Shamballa – spiritualitate şi magie într-o singură brăţară. Cum alegi una potrivită?

21

Nu obişnuiesc să port prea multe bijuterii, dar prefer ca atunci când aleg un astfel de accesoriu acesta să fie confecţionat manual şi neapărat să spună o poveste. De aceea sunt foarte atentă atunci când aleg brăţări de damă potrivite personalităţii mele!

Încă din copilărie am fost atrasă de spiritualitate, de poveşti pline de magie şi mister. Aveam un medalion mic primit cadou de la bunica. Îmi imaginam că este un talisman protector care va împiedica orice energie negativă să se reverse asupra mea, care mă va apăra de deochi şi îmi va da puterea de a învinge orice obstacol. Poate că undeva în subconştientul meu mă simţeam nesigură şi aveam nevoie de un sprijin nevăzut. Cineva sau ceva care să mă protejeze.

Pe măsură ce anii au trecut, am început să devin fascinată de Orientul îndepărtat, în special de cultura hindusă şi cea budhistă. Pasiunea mea faţă de această zonă s-a accentuat treptat.

Shamballa este de fapt un tărâm magic, pe care doar cei care au ajuns la stadiul de spiritualitate supremă prin meditaţie au reuşit să îl  găsească. Shamballa este Centrul Spiritual al Universului din care s-au inspirat toate religiile. Tărâmul magic se află într-o dimensiune paralelă şi este plin de încărcătură pozitivă. În plan fizic, sunt doar anumite locuri privilegiate cu o încărcătură energetică ce corespunde acestui concept.  Se spune că o poartă s-ar afla ascunsă undeva în Tibet în Munţii Himalaya. Mulţi practicanţi de yoga consideră însă, că şi România are anumite zone în care porţile spirituale se deschid către Universul Shamballa. Se spune că astfel de tuneluri spre o altă dimensiune se află în Munţii Bucegi. Călătoria spirituală o poate face oricine reuşeşte să atingă starea supremă de nirvana.

Oare pasiunea mea faţă de Orient să aibă o legătură cu aceste energii simţite de yogini şi marii înţelepţi pe teritoriul ţării noastre?

Am avut o perioadă în care mă gândisem serios să fac şi eu yoga, doar că nu am simţit că este momentul, aşa că am renunţat. Am intuiţie fantastică, iar dacă ceva din subconştientul meu spune stop, atunci îmi ascult vocea interioară şi se pare că până acum nu am dat greş.

Revenind la cele „lumeşti”, pot spune din proprie experienţă că multe probleme din viaţa de zi cu zi pot fi rezolvate sau evitate doar prin o gândire pozitivă. O astfel de gândire este ca un scut ce ne apără de încărcătura negativă survenită din cauza problemelor cotidiene.

Din fericire, anumite pietre şi cristale au o încărcătură energetică pozitivă, dar şi capacitatea de a o elibera ori de câte ori este nevoie. În acest fel, persoana care poartă o bijuterie realizată dintr-un astfel de cristal va absorbi suficient de multă energie cât starea „de bine” să revină la normalitate. Cu alte cuvinte o astfel de bijuterie, poate contribui la eliminarea stress-ul şi poate ajuta organismul să îşi caute forţa interioară de autovindecare şi autoregenerare. Dar totul depinde de voinţa noastră interioară.

Căutând o brăţară potrivită personalităţii mele am ajuns pe acest site unde am găsit ceva diferit, ceva care în interiorul meu a trezit un interes deosebit în special faţă de două brăţări. Pot să spun că nu eu le-am ales pe ele, ci ele m-au ales pe mine… Aşa simt!

Cum alegi o brăţară shamballa?

Brăţările shamballa nu sunt alese întâmplător. Fiecare piatră din care sunt confecţionate are propria încărcătură şi putere energetică. Ele acţionează diferit asupra fiecărui purtător. Din acest motiv ele trebuiesc purtate în funcţie de starea generală de spirit, dar şi de personalitate.

Un criteriu de selecţie poate fi semnul zodiacal. Fiecare zodie are anumite trăsături generale ce se potrivesc cu fiecare individ în parte. Mie mi-a atras atenţia această brăţară pe care mi-am comandat-o fără să stau pe gânduri imediat ce am găsit-o pe site. Este confecţionată din ametist, o piatră specifică zodiei mele vărsător. În plus se potriveşte de minune cu personalitatea şi starea mea de spirit, dar despre asta vă voi vorbi într-un articol viitor. Pe site găsiţi bijuterii reprezentative pentru fiecare zodie în parte, aşa că sigur o să găsiţi ceva potrivit!

ametist

Un alt criteriu de selecţie este strâns legat de numărul de noduri şi bile folosit. Iniţial, acestea au fost confecţionate pentru ritualul de rugăciune şi rostirea mantrelor de către călugării budişti, fiecare nod însemna trecerea la un alt nivel de rugăciune.

Împletitura joacă un rol important în confecţionarea acestor brăţări. Eu am optat şi pentru acest model accesorizat cu un Charm “OM” sau “AUM”. Acesta este cea mai cunoscută mantră din tradiţiia budistă şi hindusă, un simbol sacru care stă la baza tuturor mantrelor. Orice  meditaţie începe şi se sfârşeşte rostind această mantră sfântă. În sanscrită sunetul “AUM” reprezintă vibraţia supremă prin care omul intră în interacţiune cu divinitatea. Rostind această mantră şi eliberându-ne mintea, reuşim să ajungem mai uşor la un stadiu de pace interioară şi echilibru sufletesc. Dacă v-am făcut curioşi, o să vă povestesc mai multe despre ce reprezintă acest simbol într-un alt articol. Nu puteam rata această brăţară, doar v-am mai spus cât de mult iubesc India.

shamballa

Un alt criteriu de selecţie este strâns legat de simbolistica cromatică. Fiecare culoare are la rândul ei o anumită încărcătură spirituală. De exemplu albastru are puteri curative, în timp ce verdele reprezintă armonie şi prosperitate. Movul înseamnă înţelepciune şi echilibru, iar roşul reprezintă curaj, dorinţă şi pasiune. Galbenul reprezintă (paradoxal) încredere, iar portocaliu înseamnă fericire. Poate din acest motiv călugării budişti poartă robe portocalii. Negrul reprezintă putere, iar albul este puritate, perfecţiune, vindicare.

De ce bratari-handmade.ro?

 

  • În primul rând pentru că brăţările (dar şi alte bijuterii) sunt confecţionate manual, iar eu apreciez munca şi creativitatea omului.
  • Pe site se găsesc mai multe tipuri de bijuterii absolut superbe pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele.
  • Iubesc bijuteriile care spun o poveste, care au o încărcătură plină de magie şi mister.
  • Seriozitate şi rapiditate – de rapiditate din păcate nu am avut parte şi pe alte site-uri online.

logo

Acestea fiind spuse, aştept cu nerăbdare brăţările, iar după ce le voi purta o perioadă o să vă spun povestea şi simbolistica din spatele fiecăreia.


Surse foto: bratari-handmade.ro

21 COMENTARII

  1. Superbe brățările. De obicei nu port alte bijuterii înafară de verigheta si de cercei dar asta sunt niste accesorii pe care le-aș purta cu drag

  2. Si eu am fost pasionata de spiritualitatea orientala si am citit mult despre Shamballa, chiar credeam ca exista porti secrete catre acest taram, asa cum sustineau unele carti de pe piata publicistica a anilor ’90. O bratara cu pietre violet, care sa ma protejeze de vibratiile joase, ar fi foarte potrivita pentru mine.

  3. cand mi-am ales bratarile eu nu am tinut cont de zodie ci de puterile magice ale pietrelor naturale impletite in ele. Asa am ales o bratara cu aventurin (care ține anxietatea la distanță) și una cu ochi de tigru (piatra norocului).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.