Am deschis fereastra ca să-mi luminez viaţa!

14

Zilele trecute vorbeam cu soţul meu să ne construim şi noi o mansardă la casa de la ţară, o zonă montană, nu departe de oraşul Câmpina, unde să mergem împreună să ne relaxăm la sfârşit de săptămână. Copilului meu îi place mult acel loc, mai ales că avem o curte mare cu gazon verde unde poate alerga în voie şi se poate juca împreună cu Micky, căţelul nostru. Am făcut rapid un necesar, iar când am ajuns la capitolul ferestre, amândoi am strigat la unison VELUX!

12933117_1017044488362530_8841164834816007578_n

De ce ferestre VELUX?

În urmă cu ceva timp am fost la o pensiune pe Transfăgărăşan în staţiunea montană Rânca. Peisaj de vis, linişte profundă, cai liberi, aer curat… tot ce ne doream pentru o vacanţă minunată. Nu avem obiceiul când plecăm în circuite prin ţară să ne rezervăm din timp cazare. Stăm cât vrem unde vrem, ne cazăm unde găsim, dacă ne place ne oprim, dacă nu, mergem mai departe. Nu mergem nici în perioada aglomerată, aşa că mereu ne oprim într-un loc care ne încântă, dar are şi un buget acceptabil.

Ne-am oprit la o pensiune foarte cochetă, iar proprietarul ne-a informat că are disponibilă o cameră la mansardă şi că o putem vedea înainte de a ne hotărî să rămânem acolo. L-am urmat încrezători, am urcat la etaj, iar când am ajuns în camera cu pricina şi am văzut peisajul mirific prin fereastra mare, ne-am hotărât imediat să rămânem acolo chiar două nopţi!

Nu mai dormisem până atunci într-o astfel de mansardă. Noaptea ne-am învelit cu minunata cunună de stele ce lumina cupola cerului. Am admirat aştrii strălucitorii ce ne luminau visele, iar Luceafărul ne-a pătruns în gânduri făcându-ne să ne dorim să nu mai plecăm de acolo în veci. Dimineaţa, razele blânde ale soarelui, ne-au mângâiat trupurile. Am deschis fereastra şi am simţit adierea uşoară a vântului cum inunda întreaga încăpere. Aerul curat, mirosul de brad şi ciripitul păsărelelor ne-au transpus într-o lume de vis… Am realizat că oamenii aceştia chiar sunt norocoşi, astfel am început să visăm şi noi la o asemenea mansardă.

Ce ne-a atras amânurora atenţia au fost ferestrele mari cu deschidere dublă şi vedere panoramică.

Am coborât să luăm micul dejun, iar cu această ocazie am început să cerem mai multe detalii despre construcţia mansardei. Domnul Costin, foarte amabil, ne-a spus că este o construcţie nouă, iar noi am avut onoarea să o inaugurăm. Chiar ne-am simţit onoraţi la auzul acestei veşti. Ne-a spus că atunci când a ridicat mansarda a ţinut cont de mai multe aspecte cum ar fi orientarea ferestrelor în raport cu punctele cardinale, panta acoperişului, dimensiunile ferestrelor în funcţie de suprafaţa camerei, modelul şi destinaţia camerei în care vor fi montate. Ne-a recomandat din inimă acest model de ferestre VELUX cu dubla deschidere!

Această întâmplare ne-a determinat să ne dorim să ridicăm şi noi o mansardă unde să montăm ferestre VELUX! Fiind o investiţie pe termen lung, am considerat că cel mai bine este să optăm pentru produse de calitate care să ne asigure confortul mult visat.

Ne place lumina soarelui, ea ne dă vitalitate, energie, sănătate şi considerăm că o cameră bine luminată, ne încarcă total cu energie pozitivă.

Avantajul ferestrelor VELUX este că oferă lumină naturală pe întreaga perioadă a zilei dacă sunt montate pe un acoperiş cu înclinaţie între 15-90º şi oferă cu până la 50% mai multă lumină decât ferestrele verticale. Ca o cameră să fie cât mai corect iluminată, trebuie să ţineţi cont ca suprafaţa vitrată a ferestrelor sa reprezinte cel puţin 10% din suprafaţa totală a încăperii, iar finisajele interioare să permită o distribuire cât mai corectă a luminii naturale.

Am studiat oferta şi am optat pentru ferestre VELUX GPL şi GPU, cu dublă deschidere care pot fi montate pe un acoperiş cu panta cuprinsă între 15 şi 55 de grade. Acestea fac parte din gama premium şi sunt perfect concepute să se deschidă în exterior într-un unghi de pâna la 45°.  Dubla deschidere permite operarea atât de la partea superioară, cât şi de la partea inferioară a ferestrei. Când fereastra este deschisă de la partea superioară, aceasta se roteşte în jurul axei mediane, până la 180 de grade. Acest tip de ferestre au clapeta de ventilare integrată în mânerul de operare de la partea superioară. Filtrul pentru praf şi insecte este premontat din fabrică şi poate fi foarte uşor demontat şi curăţat. Întreţinerea acestui filtru este foarte importantă, deoarece asigură un flux de aer curat în încăpere. Confortul este datorat sistemului de izolare termică Thermo Technology, geamului model 70 şi garniturii suplimentare cu care este echipată această fereastră care asigură o izolare termică şi fonică excelentă. Geamul interior este laminat, protejându-l de eventualele spargeri accidentale. Pentru camerele cu umiditate ridicată, VELUX recomandă modelul GPU cu  protecţie de poliuretan alb cu o garanţie de 15 ani!

Dacă doriţi puţină umbră puteţi achiziţiona diverse accesorii pentru umbrire cum ar fi: rulouri interioare şi exterioare, jaluzele interioare, rolete exterioare… Eu am optat pentru rulouri VELUX cu acţionare electrică! Modelul ales de mine reduce aportul de căldură cu până la 97%, deci în zilele caniculare de vară, nu ne vom plânge de discomfort termic. În plus ajută la îmbunătăţirea termică şi fonică a mansardei. Prefer varianta motorizată deoarece o consider mai practică şi mai eficientă!

Cu siguranţă VELUX îmi va transforma mansarda în una de LUX!

 

DISTRIBUIȚI

14 COMENTARII

  1. Cu siguranta te vei muta definitiv acolo. Aceste sisteme Velux, cred c a sunt solutia ideala. Si eu locuind intr-un bloc cu 3 etaje doar( ei stau la etajul 3) se vehicula mai de mult aceasta idee. Am s-o readuc in atentia locatarilor poate ne hotaram sa ne facem mansarde.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.