Brăţara magică ce vindecă sufletul

16

Nu cred că mai este cineva care să nu fi auzit sau văzut măcar o dată brăţări Shamballa, acele brăţările magice venite din Orient pentru a ne vindeca mintea şi sufletul. Eu m-am simţit mereu atrasă de Orient, în special de India, aşa că orice are legătură cu acea parte a lumii îmi trezeşte instinctual interesul, mai ales că am încredere în capacitatea organismului de a îşi găsi echilibrul, de a se autovindeca prin meditaţie şi cu ajutorul energiilor pozitive. Practic dacă mintea noastră ar refuza să accepte răul, corpul nostru nu ar cădea pradă energiilor negative şi i-ar fi mai uşor să facă faţă eventualelor obstacole.

Nu am vorbit despre asta până acum deoarece mi-a fost foarte greu. Însă o voi face, pentru că de multe ori comunicarea poate fi cel mai bun medicament. De puţin timp am fost diagnosticată cu neurofibromatoză, o maladie genetică rară ce variază de la forme uşoare la forme extrem de grave. Aceasta apare la 1 din 4000 de persoane şi poate fi caz sporadic sau genetic. Culmea, simptome aveam, dar nici un medic nu a fost interesat să mă îndrume unde să merg pentru un diagnostic corect sau ce ar trebui să fac. Trist este că sunt medici care nici măcar nu au habar de această maladie. Ce am simţit când am primit diagnosticul crunt, nici nu pot descrie în cuvinte. Mai rău a fost când am înţeles cu adevărat care pot fi consecinţele acesteia – am fost absolut devastată. Am căzut chiar în depresie, mai ales că şi băieţelul meu este afectat. Am început să îmi revin destul de repede totuşi, având suportul soţului meu, dar şi încurajările unei persoane speciale din aceeaşi comunitate care m-a făcut să înţeleg că pe internet apar doar cazurile extreme, iar eu având o formă foarte uşoară ar trebui să văd altfel viaţa… Şi aşa a fost, aşa că nu am cuvinte să îi mulţumesc!

Mintea mea s-a deschis şi am început să caut soluţii decât să îmi plâng de milă. Energia negativă nu m-a ajutat cu nimic… Chiar dacă medicina tradiţională nu a găsit o soluţie care să împiedice evoluţia eventualelor tumori, eu cred în puterea credinţei, în natură, în medicina ayurvedică şi în puterea magică a cristalelor. Pentru că de multe ori problema pleacă şi din mintea noastră, iar dacă nu ne vindecăm sufletul şi mintea, nu ne putem vindeca nici trupul. Important este să ne acceptăm pe noi înşine şi să activăm gândirea pozitivă, iar în acest fel orice obstacol al vieţii nu va mai părea imposibil de trecut.

Pe lângă brăţările de la Mănăstirile Ortodoxe, mi-au atras atenţia şi brăţările Shamballa. Poate o să vă întrebaţi cum se împacă cele două… 😀 Ei bine, chiar foarte bine, deoarece credinţa se află în suflet nu doar într-o brăţară. Ce e dovedit însă ştiinţific, este puterea cristalelor asupra organismelor. Important este în aceeaşi măsură şi numărul nodurilor, bilelor dar şi tipul de împletitură. Secretul constă în îmbinarea perfectă a acestor elemente şi potrivirea brăţării cu persoana ce o poartă. Pentru a înţelege mai bine importanţa acestor brăţări vă invit să citiţi câteva repere semnificative despre aceste bijuterii magice…

Istorie

Conceptul Shamballa provine din antichitate şi are o profundă semnificaţie spirituală în tradiţiile budiştilor tibetani şi indieni. Misterul acestor brăţări s-a născut undeva la graniţa dintre real şi ireal, un tărâm magic ascuns în Tibet. Ulterior, acest tărâm a ajuns să fie asociat cu pământul sfânt al budiştilor.

Istoria bazată pe spiritualitate a transformat purtarea acestor brăţări într-un adevărat cult. În Occident însă brăţările au devenit un must have asociind purtatul acestora mai mult cu moda decât cu spiritualitatea. Marea majoritate a brăţărilor de astăzi sunt de fapt o adaptare occidentală după cultura asiatică, folosindu-se în special cristale cu încărcătură energetică. Primele brăţări Shamballa au fost realizate de adepţii budişti din şnur de cânepă şi mărgele din lemn sau din santal. Cu puţin talent şi un necesar de materiale, aceste brăţări pot fi confecţionate chiar şi acasă, dar eu le prefer pe cele cumpărate, deoarece cristalele magice nu pot fi cumpărate chiar de oriunde. 😛 Puteţi găsi brăţări handmade pe Bhalla.ro!

Ce semnifică

Pentru ca puterea acestor brăţări să fie intensă, brăţara trebuie să se potrivească perfect cu purtătorul, deoarece fiecare mărgea din care este compusă aceasta semnifică călătoria sfântă a individului către liniştea sufletească, înţelegere faţă de semeni, conştiinţă, armonie, realizare şi pace. Purtarea brăţerilor dar şi starea de spirit a individului pot duce la vindecare spirituală, sufletească, la fericire şi iluminare. Cum ar zice budiştii, eşti mai aproape să atingi starea de nirvana.

Fiecare brăţară are o semnificaţie unică şi specială şi pot fi purtate chiar şi în funcţie de ce simţi în acel moment.

Pentru a alege brăţara potrivită, pe lângă personalitate, zodie, stări de sănătate sufletească sau trupească, trebuie ţinut cont şi de importanţa culorilor. Alegerea culorii nu se face doar în funcţie de garderobă ci şi de starea de spirit…

Puterea culorilor şi semnificaţia lor:

 • Alb şi transparent – Albul semnifică puritatea, perfecţiunea, bunătatea, inocenţa, puterea adevărului, vindecarea corpului, minţii şi spiritului, energie pozitivă, început de drum în viaţă, intuiţie, inspiraţie, entuziasm, dragoste eternă
 • Argintiu – gândire limpede
 • Roz – dragoste eternă dincolo de realitate
 • Roşu – dragoste profundă, pasiune, sexualitate, dorinţă, curaj, dorinţa de cunoaştere, stabilitate, sprijin, siguranţă, încredere, învingerea fobiilor
 • Portocaliu – dorinţă, eliberare, fericire, senzualitate, intimitate
 • Maro – încredere, sinceritate, putere, maturitate
 • Galben şi Auriu – frumuseţe, strălucire, încredere de sine, optimism, inteligenţă, voinţă, putere, dorinţă
 • Verde – echilibru, reînnoire, armonie, calm, relaxare, prosperitate financiară, iertare, acceptare
 • Albastru deschis – linişte sufletească, relaxare
 • Albastru – vindecare, încredere, înţelepciune, creativitate, organizare
 • Albastru închis – intuiţie, încredere
 • Violet – cunoaştere, inspiraţie, înţelepciune, fericire, spiritualitate, echilibru
 • Negru – eleganţă, putere, autoritate, mister
 • Multicolore – inconsecvenţă

Ce am ales…

Eu prefer să achiziţionez brăţări damă care mi se potrivesc de minune cu personalitatea, zodiacul, sufletul, efectul sau culoarea preferată. Aceste brăţări nu întregesc doar garderoba ci ajută la schimbarea stării de spirit. Prefer brăţările confecţionate manual din pietre semipreţioase care stimulează simţurile şi atrag energiile pozitive. Deoarece pietrele semipreţioase simbolizează pacea, liniştea şi fericirea, acestea pot fi purtate pentru a încuraja meditaţia. Recunosc, în perioada în care am traversat o perioadă grea din punct de vedere sufleteşte, credinţa, rugăciunea şi meditaţia m-au ajutat să trec peste toate obstacolele ce îmi întunecau sufletul şi mintea. Am cochetat puţin şi cu yoga, iar faptul că mi-am eliberat mintea am reuşit să îmi înăbuş problemele şi să primesc în suflet fericirea şi liniştea. Brăţările pot fi asortate cu cercei şi coliere din aceeaşi gamă.

Brăţările Shamballa au efecte benefice asupra psihicului datorită pietrelor  semipreţioase din care sunt confecţionate. Cristalele reprezintă o importantă sursă de energie pozitivă, cu efecte de protecţie şi vindecare. Secretul  brăţării nu constă doar în tipul de pietre folosite, ci şi în numarul de bile şi noduri pe care le are aceasta. Brăţara are o dimensiune ajustabilă şi poate fi purtată singură sau în combinaţie cu alte bijuterii ori alte tipuri de brătari Shamballa.

Brăţara potrivită: Bhalla Sky:

Consider că această brăţară mi se potriveşte pentru că am nevoie să îmi îmbunătăţesc starea sufletească, sănătatea, să capăt mai multă încredere, să îmi recapăt optimismul şi de ce nu să prosper…

Descriere:

 • Culoare: Alb, Albastru
 • Pietre folosite: Agat alb, Agat Bleu, Bhalla element, Bhalla stone, Cryolit, Hematit
 • Zodie: toate
 • Efect: Bunăstare, Calmare, Claritate interioară, Comunicare, Creativitate, Încredere, Iubire, Optimism, Organizare, Prosperitate, Sănătate

Agatul alb şi efecte asupra mea şi a purtatorului:

Este o piatră a longevităţii, vindecării, protecţiei şi a fidelităţii în căsnicie. Este exact ce am eu nevoie. Doresc să trăiesc cât mai mult deoarece iubesc viaţa, îmi doresc să mă ţină Dumnezeu sănătoasă iar afecţiunea mea să nu evolueze. Concomitent pentru mine consider că o căsnicie este sfântă, de aceea cred cu desăvârşire în unicitatea ei, în fidelitate, dragoste şi înţelegere.

Agatul aduce calm în perioade de stres şi un somn liniştit. Exact ce aveam eu nevoie când am fost însărcinată, când am intrat în depresie sau când am avut atacuri de panică. Le-am depăşit prin rugăciune şi meditaţie!

Reduce şi opreşte ghinionul, anxietatea, stresul, suferinţa, sentimentul de singurătate precum şi efectele dureroase ale eşecului şi pierderii. Pot spune că încă lucrez la creşterea încrederii în mine…

Asuprea sănătăţii are un puternic rol curativ general, este benefic pentru măduva oaselor, stomac, rinichi, splină, ficat, colon. Cred în puterea agatului, aşa că sunt sigură că cel puţin mental mă va ajuta o brăţară confecţionată din această piatră.

Agatul este compatibil cu toate zodiile.

Hematitul şi efecte asupra mea şi a purtatorului:

Acesta are puterea de a amplifica energia masculină, fermitatea, capacităţile psihice, curajul, sentimentul de invincibilitate, puterea, voinţa, rezistenţa, intuiţia, spiritul de independenţă, respectul de sine, încrederea, detaşarea, calităţile în ştiinţe exacte: matematica, logica, informatica, memoria vizuală, memoria datelor, dexteritatea manuală.

De multe ori am trecut de la agonie la extaz, iar această brăţară o să mă ajute să îmi regăsesc echilibrul interior.

Are un efect calmant în perioade de pierderi dureroase, recomandabil celor împrăştiaţi, uituci, dezorganizaţi, slabi, timizi, fără curaj dar nerecomandabil celor agresivi. Mă regăsesc în mare parte din această descriere. Îmi e greu să accept un necaz şi trec greu peste el. Nu sunt agrsivă, aş putea spune chiar paşnică, dar am şi eu limitele mele. Puţină organizare în viaţă nu mi-ar strica.

Asupra sănătăţii acesta are puternic rol curativ, energizează şi vitalizează organismul, benefic în caz de fracturi, insomnie, isterie, dureri de cap, febră, crampe musculare, anemie, răni, arsuri, inflamaţii, hemoragii.

Zodii compatibile: Berbec, Fecioara, Scorpion, Capricorn, Vărsător, Peşti

În încheiere vă recomand să vă bucuraţi de viaţă, să iubiţi, să uitaţi de necazuri, să faceţi ce vă place şi să vă căutaţi fericirea şi liniştea sufletească!

 

DISTRIBUIȚI

16 COMENTARII

 1. Si mie imi plac foarte mult aceste bratari desi nu am niciuna. Acum, am avut ocazia sa le observ si sa le inteleg mai bine semnificatia si imi doresc cateva.

 2. wow fffff frumoase, am comandat si eu 2 si am fost foarte multumit am sa mai comand cand ma intorc din concediu. tineti-o tot asa bravo!!!

 3. Eu mi-am cumparat prima bratara Shamballa, acum vreo doi ani pentru ca imi doream o bijuterie deosebita, vroiam sa fiu la moda si totodata imi doream un fel de talisman care sa-mi poarte noroc, sau altfel care sa ma protejeze de ghinion.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.