Circuit prin Paradis cu o maşină închiriată de la SIXT Rent a Car

7

Unde este Paradisul? Simplu! Este unde vreau eu să fie!

Pentru mine Paradisul se află în România. Poate că ţara aceasta are nevoie de multe… dar toate lipsurile sunt compensate de peisajele mirifice, de formele de relief variate, de căldura localnicilor, de meşterii populari, de apele cristaline şi aerul curat din munţi, de valurile mării şi frumuseţea deltei… România pentru mine nu este doar ţara natală ci un tărâm magic, plin de mistere…

Am vorbit de fiecare dată frumos despre ţara mea, mai ales când am fost în Elveţia, unde m-am împrietenit cu o familie de oameni extraordinari. I-am invitat pe la noi şi aceştia s-au bucurat nespus de ospitalitatea mea. Încântaţi de descrierea făcută s-au hotărât să-şi petreacă la noi în ţară concediul, dornici să străbată toată ţara şi să se bucure de România aşa cum este ea – fascinată şi plină de surprize. M-am oferit să îi iau de la aeroport, doar că scumpa şi bătrâna mea maşină a ţinut morţiş să îmi facă o surpriză neplăcută tocmai în ziua în care oaspeţii mei aveau să sosească. Mi-am dat cuvântul că îi voi aştepta, iar cum în ziua aceea parcă totul se întorsese împotriva mea, nu am găsit nici un prieten disponibil să mă însoţească.

Mi-am adus aminte că anul trecut a venit în concediu din Finlanda, o rudă a soţului meu, care mai în glumă mai în serios ne-a cerut să îi împrumutăm noi maşina. Soţul meu l-a repezit repede că “maşina şi femeia nu se dau, nu se împrumută”. Îl poate ajuta luându-l de la aeroport, dar de maşină are nevoie şi el, aşa că i-a recomandat să apeleze la o firmă care se ocupă cu închirieri maşini!

Atunci m-am decis să închiriez eu o maşină pentru oaspeţii mei. Până la urmă, în cele două săptămâni cât s-au decis să stea în România, aceştia  aveau nevoie de o maşină pentru a se deplasa când doresc, unde doresc, fără a ne solicita pe noi.

Care sunt avantajele?

 • aşa cum spune şi soţul meu, maşina personală nu se dă, nu se împrumută – pentru asta puteţi apela la firme care se ocupă cu această activitate cum ar fi cele din cadrul New Kopel Group! Ei îţi vor oferi confortul de care ai nevoie fără eforturi sau alte obligaţii!
 • dacă vii în ţară pentru scurt timp, avionul este mai rapid şi mai puţin obositor, aşa că decât să pierzi câteva zile pe drum mai bine ajungi în câteva ore, iar de la aeroport închiriezi o maşină pentru a te deplasa când vrei, unde vrei.
 • ai de ales dintr-o gamă variată de maşini: limuzine, vehicule off-road, maşină de familie, microbuze (7 locuri, 8 locuri), coupe-maşini sport.
 • beneficiezi de un număr nelimitat de kilometri, dacă alegi să închiriezi maşina pentru mai multe zile.
 • poţi închiria maşina dorită de la orice aeroport din ţară şi nu sunteţi nevoiţi să vă întoarceţi cu maşina în aceeaşi locaţie ci oriunde există un centru SIXT! Din fericire în ţară există 15 astfel de birouri în aeroporturi precum: Bucureşti, Arad, Bacău, Braşov, Cluj, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara…
 • beneficiezi de asitenţă rutieră gratuită 24/24.
 • toate maşinile sunt asigurate, aşa că puteţi circula fără griji.

Pe unde ne-am plimbat

Iniţial doream să îi invităm la noi câteva zile, dar apoi ne-am decis că a fi mai bine să ne luăm şi noi concediu şi să pornim împreună cu ei în această frumoasă călătorie. S-au bucurat enorm, pentru că s-au ales cu ghizi pe gratis, în plus avem ocazia să petrecem mai mult timp împreună! 😀

Am pornit din Bucureşti pe Autostrada Soarelui direct către mare. Vremea superbă parcă ne invita să nu mai aşteptăm nici un minut. Rezervarea era deja făcută, iar spuma mării ne aştepta să ne învăluie în liniştea ei. Am ajuns în doar 4 ore şi deşi eram istoviţi am alergat direct pe plajă pentru a simţi marea. Seara ne-am plimbat pe plajă vorbind despre frumuseţile acestei ţări. Am rămas pe litoral două zile, mai ales că vremea a ţinut cu noi. Nu era nici prea cald, vântul adia uşor de parcă ne-ar fi invitat să rămânem cât mai mult. Înainte să părăsim marea, am vizitat Constanţa apoi am pornit către Delta Dunării unde ne-am bucurat de peisajele unice în Europa timp de alte două zile, am pornit într-o călătorie minunata cu yacht-ul pe braţele Dunării, am admirat nuferii şi am vizitat satele lipovenilor. Călătoria noastră cu maşina închiriată a continuat către Galaţi. Din comuna I.C. Brătianu am urcat pe bac şi am coborât la Galaţi de unde ne-am continuat călătoria spre frumoasa Bucovina… După un tur al mănăstirilor de două zile am traversat munţii prin cheile Bicazului, am vizitat Lacul Roşu şi ne-am cazat la Praid. Următoarea zi ne-am îndreptat spre Sighişoara – Mediaş şi ne-am oprit la Sibiu. A doua zi am pornit spre unul din cele mai frumoase şi impresionante drumuri din Europa… Transfăgărăşanul unde ne-am decis să rămânem o zi la Bâlea Lac, mai ales că locuri de cazare am avut noroc să găsim şi fără rezervare. La întoarcere spre casă le-am arătat locul unde legenda spune că Meşterul Manole şi-a sacrificat propria soţie, iar ei au rămas impresionaţi de măestria acestui lăcaş de cult. Seara am ajuns acasă istoviţi dar fericiţi că am reuşit să punctăm atât de multe obiective într-un timp atât de scurt. A rămas timp doar pentru odihnă şi o scurtă vizită pe Valea Prahovei. Cine a zis că o vacanţă nu poate fi obositoare? Dar o oboseală plăcută în care te încarci cu energie pozitivă, prin care îţi hrăneşti mintea  şi sufletul. Ar mai fi multe de văzut, aşa că le-am sugerat să vină şi anul următor pentru a le prezenta Maramureşul, Cascada Bigăr, Trans-Alpina, Cazanele Dunării, sculpturile lui Brâncuşi, Castelul Huniazilor şi alte obiective turistice minunate…

large_img_586

Sursa foto: romanideafara.xhost.ro
Sursa foto: romanideafara.xhost.ro

Înainte de plecare ne-au mulţumit enorm pentru tot traseul, pentru ospitalitate şi pentru că am ales o maşină excelentă. Au insistat să achite ei integral costurile către SIXT Rent a Car, înainte de a preda maşina la aeroport. Compania o cunoşteau foarte bine, mai ales că la nivel global se regăseşte şi în Elveţia. Ne-a invitat pe la ei, iar atunci când vom merge tot la SIXT Rent a Car vom apela!

DISTRIBUIȚI

7 COMENTARII

  • Sarmalute cu mamaliguta, ciorbita de burta, ciorbita de fasole, ciorbita de perisoare, varza a la Cluj, ardei umpluti…
   Bunatati din astea ca pe la noi 😀
   Am noroc ca al meu a vizitat toata tara in interes de servici si stie unde sunt cele mai bune restaurante!

 1. Avem o tara foarte frumoasa! Din pacate constat din ce in ce mai des ca doar strainii o admira asa cum se cuvine si apreciaza toate „comorile” pe care le avem noi aici.

 2. Fi-meu a avut nevoie de o masina pentru ruta Timisoara- Bucuresti si retur pentru aroximativ 15 ore, a vrut sa inchirieze o masina dar nu stiu de la ce firma, dar costurile erau destul de mari. Norocul a fost tot la prietenii devotati.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.