10 motive pentru care să alegi un brad artificial de Crăciun

7

casa-ta-de-poveste

Crăciunul este cea mai frumoasă Sărbătoare din an. Aceasă sărbătoare reuşeşte de fiecare dată să aducă linişte în sufletele noastre, să ne facă să fim mai buni, mai toleranţi şi mai darnici.

Din punct de vedere spiritual, Crăciunul coincide cu Naşterea Domnului, un moment feeric pentru creştinătate, un moment ce dăinuie de mai bine de două milenii.

Crăciunul reprezintă în acelaşi timp un moment de bucurie. Este o sărbătoare încărcată de magie ce ne înalţă spiritual şi ne apropie unii de alţii. Această sărbătoare ne oferă ocazia perfectă de a dărui persoanelor dragi cadouri deosebite şi de a ne îmbrăca lociunţa în straie de sărbătoare!

Goana după cadouri începe de multe ori chiar şi cu două luni înainte de Crăciun. Principalul motiv este lipsa timpului. Sfatul meu este să nu să lăsăm totul pe ultima sută de metri deoarece riscăm să nu mai găsim toate produsele pe care ni le dorim. În plus şi bugetul nostru va fi mai puternic afectat. Cheltuielile sunt mai greu de suportat, dacă lăsăm totul pentru luna decembrie. În acea perioadă suntem nevoiţi să cumpărăm şi diverse preparate pentru masa festivă, iar bani pentru cadouri rămân din ce în ce mai puţini. Dar cu puţină chibzuinţă cheltuielile nu se vor simţi. Pentru asta trebuie să ne gândim să începem să cumpărăm cadouri sau decoraţiuni pentru casă din timp.

Puteţi începe prin a face un tur al magazinelor online. Este mult mai accesibil şi comod. Astfel vă puteţi face o idee cu privire la preţuri. Este o soluţie comodă şi economică, deoarece magazinele online oferă de cele mai multe ori diferite reduceri mai mult decât tentante.

Pentru că ne place să sărbătorim, cele mai multe cadouri, decoraţiuni sau produse tematice la preţuri mai mult decât accesibile găsiţi pe e-sarbatoare.ro! Pe acest site e sarbatoare în fiecare zi!

Am aflat de acest webshop căutând o ofertă pentru brazi artificiali de Crăciun. Am unul de mai bine de 10 ani, încă funcţional, dar pe care intenţionez să îl duc la căsuţa de la ţară, iar băiatului meu să îi cumpăr unul nou, ceva mai mare.

De ce un brad artificial şi nu unul natural? Am 10 motive!

Bradul artificial este mai economic

Preţul unui brad artificial este destul de mic în comparaţie cu preţul unui brad natural. Preţul diferă în funcţie de structură, mărime, număr de rânduri şi ramuri. Cu cât este mai mare şi mai des, cu atât preţul va creşte. Făcând comparaţia cu un brad natural de aceeaşi înălţime şi complexitate, veţi constata că bradul artificial este ceva mai ieftin.

Este reutilizabil

Un mare avantaj este faptul că bradul artificial poate fi utilizat mai mulţi ani la rând. Cum vă spuneam mai sus, am un brad artificial de 10 ani. Producătorii oferă un termen de utilizare de între 5 ani şi 15 ani, dar dacă este manevrat cu atenţie, durata de viaţă a acestuia cu siguranţă va fi mult mai mare. Până la urmă, pentru familiile cu un buget redus acest aspect reprezintă principalul avantaj.

Economiseşti timp

Dacă sunteţi persoane pretenţioase şi doriţi un brad frumos la un preţ cât mai mic, atunci cu siguranţă veţi pierde mult timp căutând “bradul perfect”. Optând pentru unul artificial veţi economisi în fiecare an mult timp, deoarece nu sunteţi nevoiţi să căutaţi în fiecare an brad.

Sunt ecologici

Majoritatea brazilor artificiali sunt făcuţi din PVC. Este adevărat că acest material nu este biodegradabil şi că distrugerea lui afectează mediul. Dar mi se pare o ipocrizie să consideri că un brad artificial provoacă un dezastru mai mare decât tăierea brazilor naturali. Din PVC se fabrică milioane de obiecte şi nimeni nu militează împotriva lor. Aşa că nu înţeleg de ce trebuie să ne punem contra unui brad artificial, dar să trăim înconjuraţi de multe alte obiecte realizate din PVC. Pentru mine tăierea unui brad natural pentru a îl împodobi mi se pare un moft plin de egoism. Dacă bradul natural este achiziţionat în ghiveci, atunci nu am nimic împotrivă, deoarece acesta poate fi replantat. Dar să tai sau să cumpăr un copac din pădure doar pentru a îmi împodobi casa – niciodată nu voi accepta! Chiar dacă acesta este luat dintr-o plantaţie. Tot o crimă împotriva mediului o văd!

Mulţi nu conştientizează dezastrul din păduri. Mulţi nu realizează în câţi ani creşte acel brad. Pentru a fi numai bun de împodobit (1,8 m) trebuie să treacă 10 ani! Repet: 10 ani! Iar el este tăiat în câteva minute, apoi scos la vânzare. După sărbători sfârşeşte aruncat în tomberon. În ultimii ani chiar am observat cu tristeţe acest aspect. E dureros să îi vezi cum un brad natural zace măcelărit şi golit de ace la ghenă. 10 ani i-a trebuit să crească pentru a sfârşi la gunoi. De aceea achiziţia unui brad natural an de an, îl consider un sacrificiu mult prea mare.

În schimb o să vă spun câţi brazi artificiali am văzut aruncaţi în ultimii 5 ani la gunoi! Cu cea mai mare sinceritate: niciunul!

Iar dacă vă faceţi griji pentru mediu, aflaţi că au început deja să se fabrice brazi artificiali din materiale biodegradabile. Aceasta este o veste foarte bună pentru mediul înconjurător.

Este mai uşor de întreţinut

Badul natural trebuie udat pentru a rezista cât mai mult climatului cald şi uscat din locuinţă. Cel artificial nu necesită o îngrijire specială.

Nu se scutură

Bradul artificial nu se descompune aşa uşor ca unul natural. Nu lasă urme şi nu face mizerie. Este adevărat că şi din el se mai desprind ace, dar foarte puţine si doar atunci când este desfăcut pentru a fi împodobit sau strâns şi împachetat. În rest, acele nu se vor desprinde din el şi nici nu se vor împrăştia prin casă.

Pot fi cumpăraţi în diferite dimensiuni

brad-artificial-nevada-180cm-ch-6180-600x600

Un alt avantaj îl reprezintă dimensiunile disponibile pentru brazii artificiali. Marea majoritate optează pentru brazi de 1,8 m, deoarece au un preţ mult mai accesibil. Dar la fel de bine, se poate opta şi pentru un brad de 2,5 m dacă spaţiul vă permite!

Au un design deosebit

Dacă vrei un brad exact ca în reviste, atunci bradul artificial este soluţia ideală. Sunt modele care imită perfect aspectul unui brad natural, sau unii ceva mai ieşiţi din comun cum sunt brazii artificiali albi “ninşi”.

Sunt uşor de montat

Brazii artificiali vin la pachet cu un support ce se potriveşte perfect cu structura acestuia. Nu trebuie să îţi faci griji că bradul tău nu se potriveşte perfect cu suportul sau să te trezeşti că sub greutatea decoraţiunilor, bradul va cădea sau se va rupe.

Sunt uşor de depozitat

După ce sărbătorile au trecut, se strânge foarte uşor şi se aşează înapoi în cutia în care a venit împachetat. Cutia se poate pune undeva sus pe dulap, pentru a nu vă încurca sau undeva într-un colţ în care nu aveţi acces. Asta până la sezonul următor!

onlinelogomaker-102116-2230-2211-520x178

Sper că v-aţi făcut o părere despre avantajele achiziţionării unui brad artificial. Alegerea este a voastră. Iar dacă nu sunteţi în căutarea unui brad, pe e-sarbatoare.ro puteţi achiziţiona diverse decoraţiuni sau cadouri pentru cei dragi!

Toate cele bune!

DISTRIBUIȚI

7 COMENTARII

  1. Sunt ani buni de cand nu mai avem brad adevarat in casa. E mult mai practic si mai comod cu un brad artificial. In plus mai facem si un bine planetei daca alege un astfel de brad 😉

    • Mai stiam eu pe cineva care l-a urcat impodobit in pod. A pus doar o folie pentru a il proteja de praf. Cand am intrebat de ce nu l-a impachetat mi-a raspun clar: „Ce, nu e si anul asta Craciunul” :)) Chit ca era aprilie cand l-am vazut eu 😀

  2. Am inceput deja sa cumpar o parte din cadourile de Craciun. Stiu ce greu e in decembrie… Si eu am bradut artificial si ma gandesc sa il schimb pentru unul mai bogat in ramurele. 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.