5 paşi de urmat pentru a renova eficient o casă bătrânească

21

Câţi dintre voi aveţi la ţară o casă bătrânească de care vă leagă multe amintiri? Ridicată cu trudă de mâini dibace, plămădită din dorinţa de a avea un trai mai bun şi stropită cu sudoarea unei generaţii greu încercate de viaţă, casele bătrâneşti sunt adevărate cufere de amintiri ale clipelor demult apuse, un cămin plin de căldură sufletească ce poartă în interior dragostea străbunilor.

O casă bătrânească însă de cele mai multe ori are nevoie să fie reparată, reconsolidată sau după caz reconstruită… Indiferent de situaţie trebuie să ţii cont de 5 criterii importante pentru ca acea locuinţă plină de amintiri să îţi asigure confort şi siguranţă.

Verifică structura de rezistenţă a clădirii

Fundaţia şi structura de rezistenţă sunt cele mai importante criterii  de care trebuie să ţii cont atunci când intenţionezi să renovezi o casă bătrânească. Dacă structura de rezistenţă este şubredă consolidarea costă enorm. În acest caz mai bine o dărâmi şi o refaci de la 0 decât să investeşti într-o construcţie nesigură. Apelează cu încredere la un specialist care să îţi realizeze un proiect în conformitate cu normele impuse de lege.

Materialul din care este construită casa

În funcţie de zona geografică, majoritatea caselor bătrâneşti sunt construite din chiripici sau din paiantă în zona de câmpie şi din cărămidă sau lemn în zonele de deal şi de munte. În ziua de azi se pune accent pe casele construite din cărămidă expandată sau bolţari din beton. Înainte de a face pasul următor evaluează cu atenţie zidurile, apoi consultă-te cu inginerul constructor care se ocupă de proiectul tău, în ceea ce priveşte necesarul de materiale pentru renovare sau reconstruire.

Alege acoperişul potrivit

Renovarea acoperişului reprezintă următorul pas spre realizarea unei locuinţe ideale. Majoritatea specialiştilor în construcţii recomandă să vă acoperiţi casa cu ţiglă metalică deoarece aceste materiale vin la pachet cu o serie de avantaje precum:

  • Cel mai bun raport calitate preţ
  • Este un material rezistent la intemperii
  • Are o greutate redusă
  • Ofera durabilitate mare în timp
  • Montajul este rapid şi uşor de realizat
  • Puteti opta pentru diferite culori

De reţinut este faptul că dacă o să optaţi pentru un acoperiş cât mai simplu (în două ape) atunci pierderile vor fi mult mai mici. Astfel o să economisiţi mai mulţi bani.

mentenanta-acoperisuri-si-ferestre-velux

Alege ferestre de calitate

La acest capitol aş opta pentru ferestre şi accesorii VELUX, mai ales pentru a lăsa lumina soarelui să pătrundă cât mai natural în mansardă. Ferestrele VELUX sunt destinate cu precădere mansardelor şi reprezintă soluţia ideală pentru a lumina, izola şi ventila corespunzător mansarda. Disponibile în mai multe modele şi dimensiuni, cu diferite sisteme de închidere şi deschidere, ferestrele de mansardă VELUX reprezintă cea mai bună alegere ţinând cont de raportul calitate/preţ.

La nevoie apelează cu încredere la o firmă specializată în servicii de mentenanţă la acoperişuri şi ferestre!

rav-logo

Pasul final: izolaţia termică

Ca metode de izolaţie aş utiliza cu siguranţă materiale ieftine şi ecologice. Aş opta pentru deşeuri din paie pentru că sunt cele mai accesibile şi ieftine materiale de pe piaţă. Cu puţin noroc, pot fi procurate chiar gratuit. Ca liant aş utiliza argilă şi var stins. Pentru fixare voi avea nevoie de grinzi şi rigle de lemn, carton bitumat, dibluri, şuruburi, cuie şi nu în ultimul rând sârmă din oţel moale şi plasă metalică din sârmă. Procedeul este simplu şi deloc costisitor.

 

DISTRIBUIȚI

21 COMENTARII

  1. Nu am avut incotro si am vandut casa in care am locuit dupa ce am pastrat-o vreo cinci ani si cand am vazut ca incepe sa se degradeze am vandut-o. Mi-ar fi placut sa locuiesc la tara dar daca nu se poate ce sa fac.

  2. Daca e de renovat ca imi apartine o renovez si iti multumesc de sfaturi, daca e de cumparat prefer sa nu desi inainte casele si apartamentele erau facute mult mai bine. Oricum multumim de sfaturi!

  3. Buna,am o casa de 30 de ani,și vreau să o demolez până la fundație, fundația este foarte buna am două camere la subsol intrarea rămâne pe partea stângă,cine mă poate ajuta cu un model,(proiect) mulțumesc

  4. […] Ce ai de făcut? Dacă te-ai decis să rămâi, atunci transformă casa bătrânească într-un cămin fie el și pentru week-end sau vacanță. Va trebui evaluată structura de rezistență a clădirii, apoi întocmit un plan de reparații. Dacă dorești să păstrezi  cât mai mult din aspectul de odinioară al clădirii, atunci pune-i la dispoziție arhitectului toate informațiile de care are nevoie pentru ca visul tău să devină realitate. Fiecare detaliu contează. Astfel, orice fotografie sau  informație va contribui decisiv la materializarea proiectului. […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.