Ce faci când nu ştii ce cadouri pentru femei şi bărbaţi să alegi?

2
Când vine vorba de cadouri nu fac întotdeauna cele mai bune alegeri.
De multe ori ofer cu drag ceva ce eu aş prefera să primesc, fără să ţin cont de preferinţele celeilalte persoane. Sau în pană de idei cumpăr un cadou de care nimeni nu are nevoie. Câteodată aleg ceva ce i-am luat şi anul trecut şi din complezenţă mi s-a spus ce cadou minunat e! Nu prea mă pricep eu la cadouri pentru femei şi bărbaţi, dar sunt fată isteaţă şi mereu găsesc soluţii pentru a ieşi dintr-o sitaţie!
Da, nu râdeţi de mine! Am obiceiul să ofer cadou flori grădinarului, miere apicultorului, cosmetice unei persoane alergice la ele sau haine nepotrivite ca dimensiuni tuturor.
Prima dată am dat-o în bară la vârsta de 8 ani când de ziua mamei, în loc să îi fac o felicitare sau să îl rog pe tata să mă ajute să îi iau o ciocolată sau o floare, eu din banii de buzunar i-am cumpărat: PAPIOTE cu aţă! Asta din cauza faptului că am văzut eu că are un sertar plin şi că îi place să coasă. Undeva în mintea mea aveam dreptate, i-am dat un cadou practic, dar inutil în acelaşi timp. Şi pe bune? Cine şi-ar dori un asemenea cadou? Vă spun eu! Nici măcar o mamă, care pentru a nu mă dezamăgi m-a îmbrăţişat şi mi-a mulţumit.
Apoi am dat-o în bară în clasa a V-a cu diriga. La festivitatea de premiere eram singura fără floare asta pentrucă uitasem buchetul acasă (da, am fost singură la festivitate la fel ca mulţi alţi copii de vârsta mea pentru că eu fac parte din „generaţia cu cheia la gât”, iar
părinţii mei nu au avut posibilitatea să-şi ia liber pentru a mă supraveghea pe mine 24/24). Ca să nu par ridicolă, am improvizat… am mers în curtea şcolii şi am jumulit de acolo un trandafir pe jumătate ofilit! Nu! Chiar nu mă laud cu asta, dar face parte din viaţa mea, iar ridicolul sitaţiei mă amuză şi mă face să mă simt jenată în acelaşi timp de fiecare dată când o întâlnesc! Doamna, nu s-a supărat, iar pricăjitul meu s-a pierdut printre mormanele de buchete care mai de care mai frumoase!
O altă situaţie memorabilă şi penibilă când am oferit un cadou a fost în primul an de liceu. Eram un bobocel abia înflorit în căminul liceului şi cum eram destul de tupeistă (ERAM!) mi-am permis să mă ofer eu să cumpăr cadoul pentru pedagoga care răspundea de camera noastră. Doar eram „expertă” în cadouri femei! Am făcut chetă, iar Irinuca priceputa a mers în oraş să aleagă un cadou deosebit. Mi-a atras atenţia o vază – dacă mă întrebaţi acum aş spune că era un kitsch, dar trebuia cumva să mă încadrez în buget. Faptul că vaza era urâtă poate că nu conta prea mult, problema era că vaza era spartă şi lipită într-un
mod grosolan, iar eu parcă aveam orbul găinii şi nu am observat „incizia”! Am cerut să fie ambalată frumos şi i-am oferit „minunea” doamnei… abia după ce am plecat din cămin am aflat de ce urla din toţi rărunchii „madame général” când dimineaţa ne găsea tot în pat dormind în loc să ne pregătim de lecţii. Ei da, bine că nu mi-a făcut-o guler! Am realizat atunci că nu prea mă pricep la cadouri femei… sau la cadouri în general.
Apoi i-am cumpărat unei colege de cameră o cremă expirată. Nu aia mi-a fost intenţia doar că am omis să verific termenul de valabilitate şi colega mea s-a ales cu o iritaţie urâţică. Din această întâmplare am învăţat ceva bun! Verific termenul de valabilitate la orice produs deoarece problema ei chiar m-a afectat emoţional. Colega mea nu-mi mai vorbeşte de atunci…
Stângace am rămas şi acum în a alege un cadou potrivit pentru cineva. De cadouri bărbaţi nici nu mai vorbesc. Spre exemplu soţul meu, o victimă sigură a stângăciei mele. E vina mea că lui nu-i place aftershave-ul sau că îi este tricoul strâmt? Să mai dea din burtă jos! Totuşi, când vine vorba de alte persoane, ca să nu o dau în bară ofer mereu flori, bomboane, cafea şi şampanie. Dar pare cam penibil, deja când sunt invitată undeva, gazda ştie ce va primi şi nu e mereu la fel de încântată de „atenţia mea”…
Da ştiu, „calul de dar nu se caută la dinţi”, dar totuşi… nici mie nu mi-ar face placere să primesc mereu acelaşi lucru şi „ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”.
Ce-mi place mie să primesc cadou… depinde de toane. Aş vrea ca cineva să mă surprindă exact cu ce-mi doresc, dar cum nu am nici un guru în jurul meu care să-mi ghicească gândurile aş spune timid că aş prefera să-mi aleg singură cadoul în funcţie de un anumit buget.
Soţul meu deja practică acest obicei de ceva timp că de fiecare dată când mi-a luat ceva am stat bosumflată că „nu e în stare să îmi ia nimic” – de parcă eu aş fi. Sunt pretenţioasă, am aşteptări mari, iar cadoul primit mereu mă dezamăgeşte. Apreciez doar orhideele la ghiveci, care am început să le colecţionez, dar ca orice femeie mai doresc ceva „pe lângă”, ceva care să mă aducă într-o stare în care să prefer cadoul în pat noaptea în locul bărbatului. El totuşi se pricepe la cadouri femei, sunt eu prea dificilă… Nu-mi nimereşte gândurile… aşa că am invocat spiritele cadourilor să-mi vină în ajutor cu o aplicaţe care să le induc subtil celor dragi cam ce mi-aş dori să primesc, dar şi eu la rândul lor să le văd preferinţele, mai ales când vine vârba de cadouri bărbaţi unde reuşesc să o comit şi mai grav.  De ce spun asta? Ultima dată i-am comandat soţului un parfum de damă, pentru ca el să se bucure atunci când eu îl folosesc. Sună cam egoist, nu-i aşa? Dar chiar nu ştiam ce să-i cumpăr şi m-am gândit că văzându-mă pe mine fericită va fi şi el la fel. Ce cadou mai minunat decât acesta ar fi putut primi? Dar gestul meu nu prea a fost apreciat… a stat bosumflat toată ziua!
Sătulă de fiecare dată să cumpăr cadouri nepotrivite, am început să caut pe internet idei despre cadouri de efect. Aşa am ajuns pe site-ul MonGift, unde am descoperit secretul succesului. Cu asta sigur nu o să mai dau greş, în plus şi prietenii mei vor şti ce îmi doresc! Cu ajutorul acestui site sigur nu o să mai dau greş când vine vorba de cadouri femei şi cadouri bărbaţi!

Cum funcţionează?

 

 

 

Pasul 1
Îţi faci cont! Te poţi loga şi prin Facebook! Îţi completezi toate datele de la profil! Astfel prietenii tăi te vor găsi mai uşor în aplicaţie.

Adaugi evenimene –  zi naştere, aniversare căsătorie, Valentines Day, botez, Moş Crăciun etc. Alegi date relevante pentru tine pentru ca prietenii tăi să îţi vadă evenimentele.

Pasul 2
Adaugi o listă de cadouri ca prietenii tăi să ştie ce-ţi doreşti. Opţiunea este valabilă şi invers. Tu vei vedea ce-şi doesc prietenii, astfel nu o să mai dai greş când oferi ceva.

Cum faci asta? Foarte simplu! Introduci automat în aplicaţie în căsuţa corespunzătoare link-ul către un produs la care visezi şi preţul acestuia. Datele se vor încărca automat în câteva secunde.

 

Pasul 3

Îţi inviţi prietenii, apoi creezi grupuri: familie, prieteni, colegi sau intri în grupurile deja create de prietenii tăi.

 

Mai jos puteţi urmări un filmuleţ care vă va ajuta să înţelegeţi mai bine cum funcţionează aplicaţia.
Câteva informaţii utile despre această platformă care s-ar putea să te intereseze…


 

 

 

Cu această reţetă cu siguranţă voi şti mereu ce cadouri să cumpăr iar prietenii mei vor fi în sfârşit mulţumiţi de ce vor primi!

 

Dacă eu ştiu ce cadouri să le ofer celori dragi datorită acestei aplicaţii, să vedem dacă şi ei îmi vor îndeplini dorinţele…

 


Surse foto: http://www.giftmule.co.za/ şi capturi http://mongift.ro/

 

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.