DIY Diego!

2

 

În viitorul apropiat ne-am propus să începem construcţia unei noi locuinţe în afara oraşului departe de vacarmul urban şi aerul poluat. De construcţia locuinţei va răspunde soţul, e sarcina lui, eu mă voi ocupa strict de amenajările interioare. Dorim ca locuinţa în care ne vom croi traiul să fie cât mai bine aerisită şi organizată, iar fiecare colţişor să fie astfel gândit încât să încânte privirea, dar să fie în acelaşi timp practic.
Tendinţele modei nu mă influenţează… moda este trecătoare, iar tendinţele le poate stabili oricine. Pentru mine la modă este ce-mi place mie şi mă face să mă simt bine. Până la urmă eu trăiesc acolo şi nu cei care stabilesc moda. Vreau ca interiorul locuinţei mele să fie astfel îmbrăcat încât să aibă o notă estetică de excepţie, iar produsele alese pentru decor şi amenajare să fie rentabile, calitative şi rezistente în timp.
Voi începe cu o pardoseală rezistentă la apă în stil rustic. Deja îmi imaginez cum în serile friguroase ne vom aduna toţi în faţa unui şemineu, aşezaţi pe un covoraş pufos care să imite blana naturală şi îi vom citi din cărţile cu poveşti lui Horia sau vom bea un vin fiert ori o ciocolată caldă!

Pardoseala rezistentă la apă este ideală pentru orice tip de locuinţă. Aceasta poate înlocui cu brio clasica gresie rece şi neprietenoasă. În plus nu trebuie să ne facem griji atunci când cel mic scapă un pahar cu apă, iar conţinutul inundă pardoseala. Nu va trebui nici să evităm cât mai mult spălatul pe jos din grijă pentru duşumeaua care ar putea fi afectată de această operaţie.

Noi nu suntem fani gresie şi faianţă deoarece aceste materiale, chiar dacă din punct de vedere estetic arată bine, iarna ţin foarte rece. De aceea preferăm lemnul, un material care „respiră”, care dă viaţă oricărei încăperi, care oferă şi păstrează căldura, care nu ridică exagerat factura când vine vorba de încălzire, care izolează într-un mod practic locuinţa…
Pardoseala rezistentă la apă va exista în toată casa inclusiv în bucătărie şi baie, în ciuda umidităţii excesive din aceste spaţii. Nu va trebui să îmi fac griji. Pardoseala nu
se va umfla în contact cu apa. În baie oricum voi păşi pe un covoraş moale aşa că apa nu va bălti pe jos. În bucătărie există hotă, un geam deschis, iar aerul umed va fi poftit afară. Acest tip de pardoseală nu este rezistentă doar la apă ci şi la un trafic intens, ceea ce îi oferă o viaţă cât mai lungă.

 

 

Amândoi iubim lemnul, aşa că ne-am hotărât ca măcar în living să încercăm ceva inedit şi anume să placăm o parte din pereţi cu parchet laminat de o nunţă deschisă pentru a crea impresia de şi mai mult spaţiu… Nici nu este nevoie de prea mult efort. Putem apela la diverse tutoriale online care să ne ajute să ne  punem în practică ideile.
În jurul şemineului, dar şi pe peretele unde se află scara interioară m-am gândit că ar fi potrivit un tapet care să imite piatra. Combinaţia piatră – lemn este de efect. Scara interioara din lemn masiv va fi pusă în valoare de un perete „din piatră”. Rămâne să decid care din cele două modele va câştiga un loc special pe peretele din locuinţa mea. Ambele îmi plac enorm, dar ţinând cont de decor cred că modelul din a doua fotografie va fi cel ales!
   

Dormitorul nostru mi-l imaginez exact ca în poveşti. Ferestrele mari cu vedere la livada din spatele curţii vor permite razelor solare să ne mângâie în fiecare dimineaţă. Eu îmi doresc un pat de mijloc mare şi cu baldachin. Cadrul baldachinului din lemn de bambus va fi îmbrăcat în acelaşi material ca cel din care sunt confecţionate perdelele. Dimineaţa când voi trage draperiile şi voi aerisi încăperea să simt briza cum îmi inundă fiecare colţişor din suflet, iar perdelele să se mişte într-un ritm de dans duios în acompaniamentul rândunelelor.

Nu doresc o casă excentrică ci un spaţiu în care să-mi las amprenta şi să simt că acela este colţişorul meu de rai. Pentru asta va trebui să apelez la Diego, prietenul meu când vine vorba de amenajări interioare! La Diego mereu am găsit tot ce mi-am dorit, în pus am beneficiat de o gamă variată de servicii care mi-au uşurat munca, totul la un preţ irezistibil pentru buzunarul meu. Şi pentru că suntem aşa buni preieteni, Diego mi-a oferit şi un card de fidelitate, pentru că nu-i aşa? Prietenii îi ţinem aproape!

Avantajele acestui card sunt multiple. Lunar beneficiez de promoţii de excepţie şi reduceri de până la 50%. Perfect pentru oricine doreşte să-şi (re)amenajeze locuinţa. Datorită acestui card o să fiţi mereu la curent cu cele mai noi promoţii. În plus, dacă vă decideţi să cumpăraţi ceva, o să aveţi parte de servicii personalizate pentru că persoanele speciale trebuiesc tratate într-un mod special.
Dacă şi voi doriţi să îl cunoaşteţi pe Diego, îl puteţi căuta şi pe Facebook! Apăsaţi cu încredere butonul de like, nu veţi regreta!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog Spring 2016 – proba 14!
Surse foto/video:
http://diego-romania.ro/
Video:

Baldachin: leoboprivatereserve.com

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. dormitorul ala cred ca e visul oricarei femei. Daca sotul tau si-a dat acordul pentru el, inseamna ca te iubeste mult. Al meu sa nu auda de perdele si chestii de genul asta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.