3 avantaje importante ale panourilor solare

2

Natura niciodată nu a încetat să ne surprindă, iar omul de-a lungul timpului a reuşit să profite de fiecare resursă oferită în dar pentru a mai face un pas pe scara evoluţiei şi pentru a beneficia de tot confortul de care are nevoie.

Din nefericire confortul costă, iar unele resurse sunt limitate. Unele din cele mai necesare nevoi ale omului modern sunt căldura şi energia electrică. Însă pentru a ne putea bucura zilnic de ele, trebuie să scoatem din buzunar lunar sume din ce în ce mai mari, mai ales de când resursele României nu mai sunt ale poporului român.

Însă, ce ar fi dacă natura ne-ar oferi posibilitatea să ne bucurăm de resursele nelimitate oferite de natură, absolut gratuit?

Poate vă puneţi întrebarea de unde luăm acea resursă? Ei bine, de la soare! Soarele este gratuit şi de razele lui se poate bucura oricine!

Tipuri de panouri solare

Există două tipuri de panouri solare.

panou-solar

Cele mai populare sunt panourile solare termice, care au capacitatea de a transforma energia captată de la soare în apă caldă menajeră, foarte utilă pentru nevoile de zi cu zi ale omului. Panourile solare termice sunt de fapt nişte colectoare solare capabile să capteze energia solară şi să o transforme în energie termică, care mai apoi este cedată unui agent termic cum este apa.

La fel de importante, ecologice şi eficiente sunt şi panourile solare fotovoltaice. Acestea au capacitatea de a transforma energia soarelui în curent electric prin intermediul celulelor solare.

Avantajele panourilor solare

Panourile solare sunt ecologice


O casă care îşi produce singură energia electrică şi termică, este o casă ecologică, care nu contribuie la distrugerea planetei prin utilizarea unor resurse dăunătoare mediului care duc la încălzirea globală şi la dezechilibrarea mediului înconjurător! Astfel, dacă eşti un ecologist convins, atunci achiziţia unor panouri solare este cea mai bună alegere atât pentru tine cât şi pentru mediul înconjurător!

Panourile solare sunt economice


Achiziţionând panouri solare vei reuşi să amortizezi foarte rapid banii investiţi datorită faptului că factura lunară va fi semnificativ redusă, iar în unele luni va tinde către 0. Panourile solare garantează o funcţionalitate pe tot parcursul anului, chiar şi în sezonul rece şi pot capta razele solare chiar şi atunci când afară este înnorat. Ce e drept, capacitatea este redusă, dar chiar şi aşa, panourile solare vor reuşi să acopere o cotă parte semnificativă din energia electric şi termică necesară locuinţei. Pot fi montate aproape oriunde, iar dacă doreşti să îţi ridici o casă într-o zonă  liniştită şi departe de agitaţia din oraş în care nu ai acces la energie electrică, atunci un astfel de sistem este tot ce ai nevoie.

Creşte valoarea locuinţei


Montarea panourilor solare este foarte uşor de realizat, iar o casă care are montat un astfel de sistem ecologic îi creşte valoarea cu până la 20%.

Până la urmă, oricine îşi doreşte o casă ecologică, ce îşi produce singură energia necesară pentru ca locatarii să se bucure de tot confortul fără a scoate din buzunar prea mulţi bani.

2 COMENTARII

  1. Am vazut chiar saptamana asta la PRO TV un reportaj despre Casa EFden, proiectata de 70 de studenti romani si premiata la mai mute concursuri internationale. Este o casa solara eficienta energetic. La un cost de 800 euro/mp se poate construi o casa viitorului care isi produce propria energie. Casa este amplasata in curtea Facultatii de Instalatii din Bucuresti si poate fi vizitata in fiecare duminica.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.