Airsoft – joc pentru adulţi şi aminitiri din copilărie!

17

Timpul trece necruţător de repede. Parcă ieri eram un copil neastâmpărat ce se căţăra în nuc, ce călărea gardurie şi pe brânci se băga pe sub căpiţele de fân atunci când se juca de-a v-aţi ascunselea. Strategii nu glumă, că nici naiba nu mă găsea acolo. Apoi ieşeam victorioasă din ascunzătoare şi loveam cu putere peretele la care adversarul meu a stat 10 secunde cât eu m-am ascuns.

Am fost mereu o luptătoare. Poate şi din cauza faptului că am fost singură la părinţi şi am crescut la ţară la bunici. Nu era nimeni să mă apere. Eu trebuia să înfrunt orice problemă care îmi apărea în cale. Să mă apăr singură de copiii mai mari care aveau obiceiul să mă tachineze pentru că eram fată, eram singură şi eram mică. Eram un fel de Xena războinică, varianta mini.

Totuşi am milioane de amintiri frumoase. Cutreieram pădurea de la marginea satului pe care o ştiam mai bine ca propria palmă. Mergeam cu prietenii în diferite expediţii „de cucerire” şi ne distram cât era ziua de lungă.

Firea mea băieţească, în ciuda aparenţelor a fost apreciată de băieţi. Îmi aduc aminte şi acum de iernile cu zăpada de mai bine de un metru. Ne formam echipele, iar de cele mai multe ori eu eram liderul deşi echipa era formată majoritar din băieţi. Apoi ne construiam cazemata din zăpadă. Mintea mea de copil funcţiona perfect. Pentru a face zidul mai rezistent puneam pietre în interiorul lui. Îmi aduc aminte cum unul din camarazii mei a pus o pietricică şi în bulgăre. L-am văzut şi l-am dat afară din echipă. Chiar dacă eram o luptătoare, eram una corectă şi nu îmi doream ca prietenii mei să se rănească.

Când mă gândesc la acele vremuri dorul mă cuprinde. Ce nu aş da să devin din nou copil sau măcar să reînvii jocurile copilăriei.

Şi adulţii se joacă!

Jocurile de strategie sunt foarte iubite  de către adulţi. În ultimii ani la noi în ţară un nou fenomen a început să fie cât mai apreciat. Este vorba de airsoft, un joc cu tentă militară, organizat într-un cadru, care simulează un conflict cu ce pare a fi adevărat. Armele de airsof sunt replici 1:1 ale armelor reale.  Iar muniţia este formată din bile de plastic de 6 sau 8 mm.

Un astfel de joc nu pune în pericol viaţa nimănui. În schimb, pentru ca nimeni să nu se rănească accidental, se va purta un echipament de protecţie format din nişte ochelari speciali care protejează ochiul de orice bilă care ar putea lovi retina. Echipamentul în cadrul acestor competiţii este absolut obligatoriu. Nerespectarea regulamentului poate duce la răni grave în zona ochilor. Până la urmă, ca în orice joc, trebuie să existe un regulament şi nişte norme de siguranţă!

Jocul se desfăşoară doar în locuri special amenajate, pe o proprietate privată, în foste fabrici, uzine sau unităţi militare ce au devenit ruine şi unde accesul publicului este interzis. Asta deoarece expunerea şi exploatarea replicilor în spaţii publice este interzisă şi se pedepseşte conform normelor legislative în vigoare.

În joc se folosesc doar replici originale, asupra cărorara nu s-a intervenit cu modificări sau reparaţii neautorizate.

Aş participa cu plăcere la un astfel de joc. În primul rând pentru că “lupta” este amicală, înte prieteni.

De multe ori mă gândesc ce bine ar fi dacă nu ar mai exista războaie, iar soldaţii din teatrele de operaţiuni ar lupta cu replici airsoft, iar la finalul jocului şi-ar strange mâna amical. Dacă războaiele s-ar transforma în jocuri nesângeroase… non-violente! Aşa ca în copilărie.

Îmi imaginez deja cum ies de sub căpiţa de fân pe brânci şi îmi atac adversarul cu o replică airsoft. Cum mă ascund după stiva de lemne de foc aşezate la linie de bunicul sau cum mă refugiez în ieslea vacii sau în podul de la coteţul animalelor acoperită de fân. V-am spus că eram neastâmpărată şi îmi găseam fel de fel de ascunzători inedite din care ieşeam doar când găseam momentul oportun…

În copilărie nici nu mă gândeam la aceste replici airsoft. În schimb aveam şi eu pistol cu apă sau un cornet pe care suflam bile din hârtie.

airsoft6-scena-din-timpul-jocului-1

Ar fi amuzant ca împreună cu prietenii mei din copilărie să ne distrăm pe acele meleaguri participând la o competiţie airsoft bine organizată. Cu pădurile sunt obişnuită, aşa că m-aş descurca de minune dacă simularea unei lupte se va desfăşura într-un astfel de cadru. Aş îmbina utilul cu plăcutul şi anume, jocul cu armonia oferită de natură.

Sau dacă nu este posibil, mi-aş dori o astfel de luptă în cadrul unei competiţii bine organizate şi neapărat cu un echipament corespunzător cum sunt cele de pe site-ul airsoft6.ro

Cine ştie? Poate că anul care vine voi participa la o astfel de competiţie. Doar echipamentul îmi trebuie, deoarece voinţă am cât cuprinde!

 

DISTRIBUIȚI

17 COMENTARII

  1. Amintirile tale mă duc cu gândul la copilăria mea. Cu cazemate, cu pistoale făcute din lemn, cu serile târzii de vară……ce frumos era…..Aş da orice să fac o împuşcat-ilea cu arme airsoft. Cred că ar fi super tare!

  2. Si tu Brutus ???? 😀 Pe vremea mea, cam acum fix vreo 50 de ani jucam „pistolae” mai mult cu baietii ca fetele nu prea se bagau. Niste bucati de lemn cu forme cat mai apropiate de ale unui pistol, ca sa il poti tine cumva, si auzeai pana seara tarziu doar : pac, pac, pac …… 😀
    Acum … cred ca nu as mai avea rabdare nici sa privesc jocul. 🙁

  3. Am auzit de acest joc de la sotul meu. Nu sunt genul meu si pe mine ma ia ameteleala cand se fugareste pe acolo cu impuscaturile lui.
    Si eu am fost genul de persoana singura la parinti si pe alocuri independenta. La fel ca sti tine am avut jocuri de baieti care m-au fascinat. De fapt am fost firea aia mai baietoasa care batea baietii, se catara in copaci si facea toate relele posibile

  4. Ehe, mi-ai trezit amintiri, cate nebunii mai faceam si cum topaiam toata ziua. Alte vremuri, nici vorba de telefon sau de stat in fata televizorului-avantajele fiecarei generatii. Legat de provocarea ta, prea tentanta, insa in acest moment nu ma vad facand astfel de strategii. Sunt o persoana pasnica, dar daca iese razboinica din mine, am sa dau de stire tuturor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.