3 categorii de utilaje indispensabile oricărui agricultor

17

ogorul1

Cândva România îşi câştigase statutul de grânarul Europei. Un titlu obţinut cu multă trudă şi cu multe sacrificii din partea ţăranilor români aflaţi sub tutela regimului comunist. Cândva, câmpurile erau înfloritoare, iar tractoarele brăzdau ogoarele, iar oamenii în jurul lor trudeau pe arşiţa cotropitoare. Din păcate nu trudeau pentru ei ci pentru viitorul nostru. Pentru ca noi să ne bucurăm de un trai mai bun.

A fost o perioadă grea pentru ţara noastră. O perioadă de care mulţi nu îşi doresc să îşi aducă aminte. După căderea regimului comunist, s-a instaurat o perioadă de linişte peste ogoare. A fost lăsat totul de izbelişte, iar românul a început să cumpere tot mai multă marfă de import.

Mulţi dintre aceştia au părăsit ţara, iar o mare parte s-au mutat la oraş sperând că acolo vor avea parte de un trai mai bun. Dar nu a fost chiar aşa, iar mulţi concetăţeni au înţeles că agricultura poate trece la un alt nivel.

Astfel au început să investească în mod inteligent în seminţe de calitate, îngrăşăminte ecologice şi diverse utilaje care să faciliteze munca agricultorului. Ar fi păcat ca un pământ roditor să nu fie fructificat şi valorificat.

Utilaje şi accesorii agricole


Dacă ai ales drept domeniu de activitate agricultura atunci trebuie să faci câteva investiţii majore pentru ca rezultatele să fie satisfăcătoare în fiecare an.

În primul rând mai mult ca sigur ai nevoie de un tractor la care să ataşezi diverse accesorii fiecare cu un rol foarte important în pregătirea pământului pentru noul an agricol sau pentru întreţinerea şi colectarea recoltei. Cele mai importante accesorii agricole necesare pentru terenurile de mari dimensiuni sunt: plugul, fertilizatorul, freza rotativă, scarificatorul, grapa, lama de nivelat, cultivatorul, utilajul de scos cartofi, presa de balotat, sfoara de balotat, tocătorul. Fiecare din aceste accesorii poate fi ataşat la tractor pentru ca munca să fie eficientă. Achiziţia acestora rentează doar pentru cei care deţin sute de hectare de teren sau care oferă servicii de întreţinere agricolă micilor agricultori.

Maşini şi unelte agricole


Pe lângă utilajele de mari dimensiuni, fiecare agricultor trebuie să deţină şi câteva utilaje absolut necesare în orice gospodărie, capabile să facă faţă unor suprafeţe  mai mici de teren.

Cu siguranţă dacă ai câteva hectare de teren, aceste utilaje sunt potrivite nevoilor tale, deoarece investiţia în aceste echipamente este mult mai mică.

Cele mai populare sunt motocoasele sau, după caz acele masini de tuns iarba, ideale pentru întreţinerea gazonului. Dacă în trecut bărbaţii se adunau cu noaptea în cap formând o clacă, pentru ca iarba necesară furajării animalelor să fie doborâtă la pământ, acum noua tehnologie a preluat munca obositoare şi de lungă durată prestată de om.

Maşina de tuns iarba de exemplu, nu numai că oferă rapiditate şi uşurinţă în utilizare, ci oferă şi un gazon perfect cu iarba tăiată la acelaşi nivel.

Motocoasa poate fi folosită pe o suprafaţă ceva mai mare, pentru a cosi iarba de pe terenuri denivelate sau din spaţii înguste cum ar fi iarba din livadă. Acestea oferă două posibilităţi de tăiere: pe fir sau pe disc. Majoritatea oamenilor preferă firul deoarece  este mai rapid şi mai ieftin.

Alte utilaje absolute necesare într-o gospodărie sunt motosapele şi motocultoarele.

Motocultorul este un utilaj mai complex decât motosapa deoarece are un motor mult mai puternic şi asemeni unui tractor i se pot ataşa diferite accesorii agricole de mici dimensiuni pentru a uşura munca agricultorului. Unui motocultor i se poate ataşa: cultivator, freză pentru mărunţit pământul, plug, sapă pentru cartofi, lamele pentru cosit, greblă, presă de balotat,  tocător crengi sau freză pentru zăpadă. Este un utilaj multifuncţional absolut necesar în orice gospodărie. Fiind de mici dimensiuni, poate fi manevrat cu uşurinţă chiar şi de un începător.

Motofierăstrăul este un alt utilaj absolut necesar în gospodărie. Ideal pentru curăţarea sau tăierea pomilor, motofierăstrăul te va scuti de mult efort fizic pe care trebuie să îl depui în fiecare toamnă când doreşt să cureţi livada şi să o pregăteşti pentru noul an.

Scule electrice şi ustensile de mână


În orice gospodărie există şi un mic atelier din care nu ar trebui să lipsească anumite produse absolut necesare în acest domeniu. Chiar dacă munca efectivă a omului fost înlocuită de utilaje, dintr-o gospodărie nu ar trebui să lipsească nici clasica sapă, foarfecă de tăiat, secure, cazma, lopată sau greblă. Nu se ştie niciodată când ai nevoie de ele.

În plus, foarte utile la casa oricui, indiferent de domeniul de activitate sunt compresoarele, bormaşinile, şurubelniţele electrice, pistoalele de vopsit, polizoarele şi alte scule electrice care te vor ajuta în desfăşurarea mai multor activităţi din gospodărie.

 

De unde se pot procura toate aceste utilaje, echipamente şi accesorii?

 

Un magazin online complex unde se găsesc toate aceste produse pentru casă, grădină şi agricultură este ogorul.ro, lansat la sfârşitul anului 2015. Produsele se găsesc în continuare şi în reţelele de Magazine Ogorul din Bucureşti, sau judeţele  Constanţa, Arad şi Teleorman.

Ogorul Retail pune la dispoziţia clienţilor o gamă variată de produse la preţuri foarte mici. Mai mult decât atât, magazinele Ogorul oferă finanţare legumicultorilor cu posibilităţi de investiţie limitată.

Personalul calificat şi profesionist cu siguranţă nu te va dezamăgi şi îţi va răspunde la toate întrebările.

 

 

DISTRIBUIȚI

17 COMENTARII

  1. Numai daca vrei sa faci agricultura si sa mananci produse bio cu adevarat, trebuie sa ai si vointa si sa achizitionezi toate cele necesare nu sa muncesti pana cand numai poti. Aceste obiecte iti pot usura munca. Nu stiam de acest magazin, dar iti multumesc.

  2. Da. Aveti mare dreptate. Pentru agricultura ai nevoie de utilaje daca vrei recolte mari. Noroc ca exista optiuni: se pot inchiria utilaje sau exista utilaje de vanzare second hand in stare foarte buna si cu ITP la zi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.