Din dragoste pentru animale

21

24_s

Încă din copilărie visăm la ce ne dorim să ajungem când vom fi mari. Unii oameni  reuşec ca ce şi-au propus să se transforme în realitate, iar alţii sunt nevoiţi să se orienteze către alte domenii. Toţi ne dorim să avem o carieră de succes şi bine plătită. Dar oare cu ce preţ? Cei mai norocoşi sunt cei care au reuşit să îmbine utilul cu plăcutul şi profesează într-un domeniu care le face plăcere. Este şi cazul medicilor veterinari, care majoritatea din ei au ajuns să profeseze din dragoste pentru animale. Spun majoritatea deoarece mai sunt şi excepţii, dar ce e drept, nu există pădure fără uscături. Eu am un mare respect faţă de medicii veterinari devotaţi meseriei alese şi care îşi tratează pacienţii cu mare grijă şi iubire, aşa că acest articol le este dedicat într-un fel şi lor.

Lasă-ţi animalul de companie pe mâini bune

Principala noastră obligaţie faţă de animăluţul  de companie este să îl hrănim bine, să îl vaccinăm, deparazităm şi să îi oferim multă atenţie şi afecţiune. Pentru a ne asigura că primeşte cel mai bun tratament trebuie să apelăm de fiecare dată la o clinică veterninară dotată cu aparatură avansată şi medici specialişti experimentaţi şi dedicaţi. Spre deosebire de oameni, animalele nu au puterea de a spune ce le doare, când le doare şi de când se află în acea stare. Noi trebuie să intuim, ghidându-ne după semnalele pe care animalele aflate în suferinţă ni le transmit. Apoi intervine rolul medicului veterinar, care prin pregătirea profesională şi experienţa sa, dar şi cu ajutorul aparatelor performante, va ajunge la „problema” de care suferă animăluţul tău şi va şti ce tratament să îi acorde.

Deoarece ne iubim mult prietenul necuvântător trebuie să îl lăsăm doar pe mâna unui personal calificat, oameni bine pregătiţi şi care îşi tratează pacienţii necuvântători cu multă dragoste şi respect.

Eroi în halate

Chiar dacă prietenul nostru necuvântător a fost vaccinat şi deparazitat la timp, chiar dacă a primit hrană adecvată speciei şi taliei, se întâmplă ca ocazional să intervină şi o suferinţă neprevăzută. De multe ori distanţa şi lipsa unui mijloc de transport personal, dar şi transportul animăluţului în condiţii de siguranţă optimă, ne împiedică să îl ducem personal la clinică. Asta se întâmplă şi în cazul în care găsim pe stradă un căţel accidentat de un şofer neatent şi pe care dorim să îl ajutăm.

Faptul că suntem neputincioşi în faţa unei anumite situaţii ne întristează. Iar de multe ori, lipsa unui mijloc de transport face diferenţa dintre viaţă şi moarte. De aceea trebuie să avem mereu numărul de telefon al unei clinici veterinare precum aceasta de aici care are un program non-stop şi care dispune şi de o ambulanţă pentru animale bine dotată. Personalul calificat va acorda de urgenţă primul ajutor animăluţului aflat în suferinţă, iar acest aspect îi poate salva viaţa.

Cele mai bune tratamente

Dacă eşti în căutare de o farmacie veterinara Bucuresti non-stop, atunci Mobile Vet este răspunsul.  Indiferent de oră, animăluţul tău de companie va primi tratamentul de care are nevoie. Existenţa unei astfel de clinici care oferă în permanenţă servicii medicale şi tratamente de înaltă calitate este un pas spre normalitate. Un pas spre civilizaţie aş putea spune. Dacă noi oamenii avem parte de servicii medicale non stop, atunci de ce să nu existe şi pentru animale astfel de clinici? O problemă medicală nu îşi alege momentul când să apară. Apare şi gata! Nu ţine cont că este ora 00:00 sau că este duminică după-amiază şi toate clinicile sunt închise.

O astfel de clinică veterinară cu aparatură performantă, medicamente pentru toate animalele domestice indiferent de rasă, specie sau talie şi un personal bine pregătit şi dedicat ar trebui să existe în fiecare oraş din România.

 

DISTRIBUIȚI

21 COMENTARII

  1. Ce bun este un asemenea serviciu!
    In urma cu mai bine de 10 ani, am fost nevoita sa apelez la un serviciu similar pentru ca am ajuns acasa de la serviciu si am gasit catelul paralizat partial. Am intrat in panica si am cautat disperata un numar de telefon ca sa apelez la cineva sa ne ajute.

  2. am incercat sa salvez si eu o data o pisicuta. o gasisem pe strada si parea ok. am luat-o acasa, dar brusc, seara i s-a facut rau. am mers la primul cabinet veterinar pe care l-am gasit si nu a putut fi salvata. acum nu stiu a cui a fost vina.

  3. Ce bine ca sunt si cabinete veterniare cu program non-stop, poti merge cu catelul , pisica la doctor in toiul noptii. Pana acum nu am avut astfel de probleme cu animalul de companie si sunt sigura ca in Braila nu este un astfel de cabinet, sau poate nu stiu eu.

  4. e foarte important sa fie o asemenea clinica in fiecare oras, ai dreptate! dar sa fie cea mai buna, sa ofere servicii de calitate, iar doctorii sa fie oameni care iubesc animalele mai mult decat orice, nu parveniti dupa bani…

  5. Nu am avut nevoie niciodata pana acum, sper nici sa n-am , desi cateii mei au 12, 5 si 3 ani, inca se tin bine 🙂 Iar pisici tot adun de pe strada si le tratez acasa, nasa copiilor a terminat medicina veterinara si ea imi da toate sfaturile pretioase 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.