Draga mea copilă…

0

În viaţă nu vei obţine nimic fără să munceşti. Încă de când te-ai născut, ţi-am oferit tot ce am putut ca tu să ajungi cineva, să nu depinzi de nimeni şi să păşeşti mândră pe covorul vieţii împletit cu dragoste, cusut cu trudă şi căptuşit cu onoare!

Ţi-aş spune că sunt mândră de tine! Că am încredere că numele tău va fi rostit cu aceeaşi mândrie de milioane de oameni, că TU faci parte din schimbare! Ţi-aş spune că văd în ochii tăi determinarea, că văd mult curaj şi pasiune!… că mă văd pe mine la început de drum.

Nu îţi voi tăia aripile. Te voi lăsa să zbori către cele mai înalte culmi aşteptând să te întorci atunci când vei fi pregătită. Oriunde vei fi, eu te voi veghea şi te voi îndruma!

Se spune că meseria e brăţară de aur, iar dacă o practici cu simţ de răspundere atunci cu siguranţă vei gusta din nectarul succesului! Odată ajunsă pe cele ma înalte culmi vei putea să te bucuri de tot ce îţi oferă viaţa. Dar nu uita draga mea copilă, că până acolo calea e lungă, iar cărarea nu este tocmai bătucită. Vei avea de înfruntat multe obstacole prin hăţişurile vieţii, aşa că să nu renunţi niciodată! Caută să lupţi şi nu renunţa când eşecul îţi întunecă brutal calea!

Să nu îţi fie ruşine că pleci de undeva de jos, de pe ultima treaptă… Urcă lin, dar sigur! Nu-ţi fie teamă că vei cădea, dacă vei pleca de jos, vei şti ce să faci pentru a îţi reconsolida poziţia. Agaţă-te de succes şi urcă! Chiar dacă vârful piramidei pare ameţitor de sus, tu păşeşte sigur, fără să-ţi uiţi scopul! Totuşi nu-ţi pierde demnitatea pentru un vis. Învaţă să fii OM şi nu-i uita pe cei care ţi-au netezit calea! Ridică-l pe cel care a căzut, poate cândva să el îţi va întinde o mână de ajutor, dar fii atentă la cei care îţi întind capcane. Ignoră-i, asta doare cel mai mult! În acest mod nici ei nu-şi vor atinge scopul, nici tu nu-ţi vei pierde demnitatea.

Caută mereu soluţii. Atunci când drumul tău pătrunde într-un labirint a cărei ieşire pare greu de găsit, tu continuă să cauţi o soluţie pentru a afla calea corectă. Nu te sfii să ceri ajutorul şi nici nu refuza o mână întinsă!

Fii creativă, învaţă la fiecare pas şi nu te speria de eşec. Fii mereu corectă în primul rând cu tine şi apoi cu cei din jurul tău! Fii TU aşa cum te ştiu EU!

Asta îmi spunea mama acum 15 ani. La momentul acela nu am înţeles chiar tot ce a vrut să-mi transmită, dar fiecare cuvinţel mi-a rămas scrijelit în minte şi în suflet. Slove de mărgăritar ce nu se vor şterge niciodată.

Ce i-aş spune eu copilei de atunci? Să aibă mai mult curaj!

Ce ţi-aş spune ţie, tinere proaspăt absolvent de gimnaziu, cu un bagaj de vise şi multe speranţe?

1808f8_0a063f02edab432287b09b7a441e0804-mv2

Ţi-aş da oportunitatea de a participa la OSCAR! Nu! Nu cel din industria cinematografică! Ci la Programul educaţional o`SCAR, dedicat învăţământului profesional de tip dual unde ai şansa să înveţi o meserie cu mare căutare: comerciant vânzător! Astfel vei învăţa să te descurci încă de mic şi să devii mai responsabil!

Vrei mai multe detalii despre acest proiect?

Aşa cum am mai spus, acest program se adresează absolvenţilor de clasa a VIII-a şi oferă cursuri de formare profesională în meseria de comerciant-vânzător. Vei avea şansa să lucrezi legal într-un mediu plăcut şi să dobândeşti acea experienţă mult cerută de fiecare angajator.

În cadrul acestui program se înscriu absolvenţii de gimnaziu care doresc să nu mai depindă 100% de portofelele părinţelor şi vor să guste din pocalul reuşitei. Sincer şi eu m-am săturat să văd pe Facebook tineri care lucrează “la portofelul lu’ tati!” Pare foarte jenent!

Cei care se vor înscrie vor urma timp de trei ani cursuri teoretice şi practice aplicate domeniului în care învaţă. Şansa de a învăţa din timp tainele unei meserii te va ajuta mult în viitoarea carieră  în domeniul retail, iar dacă eşti silitor ai şansa de a avansa, exercitând activităţi practice în una dintre cele şapte companii multinaţionale incluse în program!

Astfel, în primul an de studiu formarea elevilor cuprinde 80% teorie şi 20% practică, în al doilea an cuprinde 40% teorie şi 60% practică, iar în al treilea an de şcoală ponderea cursurilor va fi de 28%, respectiv a practicii de 72%. Îmi aduc aminte de şcolile profesională de altă-dată, doar că aceste cursuri se ţin la alt nivel.

La finalizarea cursurilor, absolvenţii programului o`SCAR vor avea prioritate la angajare în compania în care au efectuat practica profesională.

Proiectul este iniţiat de Secţia Comercială a Ambasadei Austriei și Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” împreună cu cele 7 multinaţionale, partenere ale acestui proiect şi anume: Billa, C&A, Deichmann, Hervis, Humanic, Kika şi Telekom Romania.

Proiectul se află în al doilea an, iar în 2016 îşi va deschide porţile în septembrie. Aşa că merită să încerci şi tu.

Programul dual implementat de o`SCAR este un sistem cu tradiție în ţări precum Austria, Germania și Elveția. Învăţământul profesional – dual pune accentul în mod deosebit pe formarea practică și legătura stransă între companii şi şcoală. Exact ce îşi doreşte orice tânăr care doreşte să fie independent şi să realizeze ceva în viaţă!

Pentru a te convinge o să îţi dau mai multe detalii

Avantajele programului o`SCAR

 • toate cursurile şi cheltuielile de transport sunt gratuite,
 • lunar primeşti bursă de până la 400 lei (200 lei susţinută de stat și 200 lei susţinută de companii)
 • ai şansa de a beneficia de prime de excelenţă sau de alte facilităţi
 • ai şansa de a te dezvolta profesional în cadrul companiilor partenere
 • la finalizarea studiului obţii un certificat profesional recunoscut pe plan european
 • beneficiezi de prioritate la angajare în cadrul companiilor partenere
 • ai posibilitatea de a continua studiile pentru obținerea diplomei de bacalaureat
 • câştigi stimă şi respect, iar familia ta se va mândri cu tine

Perioada de desfăşurare şi înscrieri

Înscrierile pentru programul o`SCAR se vor realiza în trei etape la sediul Colegiului Economic „Costin C. Kiritescu” din str. Pestera Dambovicioara nr. 12, sector 6, Bucureşti. Programul este următorul:

 • Etapa 1: 13-17 iunie  ora 10-19 şi 21 iunie 2016 ora 9-15
 • Etapa II: 16-17 august 2016
 • Etapa III: 1-2 septembrie 2016

Proba de preselecţie va consta în susţinerea unei testări scrise şi a unui interviu cu reprezentanţii agenţilor economici.

Documente necesare la înscriere

 • fişa de înscriere eliberată de şcoala gimnazială
 • cerere de înscriere proprie
 • copie carte de identitate elev şi părinte
 • copie certificat de naştere elev

Dacă te-am convins, te invit pe kiritescu.ro să te înscrii pentru a fi chiar TU cel mai buni dintre cei buni!

 

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.