Pieseautomix.ro – alegerea mea numărul 1

20

Indiferent dacă vorbim de o maşină nouă sau una la mâna a doua, aceasta are nevoie de întreţinere periodică.

În ceea ce priveşte maşinile noi, lucrurile sunt mai simple. Acestea sunt în garanţie o periadă de timp şi nu trebuie decât să mergi într-un service autorizat pentru a îi face reviziile prevăzute în cartea de service a maşinii.

Dacă facem referire la maşinile SH, lucrurile nu sunt chiar aşa de simple. Este adevărat că nu eşti obligat să mergi doar în anumite service-uri, unde să cheltuieşti mai mult decât consideri că face reparaţia sau revizia, dar nici să achiziţionezi piese contrafăcute sau second hand nu recomand. Şi nici să foloseşti consumabile nepotrivite sau de calitate îndoielnică. Până la urmă în joc este siguranţa ta şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Majoritatea optează pentru piese after market, probabil din considerente ce ţin de buget, dar când vine vorba de o maşină la care ţii cel mai bine este să optezi pentru piese auto originale.

În ultimul timp, posibilitatea de a beneficia de cele mai bune piese pentru maşina ta a crescut considerabil odată cu evoluţia tehnologiei. Majoritatea dintre noi avem acces la internet şi ne informăm zilnic asupra a tot ce este nou pe piaţă.

Pasionaţii de autovehicule ştiu mereu ce şi unde să caute. Soţul meu face parte din această categorie de persoane. Câteodată am impresia că s-a născut cu volanul în mână. Este pasionat de tot ce ţine de maşini şi oferă mereu sfaturi prietenilor despre întreţinerea automobilului şi despre ce piese să comande la nevoie.

De exemplu, dacă eşti în căutare de: Ford piese originale, soţul meu vine cu soluţia salvatoare – pieseautomix.ro!

Ţinând cont că se apropie sezonul rece şi condiţiile meteo sunt din ce în ce mai neprietenoase cu maşina recomand un set de ştergătoare noi Ford motorcraft. Ştergătoarele în timp se deteriorează, mai ales dacă nu sunt utilizate într-un mod corespunzător. Mulţi nu ştiu că nu este bine să cureţi parbrizul cu diferite obiecte sau lichide care în timp se dovedesc a fi dăunătoare sticlei, dar şi lamelei ştergător.

Pentru a dezgheţa corect maşina în sezonul rece trebuie să urmezi următorii paşi:

 • se descuie maşina.
 • se porneşte motorul şi se lasă câteva minute să funcţioneze
 • se pornesc aparatele de climatizare/ventilatoare şi se aşteaptă degivrarea sticlei
 • se dezlipesc lamelele ştergător de pe parbriz şi apoi se poate acţiona sistemul de ştergere.

Nerespectarea acestor paşi, poate duce chiar la arderea siguranţelor de pe panoul din maşină, iar asta implică costuri suplimentare.

 

Când vine vorba de întreţinerea Fordului, uleiul este esenţial. Un ulei Ford sintetic sau semisintetic de calitate trebuie schimbat neapărat la timp şi în conformitate cu instrucţiunile din manualul de service. Acest schimb face ca motorul maşinii să aibă o viaţă mai lungă. În plus şi consumul de combustibil va fi mai redus. Sfatul meu este ca atunci când schimbi uleiul să schimbi şi filtrul de ulei deoarece ungerea va fi mai eficientă. Uleiul are o anumită vâscozitate şi se alege în funcţie de cerinţele maşinii şi kilometraj.

De ce pieseautomix.ro?

 • au disponibile piese auto pentru 28 mărci de maşini
 • au o gamă variată de consumabile şi accesorii pentru mai multe modele de automobile.
 • oferă un raport bun calitate preţ
 • au piese originale la preţuri imbatabile
 • au oferte promoţionale tentante
 • site-ul este bine organizat şi uşor de parcurs
 • oferă transparenţă şi seriozitate

20 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.