O nuntă şi 3 zile la piscină

2
Nu sunt o fire prea romantică, dar când vine vorba de o nuntă doresc ca totul să fie perfect. Dar ce înseamnă perfecţiunea?
Au trecut aproape 6 ani de la nunta mea, nunta la care visasem încă din perioada în care credeam în poveşti cu prinţi şi prinţese… Nunta mea a fost odată ca niciodată… dar în vară o să fim naşi, iar tinerii noştri fini şi-ar dori un eveniment în aer liber.
Am invitat finuţa la o cafea şi i-am dat câteva sfaturi utile, potrivite cu firea ei veselă şi plină de viaţă. I-am spus că aş opta pentru ceva memorabil, o nuntă tematică, care să respecte un anumit scenariu (ne)scris de noi toţi. Principala regulă care trebuie respectată cu sfinţenie este DISTRACŢIA! Să fie o nuntă la care oamenii să îşi lase inhibiţiile la o parte şi să se simtă bine, aşa că îi propun o petrecere pe marginea piscinei, într-o ţinută cât mai lejeră exact ca în filmele americane. I-a surâs pe loc ideea, se pare ca i-am ghicit gândurile.

O astfel de nuntă este în acelaşi timp elegantă, extravagantă, lejeră, iar ambianţa îi va ajuta pe toţi să se simtă ca în paradis. Dacă tema am stabilit-o urmează să ne gândim la următorii paşi pe care să îi parcurgem pentru ca totul să fie perfect.

Primul pas pentru realizarea unui astfel de eveniment ar fi stabilirea perioadei în care nunta să aibă loc. Spun perioadă şi nu o dată exactă deoarece de multe ori ne dorim ca evenimentul să se desfăşoare la un anumit local, iar în ziua aceea restaurantul să nu fie disponibil. De aceea e bine ca detaliile „tehnice” să fie stabilite cu aproximativ 6-12 luni înainte de marele eveniment. Sincer eu aş prefera să aleg data în funcţie de local şi nu invers, dar dacă le doriţi pe amândouă, atunci aveţi grijă să vă faceţi din timp rezervarea, altfel riscaţi să renunţaţi la una din ele… În alegerea restaurantului de nuntă potrivit trebuie ţinut cont şi de numărul estimativ de invitaţi care vor participa la petrecere.
Ce ne-am gândit noi? Un eveniment care va ţine 3 zile. Vom începe cu petrecerea „burlacilor” şi petrecerea „burlăciţelor”. Deoarece suntem o gaşcă de prieteni apropiaţi vom face o singură petrecere, în care vor exista două grupuri: „băieţii” şi „fetele”. Vom organiza un concurs de înot unde câştigătorul va primi un cadou surpriză, karaoke pentru amuzament, dar şi clasicul „adevăr sau provocare”…
Îi propun un salon de nuntă care să ne ofere un pachet ultra all-inclusive pentru ca totul să fie perfect. Ideile noastre vor fi implementate în aşa fel încât evenimentul să fie unul de neuitat pentru toţi. Cea mai potrivită locaţie este Salon du Mariage, un resort de vis la doar o aruncătură de băţ de Bucureşti situată în localitatea Săftica în cadrul Săftica Resort. I-am arătat viitarei mele fine doar câteva fotografii pe telefon şi a fost pe loc fascinată. A spus că e mai sigură ca niciodată că acela va fi localul în care nunta ei va avea loc, aşa că s-a hotărât să rezerve un salon cu acces la piscină şi câteva camere pentru ei, noi şi alţi invitaţi.

Fina a fost cea care şi-a exprimat dorinţa ca ceremonia civilă să aibă loc la piscină, iar eu o susţin. O ţinută lejeră ne va permite să ne simţim bine clipă de clipă şi de ce nu… să sărim în piscină dacă atmosfera e prea încinsă şi simţim nevoia să ne răcorim puţin. Doar costumele de baie şi schimburi adecvate să avem la noi… ideal ar fi imediat după acel „DA” şi semnăturile care să pecetluiască certificatul pe vecie. O mică bălăceală înainte de oficierea ceremoniei religioase ne va curăţa de toate emoţiile acumulate.

Ceremonia religioasă va avea loc în cadrul Bisericii din localitate deoarece din anul 2013 Patriarhia Română a interzis oficierea acestor ceremonii în alte locaţii. Nu discutăm, regulile sunt reguli, iar noi le respectăm!

După ceremonia relegioasă vom organiza o minunată şedinţă foto în spaţiul verde din faţa salonului şi la piscină. Fina mea adoră nuferii şi mi-ar face plăcere să îi ofer o surpriză, iar decoraţiunile florale să conţină nuferi. Îmi imaginez chiar şi în piscină câţiva nuferi naturali plutitori pe timpul zilei, iar noaptea câteva lampioane plutitoare frumos colorate tot în formă de nufăr.

Mi s-a părut ingenioasă şi propunerea organizatorilor de a oferi posibilitatea de a amenaja un cadru special pentru valsul mirilor la piscină deasupra apei. Este un moment emoţionant şi special pentru miri, aşa că acest dans trebuie să fie cu totul special.

În privinţa muzicii toţi ne dorim o formaţie, deoarece ne place muzica live!
Ringul de dans generos ne va face să plutim în paşi de dans pe ritmuri vieneze. Salonul spaţios şi fără stâlpi în sală este un mare avantaj deoarece ne va fi mai uşor să interacţionăm şi să organizăm fel de fel de joculeţe antrenante şi amuzante.
Meniul să fie clasic, tradiţional… pentru că românului îi place să mănânce cât mai mult la nunţi! Poate că şi din cauza caloriilor consumate în timpul dansului!

Înainte de tăierea tortului fina şi-ar dori să înalţe lampioane care să trimtă către ceruri cele mai fierbinţi dorinţe…

Eu i-am propus ca buchetul să-l arunce în piscină… să vedem cine se va încumeta să îl recupereze. Deja îmi imaginez cum fetele din gaşcă vor plonja cu tot cu rochiile de seara să captureze preţiosul buchet.
A doua zi ar fi păcat să plecăm, aşa că putem organiza la acelaşi restaurant ciorba de potroace. Soţul meu este expert în grătare aşa că-şi va lăsa în cameră costumul de naş, va îmbrăca un tricou şi nişte pantaloni scurţi şi se va ocupa personal de berbecuţul la proţap. E expert, garantez!
Dacă toate sunt stabilite… rămâne doar să tipărim invitaţiile să alegem ţinutele şi să ne pregătim de petrecere!
          

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog Spring  2016 – Proba 13!
Surse foto: 
salon: http://goo.gl/L4neM8
nuferi naturali: http://goo.gl/c0Qp5U
nuferi plutitori: http://goo.gl/qA1GqL
 
 
 
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Cine nu si-ar dori o astfel de nunta? Cred ca e implinirea tuturor viselor romantice a unei femei si cu siguranta va ramane o amintire de neuitat, care sa te faca sa zambesti peste ani!

    • Eu mi-as fi imaginat-o pe a mea pe o plaja desculti intr-o rochie transparenta si lejera lunga, cu o coronita de margarete pe cap, iar el intr-o camasa alba si pantaloni de in lungi cu un trandafir rosu la piept. Doar noi si natura… valurile sa ne fie martore. 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.