Epilarea – soluţii eficiente pentru o piele mai fină!

7

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când vine vorba de epilare sunt foarte drastică. Urăsc părul inestetic de pe corp şi vreau să scap de el pentru totdeauna (cu excepţia podoabei capilare)! Dacă se poate fără durere şi fără efort ar fi mai bine. Da ştiu! Sunt foarte comodă! În urmă cu 5 ani nici nu credeam că e posibil aşa ceva. Doar visam la un aparat minune care să facă să dispară orice fir buclucaş ce se încăpăţânează să îşi facă apariţia în locul şi momentul nepotrivit. Şi asta pentru veşnicie şi fără durere.

În adolescenţă, mama îmi spunea mereu că “baba suferă la frumuseţe”. Eu o întrebam mereu cu sarcasm: “care babă?” şi “de ce ar mai vrea ea să fie frumoasă… doar tinereţea ei s-a ofilit!”

Ei bine, o femeie ar trebui să se îngrijească oricând, indiferent de vârstă… Ţine în primul rând de igienă şi bun simţ, apoi de aspect. E valabil şi pentru bărbaţi!

Spre surprinderea vedetelor de la Hollywood care îşi expun cu mândrie pilozitatea din zona axilelor şi se laudă cu părul şi din alte zone, ţin să precizez că omul a coborât de mult timp din copac. Nu mai are nevoie de “blăniţă” ca să îi ţină de cald sau să îi protejeze pielea de razele soarelui şi de alte bacterii care intră în contact cu pielea.

Pe lângă faptul că este inestetic, acesta absoarebe toate toxinele eliminate de organism, iar corpul miroase îngrozitor! Asemeni unui “sconcs decedat” dacă ar fi să citez pe cineva! 😀 În plus, părul dă în permanenţă o senzaţie de mâncărime la nivelul pielii. Aşa că indiferent de situaţie, părul de pe membre, zona axilelor sau zona inghinală lasă impresia de un corp neîngrijit şi nespălat, chiar dacă nu eşti o persoană certată cu apa! Mai mult decât atât, părul inestetic de pe corp este moartea pasiunii în dormitor. Cine îşi doreşte să îşi prindă degetele în fire fix în cele mai intense momente?

Soluţii eficiente pentru o piele mai fină!

Soluţii există încă de când s-a inventat briciul… doar că nu este o soluţie eficientă. Tehnologia e evoluat treptat de la brici, la clasicele lame de ras, ceara pentru epilat, cremele pentru epilat, epilatoarele clasice cu pensete. Doar că efectul acestor tehnologii este de scurtă durată, iar unele proceduri sunt chiar dureroase şi incomode.

Nu sunt singura persoană din lume care şi-a dorit un dispozitiv minune care să se ocupe definitiv de firele de păr nedorite. Primele aparate care reuşeau să rezolve această problemă nu erau accesibile. Procedura era extrem de costisitoare şi putea fi realizată doar la un salon de înfrumuseţare. Un coşmar pentru mulţi aş putea spune! Dacă pâna acum, epilarea definitivă se putea face doar la un salon profesional, acum poţi scăpa definitiv de părul nedorit de pe corp chiar la tine acasă.

epilare

Metode de a scăpa de părul inestetic de pe corp!

Vă vorbeam despre un aparat minune care are capacitatea să te scape definitiv de părul nedorit de pe corp. Nu este un aparat magic, ci o inovaţie în materie de îngrijire personală. Curioşi despre ce aparat vorbesc? Este vorba de epilatoarele IPL de la Philips – cele mai iubite aparate din ultimii 5 ani atât de femei cât şi de bărbaţi!

Dacă bugetul nu îţi permite să achiziţionezi totuşi un epilator IPL, atunci poţi opta pentru un epilator clasic umed sau uscat, un aparat de tuns umed sau uscat şi un dispozitiv tip creion pentru îndepărtarea părului din zonele mai puţin accesibile. Indiferent de preferinţe, studiaţi cu atenţie oferta înainte de a lua cea mai potrivită decizie cu privire la îndepărtarea părului nedorit de pe corp!

Ce sunt epilatoarele IPL?

Epilatoarele IPL (Lumină Intens Pulsată) sunt o inovaţie în industria de îngrijire şi înfrumuseţare. Aceste aparate au capacitatea de a împiedica creşterea firelor de păr nedorite prin aplicarea de pulsaţii de lumină foliculilor de păr. Prin intermediul acestei tehnologii, pielea va absorbi cantitatea suficientă de lumină ce ulterior va fi transformată în căldură cu ajutorul melaninei (pigmentul care dă  culoare pielii, părului şi ochilor). Astfel creşterea ulterioară a firelor de păr va fi împiedicată!

Aceste epilatoare sunt sigure şi pot fi utilizate cu succes chiar şi acasă, respectând instrucţiunile producătorului. Nu trebuie să vă temeţi că pielea va avea de suferit, deoarece epilatoarele IPL sunt dotate cu un sistem de răcire în profunzime încorporat, iar pielea nu va avea de suferit în urma şedinţelor de epilare!

Avantajele  epilării cu IPL

– În primul rand este eficient. Cu ajutorul acestui tip de aparat, scapi definitiv de firele inestetice de pe corp! Astfel, după numai 4  tratamente repetate o dată la două săptămâni, pilozitatea de pe corp se va reduce semnificativ. Următoarele şedinţe se vor face din ce în ce mai rar – la un interval de 8 săptămâni. Trebuie ţinut cont totuşi şi de ritmul creşterii firelor de păr! Poţi alege de aici ce epilator ţi se potriveşte!

– Este universal – poate fi folosit atât de femei cât şi de bărbaţi în orice zonă a corpului, respectând instrucţiunile cu privire la timpul de acţionare pentru fiecare zonă a corpului în parte!

– Dacă eşti o persoană sensibilă la durere, atunci aparatul de epilat cu IPL este cea mai bună soluţie! În plus, aparatul lasă pielea fină şi catifelată vreme îndelungată!

– Este sigur, confortabil şi uşor de folosit chiar la tine acasă. Dacă eşti o persoană pudică, salonul cu siguranţă este ultima ta alegere când vine vorba de epilat. Cu ajutorul acestui aparat, poţi scăpa de firele nedorite de păr în confortul şi intimitatea propriei locuinţe. In plus, dacă respecţi instrucţiunile, atunci cu siguranţă micile neplăceri vor fi evitate.

– Chiar dacă preţul în primă fază pare destul de mare, aparatul este mult mai rentabil, deoarece costul se amortizează în timp. În plus nu ai nevoie de geluri speciale, lămpi noi sau alte accesorii! Ca să vă faceţi o idee, vă spun doar că durata medie de viaţă a unui astfel de epilator este de aproximativ 5 ani, sau 100.000 de impulsuri.

 

Epilatoarele clasice

Este imposibil să nu fi auzit de ele. Spre deosebire de cele care folosesc tehnologia IPL, firele de păr vor începe să îşi facă apariţia la aproximativ 4 săptămâni, în funcţie de hormonii fiecărei persoane! 😀 Cele mai eficiente sunt epilatoarele Philips. Acestea au un sistem unic prin care lamele ridică şi adună firele de păr orizontale, le ghidează către punctul de tragere, le prind ferm şi apoi le smulg. În combinaţie cu discurile ceramice unice, epilează mai fin, pentru rezultate optime şi mai multă delicateţe. Totuşi, acestea nu sunt acceptate de oricine, deoarece există un mic disconfort la nivelul pielii atunci când sunt utilizate, dar spre deosebire de ceară, acestea sunt mult mai eficiente şi suportabile!

Aparatele de ras

Ideal concepute pentru epilarea zilnică, aparatele de ras de la Philips  sunt cu 75% mai eficiente decât lamele de epilare tradiţionale. Sunt dotate cu un cap felxibil cu suprafaţă dublă de ras, pentru mai puţine fire de păr ratate. Lamele de tuns au capetele rotunjite pentru ca pielea să fie protejată de zgârieturi, iar pernuţe moi şi confortabile, conferă o senzaţie fină pielii. Acest tip de aparat este ideal pentru persoanele cu pielea sensibilă la durere.

Dispozitivele de retuşat tip creion

Eu deţin un astfel de produs de la Philips de aproximativ 5 ani. Este foarte eficient şi îndepărtează cu succes firele de păr fine situate în zone sensibile cum ar fi mustaţa. Este dotat şi cu un pieptene pentru uniformizarea lungimii părului de la sprâncene. În plus este foarte mic, deci poate fi luat oriunde.

Indiferent de alegerea făcută, utilizarea unui astfel de dispozitiv cu siguranţă nu vă va dezamăgi!

7 COMENTARII

  1. tare mult imi doresc si eu un epilator cu aceasta tenhologie,insa momentan nu dispun de banuti sa imi pot satisface acest moft,poate in timp ,cine stie !

  2. Lumina pulsata contine un spectru foarte larg de frecvente si poate fi utilizata cu succes in orice combinatie de culori ale pielii si parului – mai putin pentru parul alb.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.