3 tipuri de make-up mereu la modă

17

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile au căutat fel de fel de modalităţi de înfrumuseţare. Cea mai renumită femeie care iubea să îşi pună în valoare frumuseţea a fost Cleopatra. Avea absolut orice bărbat la picioare şi asta datorită frumuseţii sale legendare.

Produse cosmetice au existat încă din cele mai vechi timpuri, doar că nu toate femeile aveau acces la ele.

În ziua de azi orice femeie îşi poate cumpăra produse pentru machiaj. Frumuseţea nu are niciun secret. Important este să ştim ce anume să alegem. Pentru un make-up perfect, trebuie să utilizăm doar produse de calitate superioară, pentru ca tenul nostru să nu „obosească” sub straturile de machiaj, sau să fie afectat într-un mod negativ de compoziţia acestora. Din fericire, pe piaţa din România există o gamă variată de produse cosmetice de calitate la preţuri mai mult decât accesibile precum cele de aici.

Există multe tehnici de machiaj practicate de marele case de modă sau saloane de înfrumuseţare. Admirăm zilnic modelele din reviste sau de la televizor şi ne dorim de multe ori câte un make-up asemănător. Însă alegerea machiajului trebuie făcut cu mare atenţie.

Pentru a nu da greş, în cazul în care nu deţinem suficiente cunoştinţe în acest domeniu, cel mai bine este să abordăm întotdeauna stilul clasic.

Iată care sunt cele mai apreciate tipuri de machiaj, mereu la modă!

cara-make-up-natural-untuk-wajah-bulat

Machiaj natural de zi

Machiajul natural este unul din cele mai apreciate tipuri de make-up atât în rândul doamnelor cât şi în rândul admiratorilor acestora. Discret şi uşor de realizat, un machiaj natural te va scoate întotdeauna din impas, atunci când nu ştii cum să de machiezi la diverse evenimente sau cum să îţi potriveşti machiajul cu ţinuta.

Uşor de adaptat oricărei situaţii, machiajul natural dă o notă de senzualitate purtătoarei. Este simplu de realizat, dar pentru ca acesta să fie perfect trebuie respectaţi toţi paşii unui machiaj profesional.

Pentru realizarea acestui tip de make-up trebuie să ne curăţăm bine pielea, folosind un demachiant adecvat tipului nostru de ten. Apoi aplicăm baza pentru machiaj. Utilizăm un fond de ten de nuanţa pielii, apoi cu ajutorul unui bureţel, îl aplicăm din centrul feţei spre părţile exterioare. Pentru a înlătura efectul lucios utilizăm o pudră uşoară de o nuanţă naturală. Punem accent în special pe zona ochilor. Următorul pas este alegerea unui fard de pleoape adecvat ţinutei sau nuanţei irisului. Culorile naturale şi discrete sunt cele mai potrivite pentru acest tip de make-up. Pentru un plus de expresivitate şi o privire seducătoare, nu trebuie să uităm să aplicăm pe gene un mascara începând de la baza genelor şi continuând spre vârfuri cu mişcări în zig-zag. Pentru buze alege un gloss cât mai discret, poate chiar transparent. Atenţie să nu depăşeşti linia buzelor deoarece efectul de machiaj natural va fi complet distrus, iar machiajul va părea unul dezordonat şi chiar neplăcut.

Machiaj de seară

Machiajul de seară spre deosebire de cel natural de zi este puţin mai elaborat. Acesta trebuie realizat în aşa fel încât să îţi pui în evidenţă trăsăturile feţei. Dacă nu eşti adepta nuanţelor prea puternice, poţi folosi şi nuanţe asemănătoare ca la machiajul de zi doar că vom pune mai mult accent în special pe zona ochilor. Paşii sunt relativ aceiaşi: demachiere – aplicarea unei baze pentru machiaj sau a unui fond de ten – pudră. În cazul machiajului de seară, make-up artiştii recomandă şi aplicarea în zonei ochilor a unui anticearcăn. Pentru un efect de senzaţie, aplică un iluminator în zona T (frunte, nas) dar şi în zona bărbiei. Pe pomeţi poţi aplica un blush rozaliu, pentru un efect de prospeţime.

În cazul machiajului de seară, ochii sunt cei mai expresivi. Conturează cu atenţie zona genelor cu ajutorul unui creion dermatograf, apoi aplică un fard negru în colţul extern al ochiului. Estompează culoarea spre interiorul pleoapei până obţii un degrade perfect. Utilizează un fard deschis la culoarea, după acelaşi principiu  dinspre exterior spre interior. Pentru mai multă expresivitate, utilizează un eyeliner negru, apoi un mascara.

La final utilizează un ruj roz sau nude.

Machiajul senzual

Machiajul senzual este unul din cele mai apreciate tipuri de make-up. Fie că eşti la o primă întâlnire, petreceţi o seară romantică, sau ieşiţi la o cină în oraş, machiajul senzual cu siguranţă îţi va hipnotiza partenerul şi te va privi vrăjit absolut toată seara.

Paşii ce trebuie urmaţi sunt relativ aceiaşi, doar că de această dată se va pune accent pe evidenţierea buzelor. Dacă mama natură te-a înzestrat cu buze senzuale, cărnoase, pline, atunci cu atât mai bine, restul vine de la sine.

Începem prin acelaşi ritual… curăţare – demachiere – aplicarea unei baze pentru machiaj – fond de ten – estompare cu o pudră compactă – definire cu un blush roz senzual.

Pentru ochi folosim un fard duo. Pornim cu o nuanţă închisă dinspre colţul extern (arcadă) şi continuăm estopând nuanţa spre interiorul pleoapei. Aplicăm nuanţa mai deschisă în interiorul pleoapei, apoi conturăm cu un creion negru. La final aplicăm un mascara negru cu efect de lungire a genelor.

Pentu buze vom alege o nuanţă cât mai intensă de roşu. Conturăm cu atenţie buzele cu ajutorul unui creion semipermanent, urmărind linia buzelor, apoi aplicăm cu atenţie rujul pe buze. De preferat este să utilizăm un ruj rezistent la transfer. După aplicare tamponăm buzele cu un bureţel sau şerveţel pentru un efect intens şi de durată.

Nu uita să zâmbeşti cât mai des, să îl priveşti fix în ochi şi ocazional să îţi muşti suav buza de jos. Partenerul tău va fi categoric hipnotizat!


Sursă imagine: http://www.cantikalamiah.com/wp-content/uploads/2015/10/Cara-Make-Up-Natural-untuk-Wajah-Bulat.jpg 
DISTRIBUIȚI

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.