5 moduri în care poţi utiliza benzile LED

16

LED-urile fac parte din noua tehnologie economică de iluminat. Acestea au o serie de avantaje precum: consumul redus de energie electrică, durată de viaţă îndelungată, rezistenţă ridicată la şocuri, sunt disponibile într-o gamă variată de culori şi modele, sunt ideale pentru iluminatul inteligent al locuinţei, dar şi a diferitor obiecte decorative.

Dacă vă întrebaţi la ce puteţi utiliza  banda led, atunci o să vă dau câteva idei pentru a vă inspira:

Luminatul locuinţei

În general, becurile LED sunt ideale pentru a ilumina întreaga locuinţă deoarece reduce considereabil costurile cu energia electrică. În plus, au o durată de viaţă mult mai mare decât becurile clasice ci incandescenţă, de aceea amortizarea investiţiei se va realiza destul de repede. Sunt uşor de adaptat oricărei încăperi, în plus pot fi achiziţionate în diferite culori pentru a anima puţin camera. Pentru lumină de veghe, eu aş opta pentru benzile LED care au un consum infim de energie electrică, dar luminează suficient de bine încăperile în care sunt instalate. Avantajul benzilor LED este dat de faptul că furnizează o lumină difuză, uniformă, fără umbre, prietenoasă şi odihnitoare. Crează o ambianţă familiară şi plăcută. Ideale pentru acest tip de iluminat sunt benzile LED cu lumină caldă deoarece nu crează disconfort şi nici nu oboseşte ochiul. Pot fi montate direct pe perete, pe pervaz sau pe lângă anumite obiecte pe care doriţi să le scoateţi în evidenţă. Puteţi lumina locuinţa prin intermediul acestei noi tehnologii, atât în interior cât şi pe exterior, iar rezultatele cu siguranţă vor fi mai mult decât satisfăcătoare.

Proiectoare LED pentru autoturism

Dacă optezi să montezi leduri auto pe autovehicul, trebuie să fii atent la ce alegi, deoarece dacă faci o alegere nepotrivită te poţi alege cu talonul ridicat sau poţi întâmpina probleme atunci când vine vremea să faci ITP-ul la maşină. Totuşi, poţi opta pentru faruri cu LED dar care luminează la fel ca cele clasice, omologate de organele competente.

Pentru aventuri off-road acest tip de proiectoare sunt excelente.

Avantajul lor este faptul că luminează mult mai bine drumul (dacă mergeţi noaptea pe un traseu neiluminat, atunci o să vedeţi cât de utile pot fi), au o durată de viaţă de până la 30000 de ore de funcţionare şi sunt rezistente la intemerii.

Zile festive

Românii adoră să îşi împodobească frumos casa mai ales în perioada Crăciunului când la fiecare casă putem observa o luminiţă cât de mică licărind în fereastră. Spre deosebire de instalaţiile care sunt montate la ferestre sau în brăduţul împodobit, benzile LED oferă siguranţă, o viaţă lungă şi o gamă variată de culori. În fiecare an, când am probat instalaţia veche m-am trezit că îmi sare siguranţa de la panoul electric. Sau în cea mai importantă zi, fix în Ajun de Crăciun, mă trezeam cu instalaţia arsă. Benzile LED ar înfrumuseţa mult locuinţa în perioada Sărbătorilor de iarnă. În plus, dacă aveţi idei, imaginaţie şi puţină pricepere, puteţi decora ferestrele cu diverse figurine create cu ajutorul acestopr benzi, utilizând culori diferite.

Obiecte decorative

Astfel de benzi LED pot fi montate cu uşurinţă pentru a înfrumuseţa anumite obiecte de decor. Eu de exemplu am montat un astfel de sistem în mini-bar. Se vede foarte frumos, iar sistemul este de efect.

O altă idee ar fi să aplicaţi aceste benzi la baza unui acvariu pentru peştişori sau la oglindă.

215-3

Iluminatul unui spaţiu de agrement

Indiferent dacă vorbim de terasă, balcon sau un foişor, benzile LED vor crea o atmosferă familiară, plăcută, iar relaxarea va atinge cote maxime datorită luminei difuze ce se propagă uniform în spaţiul în care vă aflaţi. La fel ca în cazul iluminatului locuinţei, recomandate sunt benzile LED cu lumină caldă deoarece acestea nu au efecte negative asupra retinei.

Dacă doriţi să vedeţi cum funcţionează aceste sisteme invative de iluminat, vă recomand să urmăriţi canalul Youtube Ledia.ro

Voi la ce aţi utiliza o bandă LED?

DISTRIBUIȚI

16 COMENTARII

    • Am vazut ca sunt modele 😀
      Si sunt chiar interesanti… oricum decat piuitoare la adidasi pentru adulti (am vazut si din aia 😀 ) mai bine LED-uri! 😉

  1. Eu le folosesc pentru modificarea unitatilor centralea unui PC,iar astazi am pus 2m de banda LED la jumatatea peretului(am facut inainte un model din rigips pentru decor) doar ca aceste LED-uri nu au alimentare pe transformator sau altceva decat de la combina audio.Rezultatul:In functie de volumul melodiei,LED-urile se aprind si se sting pe muzica.Creeaza un efect super!Ce sa mai spun?Discoteca la tine acasa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.