A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti.
A fost odată un băieţel foarte răsfăţat şi iubit de întreaga familie. Veselia lui însufleţea întreaga casă, iar zâmbetul său curat lumina vieţile tuturor. Nu era de mirare, deoarece era foarte cuminte şi iubitor. Singura lui problemă era atracţia lui excesivă pentru dulciuri. Pur şi simplu nu le putea rezista. Degeaba îi explica familia că ce e mult strică, el “nu şi nu, Batmen, Batmen”. Nici nu se spăla pe dinţi în fiecare seară, iar dacă o făcea era degeaba pentru că băieţelul nostru mânca pe furiş ciocolată în fiecare noapte.
Avea nişte dinţi albi şi drepţi de mai mare frumuseţea. Degeaba îi spuneau părinţii lui că trebuie să îi îngrijească într-un mod corect, el nu dorea deloc să audă. Degeaba încerca mămica să îl sfătuiască despre importanţa igienei orală, să îi citească poveşti cu zâne şi vraci sau să-i dea exemple din viaţă… când era vorba de dantură băiatul era foarte neglijent.
Astfel anii au trecut, iar băieţelul nostru începu să se tânguie de durere. Urla din toţi rărunchii, se zvârcolea de parcă era posedat şi îi venea să se dea efectiv cu frumosul cap de toţi pereţii. Regreta acum neglijenţa din copilărie, dar timpul nu putea fi dat înapoi.
Dinţii săi frumoşi s-au îngălbenit, măselele s-au cariat, una din ele chiar s-a spart, iar alta se clătina îngrozitor. Nu mai suporta să-şi bea sucul rece, ceaiul cald. Nu mai suporta să mănânce nici mult iubita lui ciocolată.
Ce era de făcut? Tânărul flăcău ar fi făcut orice pentru a scăpa de durerea insuportabilă care îi chinuia existenţa. Nu se mai putea bucura de micile bucurii ale zilei, iar zâmbetul său plin de strălucire de altă-dată, acum a apus!
Norocul lui că nu trebuia să plece peste mări şi ţări ca să îşi rezolve toate problemele care îi măcinau existenţa. Cei mai buni medici stomatologi sunt aici în România. Renumele acestora a ajuns până şi în cele mai îndepărtate ţări, iar profesionalismul acestor eroi în halat alb a atras oameni ce îşi doreau o dantură perfectă din întreaga lume.
Tărâmul magic, unde miracolele şi ştiinţa se împletesc perfect este în Bucureşti, sector 5, pe strada Malcoci, nr. 2, bl. 36, sc. B, ap. 59. Cum se numeşte? Cris Smile, o rază de lumină pentru dantura distrusă a băiatului meu. Am sunat pentru o programare şi am avertizat persoana de la celalalt capăt al firului că va avea de-a face cu un client puţin mai neobişnuit: un client care îşi doreşte să îşi rezolve problemele cu dantura, dar este foarte speriat.
Cu amabilitate mi s-a răspuns că nu sunt singura şi să avem încredere că totul va fi bine. I-am simţit zâmbetul în glas, iar încurajările le-am primit plină de optimism.
În ziua stabilită, ne-am urcat în maşină către Cabinetul stomatologic din Rahova. Până să îi păşesc pragul i-am simţit groaza din privire a fiului meu. Nu ştia la ce să se aştepte. L-am liniştit din priviri. De multe ori o privire face mai mult decât 1000 de cuvinte. Ar fi dorit să plece, dar durerea ascuţită parcă îi străpungea întreg capul şi îi săgeta creieriul. A început să se tânguie. I-am zis să intre în cabinet dacă vrea să scape de chin, că nu-l va devora nimeni. Doar durerea insuportabilă i-a dat un imbold suficient de puternic cât să-l scoată din maşină şi să-l trimită direct în cabinet.
Aproape că „a rupt uşa” de la intrare. Reacţia lui plină de curaj, m-a surprins şi pe mine. A fost întâmpinat cu un zâmbet încrezător.
Am intrat timidă după el, iar în loc de ţipete, frică, am găsit o atmosferă destinsă, iar pe la urechile mele au trecut chiar şi câteva glume, urmate de un ropot de râsete. Mă gândeam că poate nu am auzit eu bine. Când ajung în cabinet am înţeles că orice teamă din sufletul băiatului meu a fost îndepărtată.
Băiatul meu se instalase comod deja pe scaunul care pâna acum îl credea „de tortură”! S-a împrietenit rapid cu doamna Doctor, iar durerea parcă dispăruse. Pentru început doamna i-a efectuat un control şi i-a scos ce i-a mai rămas din măseaua spartă. Ce a mai rămas din ea era cariat până în profunzime. Trebuia să scape cumva de durerea insuportabilă.
A ieşit din cabinet cu o falcă în cer şi una în pământ. La figurat vorbind… ăsta era efectul anesteziei. I-a promis doamnei că o să îşi refacă dantura complet, pentru ca să cucerească cu ajutorul ei toate fetele din liceu.
La a doua şedinţă i s-a făcut un dertartaj, apoi am discutat despre un implant dentar ca să acoperim golul. Să nu credeţi că am optat pentru un „dinte din aur” sau pentru o proteză „placă a Irinei Loghin” cum îi place soţului meu să glumească. Am optat pentru un implant dentar de ultimă generaţie, o inovaţie în medicina stomatologică.
Despre ce este vorba, vă voi spune mai jos… apoi trageţi voi concluziile. Băiatul meu după această reuşită e numai un zâmbet. Are grijă de dantura lui şi îşi sfătuieşte prietenii să aibă şi ei grijă, pentră că doar aşa fetele vor roi în jurul lor precum albinuţele în jurul mierii.
Să nu ne pierdem în detalii… vă voi povesti despre ce e vorba.
Ce credeţi că reprezită implantul dentar?
Un implant dentar reprezintă o rădăcină artificială ce imită perfect rădăcina naturală şi este compusă dintr-o rădăcină din titaniu, introdusă printr-o intervenţie chirurgicală în ţesutul osos al mandibulei sau al maxilarului şi un bont proteic ce serveşte ca suport pentru susţinerea unei coroane dentare, proteze sau punţi.
Titaniul este un metal biocompatibil cu ţesuturile uman, iar odată cu trecerea timpului, acesta este integrat perfect, devenind parte a structurii osoase. Procedura este total nedureroasă şi foarte eficientă.
Prima fază prin care trece pacientul este cea chirurgicală. Aceasta presupune o mică intervenţie chirurgicală cu anestezie locală sau după caz, sedare generală asistată. Se va efectua o mică incizie gingivală, urmată de perforarea ţesutului osos, unde implantul dentar va fi aplicat. Acum totul depinde de capacitatea sistemului osos de a accepta „micul intrus” şi de puterea de cicatrizare a organismului.
A doua operaţiune constă în faza proteică. În lunile succesive, după integrarea osoasă a structurii artificiale, urmează montarea coroanei dentare, unei punţi sau proteze dentare, în funcţie de nevoi sau preferinţe. Se va efectua prelevarea amprentei dentare şi se va confecţiona lucrarea proteică, apoi se va ataşa bontului proteic al implantului dentar.
Mare noroc putem spune! Diferenţa nici nu se va vedea nici nu se va simţi!
Care sunt avantajele implantului dentar?
1. Salvează dinţii alăturaţi,
2. Împiedică atrofierea sistemului osos,
3. Reduce riscul unei inflamaţii,
4. Din punct de vedere estetic este cea mai bună alegere,
5. Oferă funcţionalitate eficientă, stabilitate şi durabilitate,
6. Permite reabilitarea la orice vârstă, fiind în acelaşi timp un mare ajutor pentru a recăpăta încrederea pierdută.
Pe noi Cris Smile ne-a convins! Zâmbetul băiatului ne însenineză fiecare zi, de durere a uitat, iar grija lui principală în fiecare dimineaţă şi seară este igiena orală corectă! Să vă mai zic un secret… fetele îl adoră, iar băieţii îl invidiază şi vor să fie ca el!
În plus avem modalitatea să plătim costurile aferente intervenţiilor din cadrul clinicii Cris Smile şi în 12 rate fără dobândă… că tot este la modă acum, sau mai bine zis cheltuierile neprevăzute de multe ori devin o povară financiară, iar împrumutul e singura soluţie.
Mulţumim Cris Smile! Aţi adus multe zâmbete la noi în familie!
Cred că un implant dentar este cea mai bună soluţie pentru o dantură rezistentă, nu punte, coroană sau proteză.
la implant dentar inca nu am ajuns dar nu mai am mult. oricum nu ma tem pentru ca la Cris Smile merg frecvent si vad mereu pacienti fericiti plecand de acolo cu implanturi deci nu are cum sa fie dureros sau sa provoace vreun disconfort major. Mi-au scos 3 molari de minte, cu gingie taiata si gaura data cu freza pentru a scoate un chist si nu am simtit nimic. Deci… nu e panica, Man!
eu iti multumesc penru articol,este foarte frumos!
Teama de dentist cred ca e cuibarita in fiecare dintre noi, fara sa realizam ca in final tot acolo ajungem, la dentist, dar cu probleme mult mai grave si cu costuri mult mai mari. Daca am realiza ca am putea evita toate astea, facand un control de rutina si remediind problema cand este inca in faza incipienta. Dar … deh.. „asa-i romanul cand se vaicareste ” 😀
Implantul dentar poate face minuni chiar si pentru cei care si-au neglijat dantura o viata intreaga.