Intretinerea mobilierului de birou

3

Chiar daca atunci cand ne referim la mobilier gandul ne zboara catre mobila bucatarie, mobila domritor ori mobila pentru oricare camera din casa, mobilierul mai este util si in lumea afacerilor. Din acest motiv acesta se regaseste in orice birou care se respecta cu adevarat. Cu toate acestea nu sunt putine cazurile in care nu te poti bucura de avantajele oferite de catre mobilierul amplasat in cadrul biroului. De ce? Din doua motive:

  • De multe ori volumul de munca in cadrul unui birou este mare motiv pentru care pe birou se aduna foarte multe lucruri pe care trebuie sa le rezolvi. In cazul in care aceasta aglomerare a biroului continua, vei ajunge in situatia in care vei vedea biroul doar ca pe un loc de depozitare a lucrurilor pe care trebuie sa le faci, nicidecum ca pe un accesoriu util in desfasurarea activitatii tale.
  • A doua mare greseala din punctul meu de vedere este reprezentata de intretinerea inadecvata a mobilierului ori chiar lipsa intretinerii. Despre aceasta a doua greseala vreau sa scriu un pic mai detaliat in cadrul acestui articol, astfel incat sfaturile oferite sa te ajute sa te bucuri o perioada cat mai lunga de avantajele oferite de catre mobilierul din birou.

birou-1

Un prim sfat pe care vreau sa il ofer atunci cand vine vorba despre intretinerea mobilierului de birou si nu numai de birou se refera la produsele de curatenie pe care le utilizezi in procesul de intretinere a mobilierului. Multe dintre aceste produse contin substante abrazive ori chimice, lucru care nu face altceva decat sa produca deteriorarea mobilierului. Avand in vedere ca tocmai acest lucru doresti sa impiedici prin procesul de intretinere, citeste cu mare atentie ingredientele produselor de curatenie pe care le achizitionezi din comert.

Desi stiu ca una din micile placeri ale celor care lucreaza la birou reprezinta savurarea cafelei, atentie mare cum faci acest lucru. De ce? Pentru ca in cazul in care nu utilizezi suport pentru pahare risti sa deteriorezi biroul, deteriorare care de multe ori e ireparabila.

Pierderea stralucirii reprezinta una din cele mai comune probleme ale pieselor de mobilier si in special ale unui birou. Pentru a evita ca acest lucru sa se intample trebuie sa utilizezi in procesul de intretinere produse care ofera si luciu mobilierului. De asemenea, schimba des locul obiectelor de pe birou. Chiar daca la prima vedere pare o masura ciudata, aceasta previne decolorarea mobilierului.

birou-2

In cazul in care se doreste doar indepartarea amprentelor precum si a altor urme lasate de diverse obiecte se utilizeaza o carpa umezita intr-o solutie compusa din apa si sapun.

Chiar daca la prima vedere praful asezat pe diverse piese de mobilier este deranjant doar din punct de vedere estetic, realitatea este mult mai dura in sensul ca praful deterioreaza incet dar sigur mobilierul. Pentru a evita ca acest lucru sa se intanple este obligatoriu ca in fiecare zi sa fie sters praful de pe toate piesele de mobilier care se regasesc in interiorul unei camere.

Nu in ultimul rand, sunt de evitat pe cat posibil accidentele care se soldeaza cu deteriorarea pieselor de mobilier. Din pacate, atunci cand se produc accidente de genul, daunele produse sunt ireversibile, motiv pentru care atentie mare la modul in care utilizezi piesele de mobilier din camera.

In concluzie, in cazul in care iti doresti ca piesele de mobilier pe care le utilizezi sa te tina o perioada cat mai lunga de timp este foarte important ca in fiecare zi sa le oferi ingrijirea de care au nevoie. Doar in felul acesta te vei putea bucura de o mobila la comanda o perioada cat mai lunga de timp.

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. depinde si ce tip de mobilier pune angajatul la dispozitie pentru ca daca ia mobila ieftina care la cea mai mica atingere se ”ciobeste”, n-are omul nici o vina. Dar, daca mizeaza pe mobila de calitate, executata la comanda, chiar ar putea sa-si penalizeze angajatii care o deterioreaza uneori chiar in mod voit.

  2. De obicei, folosesc servetele umede (din cele pentru copii, deci fara alcool) si e ok.
    Am avut si o perioada cand am umezit si stors bine o laveta si am sters bibliotecile care erau cele mai incarcate de praf indiferent cat de des le curat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.