Apa este esenţa vieţii: Fără aceasta Pământul ar fi pustiu. Indiferent dacă o folosim la gătit, o bem sau o utilizăm pentru a ne spăla, apa face parte din viaţa nostră. Din păcate nu toată apa este bună pentru consum. Există apă sărată, apă dulce sau apă afectată de diverşi factori de mediu. În funcţie de substanţele prezente în compoziţia chimică a acesteia, putem împărţi apa în două categorii: potabilă şi nepotabilă!
Chiar şi apa care este considerată ca fiind potabilă conţine micro-organisme care pot provoca diverse alergii sau alte probleme de sănătate. Cele mai întâlnite probleme de sănătate cauzate de apa infestată sunt gastroenterocolita, dizenteria, febra tifoidă, boli hepatice sau diverse infecţii. Vinovate de diversele reacţii adverse se fac bacteriile patogene. Cea mai cunoscuta bacterie este E-coli (Eschrichia Coli), bacterie ce poate fi găsită în fecalele umane sau animale.
Chiar şi apa de la robinet pe care o folosim zilnic în special la spălat şi gătit conţine diverse substanţe mai puţin prietenoase cu un organism sensibil. Mai mult decât atât, concentraţia ridicată de nitriţi şi nitraţi din apă pot duce chiar la probleme de sănătate mult mai grave cum ar fi cancerul. Nitriţii şi nitraţii provin din infiltrarea apei cu diverse substanţe chimice prin intermediul solului. (îngrăşămintele chimice spre exemplu)
Însă cel mai des ne confruntăm cu apa dură. Aceasta prezintă un procent ridicat de săruri de calciu şi de magneziu. Apa dură aduce după sine o serie de neplăceri atât pentru organism, cât şi pentru uz casnic. Aceasta se face vinovată de majoritatea cazurilor de apariţie de pietre la rinichi. În plus ne afectează pielea şi părul, dar şi obiectele care intră în contact cu ea. Primele victime ale apei dure sunt maşina de spălat rufe şi maşina de spălat vase.
Recomandări pentru o apă mai curată!
Printre produsele recomandate pentru o apă mai curată amintim dedurizatoare, filtre, căni şi dozatoare apă. Aceste produse îmbunătăţesc categoric calitatea apei şi contribuie cu success la menţinerea sănătăţii.
Filtrarea apei în ziua de azi a devenit absolut necesară, mai ales dacă în familie avem şi copii mici. Organismul lor sensibil este primul afectat de tot ce îl înconjoară. De ce să nu îi oferim doar produse de calitate?
Ce putem utiliza?
Dacă iubiţi sănătatea, atunci din gospodărie nu ar trebui să vă lipsească o cana filtru apa! Este un produs accesibil şi foarte eficient. O astfel de cană garantează o înaltă calitate a apei potabile prin îndepărtarea a 99,9% din bacterii şi prin reducerea cu până la 70% a calcarului din apă. Apa filtrată prin intermediul unui astfel de sistem trece prin mai multe medii distincte: o plasă de sedimente, un amestec de cărbune activ cu răşină sau membrană ceramică, o polietilenă poroasă. Astfel rezultă o apă curată ideală pentru băut sau preparat cafea, ceai şi lapte formulă.
Fiecare asamblu din acest dispozitiv are rolul său bine determinat. Plasa de sedimente reţine mizeria din apă precum nisipul, rugina sau alte particule. Cărbunele activ contribuie la eliminarea clorului, mucegaiului şi a mirosurilor neplăcute. Răşina reţine ionii de calciu. Dispozitivele prevăzute cu o membrană ceramică încărcată cu ioni negativi elimină cu succes plumbul solubil prezent în apa de la robinet. Polietilena poroasă are rolul de a elimina plumbul insolubil care se află în apă în particule insesizabile cu ochiul liber. Tot acest filtru contribuie şi la eliminarea substanţelor toxice care au infestat apa precum erbicidele, pesticidele şi alţi compuşi organici dăunători organismului nostru.
Întreg sistemul este astfel conceput pentru ca orice alt element minuscul cum sunt bacteriile, ciupercile, particulele de alge sau alte materiale microscopice să fie reţinute. Astfel apa rezultată este 100% sigură şi bună de consum!
Eu folosesc o astfel de alternativa de un an si sunt foarte multumita! 😀
Interesanta, nu am stiut despre ea si nici despre acest site care il voi lua la puricat cu rabdare. :))
Interesant, nu am stiut despre aceasta cana si nici despre acest site, il voi lua la puricat cu rabdare si talent :))
Cred că apă pură nu mai avem nici la munte. Nu ar fi rău ca în orice locuinţă să fie aceste produse, numai să ne le putem permite.
A trecut mai mult de un deceniu de cand Republica Moldova si-a asumat angajamentul international de a imbunatati calitatea apei potabile. in timp ce Uniunea Europeana isi sporeste atentia fata de apa consumata de cetatenii din spatiul comunitar, moldovenii continua sa bea apa nefiltrata din fantani necuratate si neigienizate de zeci de ani. In zonele rurale din intreaga tara, la nord, centru sau sud, cam in toate mahalele gasim cate o fantana. Fie ca sunt mai ingrijite la exterior sau sunt parasite, apa din ele este la fel – nesigura sau chiar periculoasa pentru sanatate.