
De câte ori mă gândesc la importanţa materialelor de construcţii, îmi vine în minte de fiecare dată povestea celor 3 purceluşi care şi-au salvat viaţa doar datorită mezinului, care a realizat o casă construită din materiale rezistente şi de calitate. Cine ar dori să stea într-o locuinţă care să se surpe sau să se dărâme la prima rafală de vânt şi care nu numai că se risipeşte o dată cu banii investiţi ci îţi pune în pericol propria viaţă? Este necesar ca absolut orice construcţie să fie rezistentă, sigură, stabilă şi de durată, dar pentru acest lucru constructorul trebuie să folosească materiale de calitate şi care să corespundă în primul rând cu destinaţia clădirii.
În plus, absolut toate construcţiile civile sau care adăpostesc animale, pe lângă siguranţă trebuie să asigure şi un confort termic împotriva factorilor de mediu.
Astfel, atunci când o casă este în construcţii, se va ţine cont de gradul de seismicitate al zonei, de terenul pe care se va ridica construcţia, de intensitatea acţiunilor climaterice, de pânza freatică, temperatură, umiditate etc.
Pe piaţa din România există o gamă largă de materiale construcţie.
În funcţie de provenienţa lor pot fi naturale sau artificiale. După acest criteriu putem enumera câteva categorii de materiale. Acestea pot fi de origine vegetală (lemnul, paiele, nuielele, rumeguşul), minerală (argilă, pietriş, calcar, nisip, marmură, granit etc), sau pot proveni din industria metalurgică (în special fierul), chimică şi de prelucrarea petrolului (cum ar fi policarbonatul, polipropilena şi alte mase plastice).
Cele mai căutate în prezent sunt materialele de construcţie ecologice şi rezistente. În ţările europene cele mai utilizate construcţii sunt cele realizate din cofraje de polistiren expandat şi beton armat.
Clasificarea materialelor de construcţie:
- materiale din piatră naturală pentru construcţii;
- produse ceramice
- produse din metal (fontă, oţel, fier)
- produse din sticlă
- materiale polimerice (plastice)
- produse din lemn
- betoane din ciment şi mortare
- izolaţii termice, fonice, hidrofuge, ignifuge, anticorozive
- materiale pentru acoperiş
- lianţii anorganici minerali şi organici (bituminoşi)
- materiale pentru finisaje (zugravit, vopsit, tapetat)
Fiecare material din cele enumerate mai sus este foarte important în realizarea unei case trainice şi primitoare.
Se spune că omul în viaţa sa trebuie să ridice o casă, să sădească un pom şi să aibă un copil. Aceste cuvinte sunt repere pentru orice persoană care îşi doreşte să dea sens vieţii. Nu ştiu dacă neapărat aceasta este ordinea. Eu prima dată am sădit un pom, apoi am făcut un copil, iar casa am lăsat-o la urmă. Ne dorim o căsuţă mică, cochetă, înconjurată de mulţi pomi unde să ne relaxăm şi să intrăm în comuniune cu natura, unde copilul nostru să se bucure de viaţă, să alerge liber şi fericit, să respire aer proaspăt şi să înveţe să iubească natura. Cu ajutor de la Dumnezeu, ştiu că visul nostru se va împlini.
Dacă şi voi v-aţi decis să vă ridicaţi o casă, pe lângă materialele de construcţie adecvate trebuie să vă gândiţi la un acoperiş de calitate, la finisaje şi izolaţii termice! Sfatul meu este să investiţi în materiale de calitate, pentru că o casă este o investiţie de durată, de care se pot bucura mai multe generaţii!
Vă recomand să căutaţi mai multe produse absolut necesare la construcţia unei case pe depozit-online.ro!
Multumim pentru informatii, sunt de mare ajutor.
wow….. cate informatii utile!
un articol foarte interesant..am avut ce invata si sunt niste chestii oarte utile
Un articol pe care trebuie sa il citesti. Multumim 🙂
Da, construcţiile din BCA-uri cu armătură metalica ar rezista oricărei intemperii. Însă, mulţi oameni nu au cu ce să cumpere astfel de materiale.
Să nu fie cu supărare!
Buna Nicu. In primul rand vreau sa iti multumesc pentru interesul acordat.
In ceea ce priveste costurile materialelor de constructie, ai perfecta dreptate. Produsele de calitate au costuri pe masura, iar in Romania sunt multi care nu si le permit. Dar fiind o constructie pe care o faci o data in viata si care este de durata, merita. Mai ales ca aceste materiale sunt sigure.
Din pacate multi au de asteptat ani buni pentru a isi implini visul. O casa nu se construieste tocmai usor daca nu ai suficienti bani. Oricum costurile cele mai mari sunt legate de avize, aprobari si birocratie… apoi finisajele, mana de lucru 🙂 Materialele sunt chiar ieftine pe langa celelalte 😛
Articol interesant și captivant. Felicitări!
Multumim pentru articol si pentru sfaturi
Un articol foarte util!
Multumesc pentru informatiile foarte utile.
Foarte interesant
Multumim de informatii nu stiam asta
Multumim pentru informatii.
mare dreptate ai , tot timpul trebuie s afim atenti la materiale, unii oamnei cumpara ce este ieftin doar ca sa fie , dar nu se gandesc ca se deterioareaza mai repede si va trebui sa cumpere altele, pe cata vreme daca cumperi din prima mai scump …clar este si mai bun si te tine mai mult .iNVESTESTI O DATA SI BINE
Informatii bine de consolidat atunci cand faci o casa.
Si noi asta facem acum si ….e dificil. Nu stiu cand se va termina nebunia.
[…] Importanţa materialelor de construcţii şi clasificarea acestora […]