Invitaţie la ceai…

2

Căldura îmi topeşte fiecare celulă din corp şi mă face să îmi doresc să zbor pe aripile vântului către un tărâm magic în care temperatura să mă transpună într-o lume de vis… Totul e ca un miraj. Fata Morgana îmi joacă feste. Afară sunt 38 de grade Celsius la umbră, iar soarele îmi zâmbeşte ameninţător. Nici un nor nu mă alină. Nici o adiere de vânt nu mă mângâie.

Senzaţia de sete este de nestăvilit. Căldura mă copleşeşte… Privesc spre nicăieri şi dintr-o dată vara mă invită la un ceai rece şi revigorant. Se îndură de suferinţa mea şi mă cheamă să descopăr arta ceaiului magic

Păşesc încrezătoare în lumea Ice Tea şi mă scufund în aromele fructate şi revigorante.

Sorb cu nesaţ din ceaiul rece în care plutesc poznaj câteva cuburi de greaţă. Le privesc cum se topesc scăldându-se în licoarea magică şi mă îndeamnă să le  ascult poveştile…

Madame Butterfly mă  invită să cunosc gustul excelent de ceai verde Sencha si piersici zemoase. Ceaiul Sencha este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de ceai. Infuzia sa are culoarea mierii, iar datorită gustului său fin şi uşor dulceag este foarte potrivit pentru consumul de zi cu zi. După infuzare, gheaţa răcoreşte instant licoarea.

Păşesc apoi pe tărâmuri exotice… chiar în îndepărtata Indie pentru a cunoaşte gustul magnific de portocale, mango şi ananas. Aroma fină şi notele exotice mă revigorează şi mă face să simt cum corpul capătă din ce în ce mai multă energie. Savurez fiecare picătură şi mă bucur de fiecare clipă.

Mă bucur apoi de ceaiul din grădina bunicii. Un ceai unic şi energizant cu boabe de soc, bucăţi de măr, hibiscus, aronia, sfeclă roşie, mure, arome, coacaze roşii, zmeură, frunze de mur, căpşuni. Mă bucur ca un copil de multitudinea de fructe care mai de care mai aromate şi caut să-mi potolesc setea!

Primesc invitaţia la ceai ca pe un colac de salvare şi caut să descopăr fiecare sortiment de pe acest tărâm magic! Simt cum aromele perfect combinate îmi revigorează corpul, îmi stimuleză simţurile şi îmi dau energia de care am nevoie. Descopăr din ce în ce mai multe combinaţii, care mai de care mai revigorante… căpşuni, banane, anason, lămâie, ceai verde, pere, mere, ceai negru caramel… toate într-o horă a gusturilor din care se desprind perechi pentru o intensitate mirifică. Combinaţii de fructe savuroase şi sănătoase ideale în orice sezon…

Soarele nervos care muşcă cu putere din aerul din ce în ce mai greu de suportat, devine mai blând, iar eu mă relaxez la umbră sub pălăria protectoare a unei sălcii ascultând cum valurile se sparg de stânci. Ating fiecare adiere uşoară de vânt şi sorb din ceaiul rece ca gheaţa!

Vă aştept să descoperim împreună arta ceaiului!

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.