Dacă eşti o persoană care iubeşte să trăiască într-un mediu natural, sănătos şi care să consume numai produse bio, atunci ai ajuns în locul potrivit!

Mai mult ca sigur, dacă locuieşti la curte şi ai suficient spaţiu pentru amenajarea unei grădini, atunci ştii şi cum trebuie să o îngrijeşti pentru a fi mereu frumoasă şi pentru ca plantele să dea roade. Dacă eşti începător şi ai nevoie de câteva informaţii de bază, atunci mai mult ca sigur te va interesa acest articol.

În primul rând, trebuie să ştii că o grădină trebuie amenajată după placul şi nevoile tale. Terenul disponibil pentru cultivat trebuie împărţit în mai multe parcele pentru ca fiecare categorie de plante să aibă un loc numai al ei.

Pe lângă legume şi fructe, mai mult ca sigur îţi doreşti şi un colţişor de rai cu multe flori colorate şi parfumate în care să evadezi ori de câte simţi nevoia de relaxare.

Indiferent însă dacă eşti începător sau ai experienţă în acest domeniu, grădina trebuie îngrijită în acelaşi mod. Pentru a realiza acest lucru, în primul rând ai nevoie de cele mai performante unelte şi utilaje agricole cum sunt cele de aici.

Însă pentru ca pământul să dea roade există 5 paşi importanţi de care trebuie să ţii întotdeauna cont!

 

Pregăteşte solul pentru noul an


Un bun agricultor  îşi pregăteşte solul încă din toamnă pentru noul an. După ce recolta a fost culeasă, terenul se va curăţa de resturile uscate şi alte reziduuri. După aceea se ară cât mai adânc, iar gliile să fie cât mai mari. Această procedură va contribui la aerisirea solului în profunzime, iar ploile din timpul toamnei şi zapezile din timpul iernii vor face ca solul să fie cât mai bine pătruns de umiditate. În plus, gerul din perioada rece va omorî o mare parte din dăunători.

 

Plantează doar seminţe de calitate


Înainte de însămânţare terenul va fi pregătit cu un utilaj pentru mărunţirea pământului. Pentru ca recolta să fie cât mai bogată şi calitativă este necesar ca seminţele plantate să fie tratate şi să provină de la plante sănătoase.

 

Aplică tratamente şi fertilizanţi


atomizor

Încă din iarnă, pe stratul de zăpadă se aplică o peliculă de var pulbere pentru curăţarea solului şi îngrăşământ pentru ca solul să fie bogant în nutrienţii necesari noii plantaţii.

După ce planta a crescut, pentru a nu fi afectată de dăunători va fi stropită cu o soluţie ecologică cu ajutorul unui atomizor. Atomizoarele sunt nişte aparate de stropit moderne, ideale pentru împrăştierea eficientă a tratamentului cu produse de uz fitosanitar. Acestea asigură o viteză mare de lucru şi o împrăştiere uniformă a tratamentelor fitosanitare  pentru sere, câmpuri de flori sau orice alt tip de culturi.

O dată pe săptămână se pot aplica şi tratamente de fertilizare a solului.

 

Irigă ori de câte ori este nevoie


Cum în sezonul estival, agricultorul se confruntă cu seceta irigarea plantelor este absolut necesară. Această procedură se va realiza în funcţie de soiurile cultivate. Dacă cultivi roşii de exemplu, se vor uda dacă este nevoie chiar şi zilnic cu menţiunea că va trebui să le uzi dimineaţa devreme cât solul este încă rece. Dacă le vei uda în timpul zilei, rişti să le opăreşti.  După fiecare procedeu de irigare sau ploaie, terenul va trebui săpat pentru a nu se forma crustă. Dacă se va forma crusta, planta va fi gâtuită, iar procesul de creştere va stagna.

 

Ierbicidează şi sapă la timp


Înainte de mărunţirea solului se ierbicidează. Acest procedeu se va repeta şi după însămânţare când planta a crescut suficient cât să nu fie afectată de ierbicid. Pe parcursul anului, periodic solul va fi săpat pentru a omorî toate plantele dăunătoare care neîndepărtate la timp, pun în pericol recolta.

Agricultura nu este chiar aşa de uşoară precum pare. Fiecare plantă trebuie studiată deoarece are nevoie de un tratament de îngrijire diferenţiat. În plus agricultura necesită şi multă muncă fizică, chiar dacă dispui de toate utilajele necesare într-o gospodărie. Însă, la culesul recoltei satisfacţia este imensă!

De

19 comentarii la „Cum transformi un teren obişnuit în unul roditor urmând doar 5 paşi!”
  1. Sora mea are casa la curte si o mica gradina langa casa. Ii place sa gradinareasca, ii voi arata articolul tau, sigur il va gasi util.

  2. si foarte mult timp liber pentru toate astea. noi am pus capsuni, afine, zmeura si multe flori. anul acesta sper sa punem si ceapa, usturoi, patrunjel, asa putin, ca nu prea am timp sa ma ocup de toate.

  3. Mie-mi plac mult trandafirii si imi place sa am o gradina plina de astfel de flori, atat pentru miros, cat si pentru aspectul lor deosebit. In rest, as vrea gazon frumos intretinut, cu bancute pe margine si o masa la care sa stau vara sa citesc sau sa scriu… Dar si un teren cu fructe si legume bio e de dorit. 🙂

  4. Am inceput de la o vreme sa urmaresc tutoriale si sa citesc cat mai mult, pentru ca nu am noroc deloc de flori care sa-mi reziste, si sper sa descopar ce fac gresit

  5. Degeaba am eu curte mare, cu 2 lupi si inca o corcitura de pe strada nu pot planta nimic din cauza lor. Sapa tot :))) si tatii nu vrea sa ii tina inchisi. Nu aveam nici macar o floare in 2000 de mp. au mancat trandafiri, liliac, am avut o tentativa de a pune tufis de fragi si mure. Nimic nu le-a scapat. Au scos tot.

  6. Mi-ar placea si mie sa am o gradina, dar la ce preturi sunt in Bucuresti pentru terenuri…. Am vrut sa iau o casa cu gradina, dar gradina e tare mica si casa desi e in Bucuresti e usor departe pentru ce vreau eu.

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.