4 obiecte de care are nevoie orice blogger… un MOFF(t) sau o necesitate?

27

moff

Iubesc să scriu. Încă de când am fost bebeluş, am avut atracţie faţă de condei, aşa că am ales de pe tavă la vârsta de un an stiloul, cartea şi banii. Se spune că ce alegi îţi va decide viitorul. Nu ştiu dacă există un bob de adevăr în această legendă, dar şiu că îmi place să scriu.

Dacă de bani nu prea am avut parte, de cărţi şi stilouri nu mă pot plânge. Tata a avut grijă să am o bibliotecă bogată şi variată, iar mama îmi cumpăra în fiecare an câte un stilou nou. Aveam un scris foarte frumos şi nu ezitam să îl perfecţionez umplând nenumărate caiete cu poveşti şi alte gânduri.

Încă de când am învăţat a scrie mi-am făcut un jurnal în care scriam zilnic impresiile mele despre colegi, despre domnul învăţător sau despre ce simţeam eu în acel moment. Iubeam basmele şi legendele, aşa că în copilărie am umplut multe caiete cu poveşti scrise de mine. Acum când le citesc îmi par puerile, dar atunci pentru mine erau o mare realizare. Mica mea colecţie a devenit acum un tezaur preţios pierdut printre rafturile prafuite din biblioteca plină cu amintiri a copilăriei.

Parcă mă văd şi acum cum mă aşezam la biroul vechi de stejar, îmi încărcam stiloul cu cerneală şi scriam până când stiloul se golea complet sau până când degetele amorţeau pe acesta. Mobila de birou era micul meu Univers. Era locul în care mă simţeam în largul meu, unde ştiam că am aflat care e menirea mea pe acest pământ!

Pe parcurs, talentul meu de a aşterne cuvintele pe hârtie s-a pierdut în negura timpului. Am rămas doar cu acele caiete pe care le păstrez chiar şi azi cu mare drag.

Dar timpul vine mereu cu o soluţie pentru fiecare. După ce am descoperit lumea magică a internetului şi posibilitatea de a avea un jurnal online în care gândurile mele să prindă contur, mi s-a redeschis pofta de a scrie. Chiar dacă am renunţat la condei, am descoperit tastatura pe care am buchisit-o până cand a rămas fără taste. Nici cu cea pe care o am acum nu mă pot lăuda. Au rămas doar butoanele, deoarece tastele s-au şters pe alocuri! Dar nu mă plâng. O spun cu mândrie, pentru că îmi place cu adevărat să scriu.

Blogul meu are o vechime de 4 ani, dar pe domeniu am trecut de mai puţin de un an. Este un proiect de suflet, este ca un copil pe care încerc să îl întreţin şi îngrijesc în fiecare zi cu multă dragoste. Acest copil să hrăneşte cu gândurile şi ideile mele. Doar că un copil nu are nevoie doar de această hrană sufletească ci şi de cineva care să dispună de obiectele necesare pentru a se putea dezvolta armonios.

Un blogger pentru a putea avea grijă de blog are nevoie de anumite obiecte absolut necesare!

Un laptop performant


Fără laptop gândurile mele nu ar prinde contur. Dacă le scriu pe hârtie, le văd doar eu şi atât. Dar o dată scrise în format electronic şi publicate, informaţiile de pe blog ajung în orice colţ al lumii în doar câteva clipe. Un laptop performant îmi va oferi posibilitatea să pot redacta cât mai rapid şi corect fiecare articol, îmi va permite să instalez pe el programe de editare foto şi video astfel încât conţinutul să fie cât mai animat şi atrăgător.

Un birou elegant


Nu sunt adepta scrisului în pat cu picioarele încrucişate ca un sultan şi cu laptopul aşezat pe cuvertură. Consider că un laptop aşezat pe birou mă ajută să îmi tratez munca şi cititori cu mai multă seriozitate. Mă face să mă simt relaxată atunci când scriu şi importantă pentru societate. Din acest motiv în momentul de faţă sunt în căutare de birouri office pentru a alege un birou ergonomic perfect pentru colţişorul meu de rai. Îmi doresc un birou elegant şi practic de la Moff.ro, pe care să aşez laptopul, imprimanta şi care să îmi ofere suficient spaţiu şi pentru agenda mea preferată în care obişnuiesc să notez diferite idei, atunci când simt nevoia să scriu de mână. În plus acest model de birou va fi foarte util în viitorul apropiat când băiatul meu va creşte şi îşi va dori să folosească şi el computerul. În acest mod putem lucra împreună, iar mie îmi va fi mai uşor să îi supraveghez activitatea! Dar până atunci îl pot împărţi într-o zonă de lucru şi una de relaxare, astfel încât creativitatea şi odihna să se îmbine perfect!

Un scaun office confortabil


Un scaun office ergonomic te va ajuta să te concentrezi mai bine şi să fii mult mai productiv atunci când scrii. Poziţia corectă a corpului îţi va permite să te relaxezi atunci când scrii şi să dai tot ce e mai bun din tine. Confortul oferit de un scaun de calitate este foarte important atât pentru minte cât şi pentru corp. Un corp ţinut într-o poziţie incorectă poate avea repercursiuni grave asupra sănătăţii în timp. Dacă te aşezi pe un scaun ergonomic, mai mult ca sigur nu vei întâmpina dureri de spate, iar riscul de a face spondiloză cervicală sau altă problemă legată de coloană se va reduce semnificativ.

 

O ceaşcă de cafea


Orice zi bună începe cu o ceaşcă de cafea. Deja cum îi simt aroma ideile încep să curgă iar energia pe care această licoare magică mi-o oferă mă face să mă simt în formă întreaga zi. Nu aveam obiceiul să consum cafea în trecut, dar de aproximativ 3 ani simt că eu nu pot trăi fără ea şi nici ea fără mine. Este micul meu secret care îmi pompează ideile de la creier către degete şi mă ajută să scriu cu drag şi spor.

Acestea fiind spuse vă doresc tuturor o zi inspirată şi cât mai productivă!

DISTRIBUIȚI

27 COMENTARII

 1. Clar! Si eu trebuie sa imi cumpar un birou, ca mereu scriu in pat sau pe masa si nu e ca si cum as scrie pe un birou… Si acum nu am ceasca de cafea:))) ma duc sa fac una 😀

 2. De toate aceste obiecte are nevoie toata lumea nu numai bloggerii. Un laptop bun, un birou cat de cat spatios, scaunul din fata lui si o cafea aburinda de indeamna sa lucrezi cu mai multa placere.

  • Eu folosesc telefonul 😀 Oricum un articol bun atrage atentia si fara o fotografie, mai ales daca el contine informatii utile. Este adevarat ca fotografia il face mult mai atractiv. Dar depinde de unde vin vizitatorii. Daca vin direct de pe google, fotografia e mai putin importanta. Daca vin de pe retelele de socializare, atunci fotografia aduce mai multi vizitatori decat aduce descrierea. Intr-un articol viitor voi integra si camera/telefonul 🙂

   • Un articol complet trebuie sa includa si o poza de calitate, proprie (nu „imprumutata” de pe internet). Sunt destule ocazii cand un articol poate contine si informatie video. Chiar daca telefonul este mereu la indemana, un DSLR poate face diferente. Iar astazi chiar sunt accesibile: DSLR 1500 lei, Iphone 3000 lei. Deci, se poate!

    • Poate in domeniul dvs de activitate pozele sunt cele mai importante! Pe nisa mea informatia e mai importanta decat poza!
     Multumesc pentru sfat, insa nu toti isi permit un iphone de 3000 lei sau un DSLR de 1500!
     Caut sa ma perfectionez, dar o fac treptat si dupa posibilitati!

 3. De laptop as avea si eu nevoie…sa il ascund pana adoarme cea mica si apoi sa pun in functiune. Birou am dar un scaun mai confortabil mi-ar prinde bine. Cafea beau doar dimineata si scriu seara. Mai bine o ciocolata sau mai multe…la punctul 4 😀

 4. Sunt o necesitate sigur. Si e necesar ca biroul, deci locul de munca sa fie un spatiu cat mai bine organizat si accesibil. Eu nu suport sa fie incarcat. Asa ca prefer birourile functionale si ergonomice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.