Aparenţele pot fi înşelătoare

22

Azi o să am plăcerea să vă fac cunoştinţă cu Ilenuţa. O femeie frumoasă de 30 de ani, cu trăsături fine dar apucături de mahala. Locuieşte undeva în Bucureşti în apropiere de Centrul Vechi.

Ilenuţa este măritată cu Viorel, un prosper om de afaceri, de vreo 40 de ani. Viorel îi face toate capriciile, dar nu prea stă pe acasă… deh! Firma mare, mulţi angajaţi, contracte, delegaţii… chestii din astea, care măresc bugetul familiei.

Ilenuţa, din lipsă de ocupaţie, creierul ei a început să dea naştere la fel de fel de scenarii în care soţiorul ei muncitor era personaj principal. În cale afară de geloasă, şi-a zis că bărbăţelului ei, până aici i-a fost. Doar nu se poate pune nimeni cu intuiţia ei de felină…

Îşi sună sora mai mare, o tânără de 35 de ani versată în îmblânzirea bărbaţilor infideli…

-Dorina, Viorel al meu îmi oferă tot ce îmi doresc, numai timp nu. Poate nu mă mai place, sau poate şi-a băgat naiba coada în căsnicia noastră. Şi tare aş vrea să o prind şi să o scutur bine…

– Trebuie lucrat cu cap. Doar nu o să îl întrebi pe el dacă are o amantă. Acum zău aşa, doar nu e prost să-ţi spună. În plus se vor răci relaţiile dintre voi dacă vei continua să te cerţi cu el doar presupunând una şi alta.

– Dar ce să fac? Cum să îl prind…

– Am eu o idee genială. Maşina pe care ţi-a făcut-o cadou când ai schimbat prefixul o ştie tot cartierul… Nu poţi merge cu ea că atragi atenţia. Să apelezi la un taxi nici atât. Nu am încredere că va reuşi să urmărească maşina, în plus îţi va cere cât nu face. Cel mai bine este să apelezi la serviciile unei firme inchirieri auto.

– Ce m-aş face fără tine surioară. Mereu vii cu câte o soluţie pentru fiecare problemă a mea…

– Ilenuţă, draga mea surioară. Vreau şi eu să ai o confirmare. Ştiu că incertitudinea de multe ori e mai apăsătoare decât un adevăr crud…

– Şi la ce firmă să apelez?

– Cunosc eu una, nu departe de casa ta. Este vorba de AMS Rent a Car Bucureşti. Uite aici numerele lor:  +40314361707, +40770333555. Poţi alege ce maşină îţi doreşti. Cel mai bine este să iei una discreta, ca să nu atragi atenţia şi apoi te poţi juca lejer de-a detectiva.

Zis şi făcut. Agenta sub acoperire 007 a trecut la nivelul următor. Ideea cu  închirieri maşini i s-a părut genială aşa că a iniţiat operaţiunea „urmărirea”. A sunat la AMS Rent a Car pentru a intra în posesia unei maşini potrivite. Imediat ce automobilul i-a ajuns la poartă, iar contractul a fost încheiat, a trecut la pasul doi. Şi-a luat o perucă, şi-a aşezat ochelarii de soare fumurii ca să îşi ascundă ochii mari şi verzi, apoi a pornit către sediul firmei soţului ei. La ora închiderii îl vede că iese din companie şi se urcă în maşină singur. Porneşte către o destinaţie necunoscută pentru ea, undeva la ieşirea din Bucureşti spre Snagov.

„Ce idee genială a avut sora mea! Acum îl pot urmări în voie.”

Soţul ei se opreşte în faţa unei şcoli, apoi aşteaptă… La un moment dat, o femeie cu un băieţel de mână îşi face apariţia şi intră în maşină.

„V-am prins acum.”

Porneşte maşina pe urmele lor. Ajunge într-o zonă sărăcăcioasă. Viorel opreşte în dreptul unei porţi rupte în spatele căreia se vedea o casă distrusă cel mai probabil de un incendiu. Copilul îi îmbrăţişează soţul, imediat ce aceştia au coborât din maşină. Îl ia de mână şi îl duce în curte. În spate se vedea un mic şantier şi câţiva muncitori în salopete cu sigla firmei, care lucrau de zor la construcţia unei noi locuinţe.

Ileana a rămas fără cuvinte. În ciuda caracterului său vulcanic şi certăreţ, în adâncul inimii era o persoană sufletistă. S-a decis că nu e cazul să facă o scenă, aşa că porni mai departe, hotărâtă să îl urmărească şi în ziua următoare. Când Viorel a ajuns acasă, nu l-a mai întrebat nimic. Şi-aşa ar fi primit acelaşi răspuns: „la muncă”…

A doua zi, povestea s-a repetat… În această zi Ileana a întrebat o vecină ce e cu acea femeie… Primeşte un răspuns năucitor. Femeia îşi creşte singură copilul bolnav, iar în urmă cu câteva luni, un scrurtcircuit i-a distrus şi căsuţa pe care o aveau. Astfel a aflat de povestea lor un om sufletist, care i-a promis să îi ajute să construiască un adăpost. Astfel, omul a reuşit să primească diferite donaţii, materiale de construcţie de la o firmă, forţă de muncă de la alta, mobilă de la altcineva… Mobila o avea împachetată chiar ea în dependinţă.

12659190_m

Ochii Ilenuţei i s-au umplut de lacrimi. Acum e fericită. A realizat că soţul ei este o persoană minunată şi sufletistă, gata să împartă şi cu alte persoane lovite de soartă o părticică din câştigurile lui.

Fiind un arhitect renumit, a realizat că el e cel care se ocupă de ridicarea acelei locuinţe.

Morala: Aparenţele pot fi înşelătoare!

DISTRIBUIȚI

22 COMENTARII

  1. Numele lui Viorel m-a dus cu gandul la Viorel Lis, numai ca nu are nici 40 de ani, nici prosper om de afaceri si ar fi avut el nevoie sa inchirieze sa se tina dupa Oana. Uite ca nu m-am gandit ca ar putea fi buna si in astfel de cazuri.:D

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.