi un zbor către acest colţ de rai, atunci  îţi poţi programa pentru anul care vine o vacanta Mauritius de neuitat!

Scurt istoric

Insula a fost descoperită în 1507 de portughezul Pedro Mascarenhas, iar în 1598 a devenit colonie olandeză sub dominaţia amiralului van Warwick. Numele de Mauritius vine de la numele principelui Mauriciu de Nassau din dinastia Orania. În perioada 1715 – 1810 a fost colonie franceză, iar din 1810 devine colonie Britanică. Începând cu 1834, după desfiinţarea sclaviei, insula este populată cu muncitori din India şi China. Pe data de 12 martie 1968 devine stat independent, iar peste fix 24 ani mai târziu devine republică.

Având în vedere faptul că insula a fost ocupată treptat de mai multe culturi, obiectivele turistice ne aduc aminte de o parte din influenţele fiecărui popor. Populaţia majoritară este de etnie indo-mauriană, practicanţi ai hinduismului. Însă practicanţii diferitelor culte au învăţat să trăiască în linişte şi pace fără ca zona să fie afectată de conflicte inter-culturale.

Atracţii turistice


Prima întrebare ce îmi vine în minte când vine vorba de o nouă destinaţie turistică face referire la atracţiile turistice.

Dacă ai venit să te relaxezi, atunci o zi de leneveală pe o plajă cu nisip fin este tot ce ai nevoie, iar dacă îţi place să te plimbi, insula îţi oferă multe peisaje de vis pe care nu le vei uita.

Un loc pe care îl recomand este Parcul Naţional Cheile Râului Negru care găzduieşte cea mai mare varietate de plante, animale şi păsari specifice regiunii Mauritius.

Dacă îţi plac monumentele arhitecturale, atunci află că pe insula Mauritius se află multe clădiri care merită vizitate. Însă, de departe cea mai spectaculoasă clădire este Eureka, un conac construit în 1830. Pe lângă muzeul cu un interior impresionant puteţi admira cascadele absolut spectaculoase din împrejurimi.

Insula găzduieşte şi câteva temple hinduse şi biserici creştine, însă atracţia turistică este reprezentată în special de templul  Maheswarath,  dedicat zeităţilor hinduse şi statuia lui Shiva de lângă lacul Ganga Talao.

Activităţi


Mai mult ca sigur nu ai ales o destinaţie exotică doar pentru a lenevi pe plajă zi de zi de dimineaţa până seara. Pe lângă vizitele la obiectivele turistice menţionate mai sus merită să faci o excursie cu bărcuţa până la insuliţa Ile de Deux Cocos, un loc liniştit cu peisaje de vis.

Dacă eşti o fire romantică, o plimbare cu caii pe plajă este o experienţă memorabilă, iar dacă iubeşti animalele, atunci vizitează şi maimuţele de lângă templul zeului Shiva.

Dacă  îţi place aventura şi doreşti să admiri live viaţa subacvatică, în Mauritius ai posibilitatea de a te bucura de o plimbare subacvatică absolut fascinantă împreună cu ghizi experimentaţi şi foarte bine pregătiţi.

Alte activităţi care îţi vor produce adrenalină sunt scufundările (scuba-diving), iar dacă eşti un bun înotător, îţi poţi pune în practică talentul alături de delfini în prezenţa unui personal calificat.

Iubitorii sporturilor extreme se pot bucura de Kiteboarding, iar cei care doresc să aibă parte de o plimbare de neuitat pot alege o croazieră cu un catamaran.

Iubitorii sportului nobil au posibilitatea de a participa la diverse meciuri de golf pe terenuri de la 9 găuri până la terenuri demne de un campionat mondial de 18 găuri.

Cât te costă şi unde te cazezi?


Preţurile pentru un sejur de 7 zile pornesc de la 980 euro de persoană şi includ: 7 nopţi de cazare în cameră dublă, mic dejun, transport cu avionul cu plecare din München (orarul variază în funcţie de furnizor), transfer de la aeroport la hotel.

Printre cele mai renumite hoteluri putem aminti: Voile Bleue 3*, Le Meridien Ile Maurice 4*, Radisson Blu Azuri Resort & Spa 5*, Sofitel Mauritius L`Imperial Resort and Spa 5*.

 

Vacanţă plăcută!

 

 


Sursa imagine: http://www.filadelfiaturism.ro/sejur-mauritius/1-5578-le-meridien-ile-maurice-4.html?from_date=2016-12-19&to_date=2017-10-18

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.