SSD la puterea HyperX

0
Ce ne-am face noi fără tehnologie? Ne înconjoară pretutindeni şi fie că vrem sau nu vrem, face parte din viaţa noastră. Tehnologia nu m-a adus încă în pregul dependenţei, dar recunosc din toată inima că îmi uşurează mult viaţa şi nu îmi imaginez viaţa fără ea.
Trăim în secolul vitezei şi fiecare secundă este importantă, pentru că nu-i aşa? “time is money”, iar fiecare clipă pierdută costă enorm, indiferent dacă vorbim de partea financiară, sau de partea sentimentală.
Tehnologia a evoluat enorm în ultimii ani, chiar neaşteptat de repede. Doar o mică parte din lucrurile pe care le vedeam în filmele SF în copilărie, au ajuns ca astăzi să facă parte din viaţa mea, uşurându-mi considerabil munca. La alte lucruri nici nu visez… doar îmi imaginez! Tot ce ştiu este că echipamentele cu cât sunt mai performante cu atât munca noastră se simplifică!
Chiar şi aşa de multe ori simt că nu reuşesc să realizez tot ce mi-am propus într-o singură zi. Şi asta din cauza faptului că cerinţele sunt mari, timpul este limitat, iar echipamentele pe care le folosesc nu sunt suficient de performante pentru a face faţă provocărilor date de noua generaţie de produse electronice de pe piaţă.
La PC lucrez zilnic, iar de multe ori mă enervez atât de tare de-mi vine să-l arunc pe geam. Câteodată se blochează când mi-e lumea mai dragă, sau după ce apăs pe un amărât de “Enter” aştept ca râşniţa să-şi facă treaba. Îi spuneam soţului mereu că hard-ul nostru se mişca cu viteza luminii stinse. Când am de descărcat poze, problema este şi mai gravă. Aştept atât de mult că am senzaţia că durează o veşnicie. De multe ori mă întreb dacă problema este la mine sau la hard disk. Că îmi pierd prea repede răbdarea când văd că are viteza unui melc adormit. Şi ca să fie totul “perfect” într-o frumoasă zi de primăvară, hard-ul a crăpat… s-a dus… a decedat. Şi o dată cu el şi o mare parte din pozele şi datele stocate pe el. Norocul meu că ce era mai important am salvat pe DVD-uri, dar totuşi… am pierdut multe fişiere şi foldere utile.
 Din păcate pentru mine, în acel moment aveam de tehnoredactat o carte, iar termenul limită se apropia. Bine măcar că aveam mereu salvat fişierul şi pe un stick USB deoarece câteodată scriu şi de pe laptop. Din proiect am pierdut doar vreo 20 de pagini. Nu era nimic pe lângă cele 250 scrise în total. Doar o zi pierdută de muncă…
Atunci am decis că e timpul să trec la nivelul următor şi să optez pentru un SSD! De mult îmi doream să achiziţionez unul, dar tot am amânat momentul. Acum a sosit clipa aşa că am început să caut un magazin online în care să găsesc cele mai bune oferte SSD!
De ce nu am făcut eu acest pas până acum? Nici eu nu ştiu…
Tot ce ştiu e că nu aş fi avut atât de multe probleme dacă achiziţionam un SSD de când am observat că hard-ul dă semen de oboseală.
SSD-urile sunt noi dispozitive de stocare, mult mai performante decât clasicele hard disk-uri, fiind în acelaşi timp mult mai rapide şi rezistente la şocuri. Acest aspect se datorează lipsei părţilor mobile. SSD-urile sunt compuse numai din chip-uri flash NAND ce îi conferă rezistenţă la şocuri.
Performanţele acestor dispozitive sunt net superioare în comparaţie cu cele ale unui hard disk obişnuit mai ales datorită timpului de acces foarte mic. Astfel nu o să mă mai enervez când am fişiere de transferat. Timpul va fi mai redus, iar clipele câştigate le voi folosi într-un mod cât mai plăcut alături de cei dragi.
În plus fiabilitatea acestor dispozitive este ridicată în comparaţie cu vechile HDD, iar riscurile de a mă trezi în mijlocul unui proiect fără “unelte” este redus!
Am cerut totuşi sfatul unui prieten de familie, pasionat de calculatoare şi m-a felicitat pentru interesul meu faţă de SSD spunându-mi că preţurile sunt relativ apropiate. Depinde şi ce model caut. L-am rugat să îmi recomande ceva, iar el ne-a spus că sunt multe oferte SSD Kingston. Chiar mi-a arătat SSD-ul Kingston pe care îl are de ceva timp şi de care este foarte mulţumit.
 
 
Adevărul este că dacă dorim performanţă, trebuie să ţinem pasul cu tehnologia, altfel ne pierdem pe drum…

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog Spring  2016 – Proba 12!
Sursă foto: http://www.mediadot.ro/ssd/ssd-kingston-hyperx-savage-25-240gb-sata3
 
 
 
DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.