5 avantaje ale produselor cosmetice naturale

5

Woman applying moisturizer cream on face. Close-up fresh woman face.

Produsele cosmetice BIO erau utilizate încă din anchititate, când nu existau conservanţi artificiali, coloranţi sau alte produse periculoase pentru organism.

Regina Cleopatra a dezvoltat în jurul îngrijirii personale un întreg ritual. Despre frumuseţea acesteia s-au scris multe, dar puţini sunt cei care au divulgat care erau secretele ei. Cleopatra se îmbăia în lapte de capră în care adăuga miere, îşi aplica pe faţă măşti naturale din pulpă de aloe vera, măşti cu nămol de la Marea Moartă bogat în 26 minerale precum: magneziu, calciu, brom, potasiu şi alte săruri minerale. Corpul şi-l răsfăţa apoi cu diverse uleiuri aromate, pentru machiajul sofisticat folosea o combinaţie de albastru marin şi verde, iar pentru genele perfecte şi contur folosea Khol dizolvat.

În India antică femeile îşi îngrijeau frumoasa podoabă capilară cu ulei de cocos, iar pe corp, mai ales înainte de a fi mirese îşi aplicau o pastă din turmenic ce îi oferea strălucire pielii, o hidratau şi o curăţau de impurităţi. La nunţi şi sărbători, pe mâini îşi tatuau diverse modele cu hena (mehendi). Hena o foloseau si pentru a ascunde firele albe de păr. Aceste ritualuri de înfrumuseţare sunt oficiate cu mare fast chiar şi în prezent.

În ziua de astăzi piaţa a fost invadată de fel de fel de produse cosmetice, unele naturale şi benefice corpului, altele din ingrediente periculoase, mai ales dacă sunt utilizate pe termen lung.

În momentul în care doreşti să îţi achiziţionaţi un nou produs cosmetic trebuie să citeşti cu atenţie eticheta. Produsele cosmetice BIO conţin numai ingrediente naturale!

 

Care sunt avantajele produselor cosmetice BIO?

Conţin numai ingrediente naturale!

Achiziţionarea de produsele cosmetice naturale reprezintă o alternativă sanatoasă şi sigură, mai ales atunci când aceste produse sunt compuse din ingrediente naturale. Substanţele de origine  organică din compoziţia acestor produse aduc doar beneficii corpului deoarece pătrund în profunzime, hidratează şi protejează pielea. Produsele BIO nu conţin parabeni, alcool şi uleiuri minerale care irită pielea dacă sunt utilizate pe termen lung. În plus sunt prietenoase cu mediul înconjurător şi nici nu au fost testate pe animale.

Recomandate de medicul dermatolog!

Medicii dermatologi recomandă doar achiziţionarea de produse BIO.  Este dovedit ştiinţific faptul că folosirea îndelungată a produselor chimice favorizează apariţia cancerului sau a altor boli de piele şi alergii foarte neplăcute.

De exemplu parabenii şi alte substanţe toxice din deodoranţi, favorizează apariţia cancerului la sân, nu numai prin toxicitatea propriu-zisă a ingredientelor folosite ci şi prin faptul că împiedică total procesul de transpiraţie, blocând astfel toxinele din organism să fie eliminate prin piele. Cremele pot provoca alergii şi iritaţii ale pielii, iar şampoanele pot irita scalpul favorizând apariţia mătreţii sau căderea părului.

Toate aceste probleme pot fi evitate dacă vă îngrijiţi corpul doar cu produse cosmetice naturale!

Sunt compatibile cu orice tip de piele!

Cel mai adesea se confruntă cu problemele cauzate de produsele cosmetice toxice, persoanele cu pielea sensibilă. Dacă faci parte din această categorie, atunci cu siguranţă pielea ta va fi mai mult decât încântată dacă o vei răsfăţa cu produse naturale. Uilizând doar cosmetice BIO, vei evita astfel problemele legate de înroşirea şi inflamarea pielii, acnee, dermatită de contact sau diferite alergii.

Sunt mult mai eficiente!

Oferă rezultate pe termen lung. Produsele cosmetice naturale stimulează procesul natural de reînnoire celulară şi menţin aspectul tânăr, hidratat şi sănătos al pielii sau al părului.

Au acoperire SPF

Majoritatea produsele BIO protejează pielea de razele nocive ale soarelui. În plus pielea va radia de sănătate şi strălucire.

 

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

  1. Toata lumea stie deja ca pentru producerea produselor cosmetice se folosesc multe ingrediente si substante sintetice, create pe cale chimica. In schimb produsele cosmetice naturale si-au dovedit eficienta de-a lungul timpului, mai presus de asteptari sau de scepticismul unora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.