3 sfaturi sa alegi un laminator bun

14

resize

Sa ai o protectie permanenta pentru acte importante, documente, lucrari de arta sau orice alta informatie pe hartie, este ceva absolut normal in zilele noastre. Fie ca ai o firma mare, fie ca reprezinti o institutie sau lucrezi intr-o companie de printari, laminatorul este aparatul care nu trebuie sa iti lipseasca.

Laminatorul are rolul de a proteja hartia prin acoperirea cu o pelicula transparenta protectoare. Documentul este acoperit cu acea pelicula pe ambele parti sau pe o parte, acest lucru fiind facut de laminator. Aparatul acesta are anumite reglaje si functii care au rolul de a va lamina printul atat cat trebuie si mai ales cum trebuie.

De ce este util un laminator?

Laminatorul este aparatul care nu trebuie sa iti lipseasca din companie. Utilitatea lui consta in  protejarea printurilor impotriva umiditii, a substantelor chimice sau a alor substante care pot ataca hartia. Documentele laminate se vor pastra mai mult in timp, culorile vor fi mai vii , vor avea un aspect curat, impecabil si  de-a lungul timpului, nu vor fi afectate. Hartia printata se pastreaza mai bine in timp daca este trecuta prin laminator.

Nu stii cum sa alegi laminatorul potrivit? Iata  3   lucruri pentru a te ghida:

Ce tip de laminator alegi? La cald sau la rece? Daca alegi laminarea fierbinte trebuie sa stii ca se poate topi stratul de adeziv de pe suprafata foliilor de plastic. Daca grosimea este prea mica, incalzirea excesiva poate determina topirea materialului plastic. Un astfel de laminator poate periclita in timp documentele fine si foarte vulnerabile.Pentru a nu avea acest tip de problema se recomanda alegerea unui laminator cu presare la rece. Acest laminator este recomandat atat pentru firmele specializate in print cat si pentru alte companii si institutii.

Un alt aspect de care trebuie sa tinet cont atunci cand achizitionati un laminator, este frecventa utilizarii. Oare cat de des il veti utiliza? Sunt laminatoare care semi-profesionale si laminatoare profesionale. Daca aveti de laminat 15-20 de documente pe zi, laminatorul semi-profesional este alegerea perfecta, daca aveti mai multe atunci este recomandat laminatorul profesional.

Grosimea foliei de laminare este al trei lucru important de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un laminator potrivit. Sunt patru nivele de grosime, indicate in functie de maleabilitate data dupa procesare. Astfel documentul laminat poate fi standard, mediu, rigid si extra-rigid. Nivelul standard este acel nivel recomandat pentru documente si fotografii conventionale. Nivelul intermediar este la fel si are rigiditate medie. Daca considerati ca veti avea zilnic nevoie sa laminate ceva, alegeti laminarea mai rigida, deoarece este recomandata pentru printuri de mari dimensiuni, lucrari mari care sunt in general executate la institutii si companiile specializate in printuri.

Un laminator in firma ta este foarte util si bun pentru siguranta documentelor tale!

 

DISTRIBUIȚI

14 COMENTARII

  1. si noi la serviciu lucram cu laminatoare. Avem atat mic, A4 pentru documente, cat si pentru printuri de mari dimensiuni, peste 3 metri. Intr-adevar se cunoaste diferenta fata de printurile nelaminate.

  2. Noi nu avem la birou si de fiecare data trebuie sa imi deplasez fizicu la un centru de copiere Super enervant. Nu imi da nimeni bani de taxi sau de benzina, pe jos! Cate injuraturi isi iau ei de la mine… Le-am propus de cateva ori sa investeasca intr-un laminator, dar parca au paie in cap sefii astia :))

    • Actele personale precum certificatele de nastere, de casatorie, diplomele de BAC sau facultate, nu trebuiesc laminate! E valabil si pentru anumite legitimatii care trebuiesc stampilate la un anumit interval de timp.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.