Când eşti alături de cei dragi, orice vacanţă este specială!

2
Cui nu-i plac vacanţele?
Eu pur şi simplu le ador! De fiecare dată când vine vorba de vacanţă nici eu nu ştiu ce să aleg. Sunt multe locuri minunate care merită vizitate şi ne e greu să ne hotărâm unde să mergem.
Mi-aş dori ca viaţa mea să fie o vacanţă continuă, dar ştiu că acest vis este greu de realizat aşa că ne limităm de fiecare dată la ce ne putem permite.
Din cauza programului încărcat vacanţele pe care le preferăm sunt cele de relaxare. De cele mai multe ori alegem câte o săptămână de relaxare într-o staţiune balneo-climaterică, sau alegem o vacanţă romantică pe litoral, unde briza mării să ne mângâie trupurile, iar valurile să ne învăluie în spuma lor şi să ne spele toate grijile acumulate. Nu mergem la mare pentru cluburi ci pur şi simplu pentru a asculta marea!
Ocazional evadăm în câte un week-end în creierii munţilor pentru o doză zdravănă de aer curat sau pornim în câte o aventură cu mocăniţa.
În afara ţării nu am fost împreună niciodată.
Când e vorba de locul în care să ne petrecem vacanţa… aici de fiecare dată începe un adevărat război între mine şi soţ, pentru că eu îmi doresc să călătoresc în afara ţării, să vizitez cât mai mult şi să aflu lucruri noi, chiar dacă asta ar presupune să mă întorc mai obosită decât am plecat, iar el îmi spune că trebuie să-mi vizitez ţara măcar în proporţie de 75% atunci pot să încep să optez şi pentru excursii sau circuite externe. Pe undeva are dreptate, dar exagerează. Ideal ar fi una în ţară, una afară şi tot aşa. Ştiu, femeilor le e gândul numai la vacanţă, nu-i aşa?
Dacă ar fi să recomand o anumită destinaţie din România, mi-ar fi foarte greu, pentru că întreaga noastră ţară este minunată şi fiecare colţişor vizitat vă va încărca cu energie pozitivă. Aici sunt de acord cu soţul meu, ar trebui să vizitez măcar 75% din România. Aş solicita de la soartă un concediu prelungit măcar de un an şi aş cutreiera ţara în lung şi în lat împreună cu cei dragi mie.
Ei bine, eu sunt mai visătoare, iar el mai realist. Dar de ce credeţi voi că e realist? Pentru că verile lui de obicei sunt transformate în cele mai frumoase vacanţe şi DA, FĂRĂ MINE! Nu, nu sunt invidioasă, chiar deloc! Fiind şofer profesionist (şi unul chiar de excepţie) pleacă în fiecare vară în diferite circuite turistice cu autocarul. Bine pentru el nu e chiar o vacanţă, dar eu aşa consider… Viena, Innsbruck, Salzburg, Geneva, Budapesta, Roma, Veneţia, Padova, Genova, San Marino, Montreux, Monaco, Nisa, Evian, Biarritz, Annecy,
Paris, Chamonix, Montfleur, Albertville, Barcelona, Madrid, Porto, Lisabona, Corsica, Ohrid, Pola (Croaţia), Atena, Corfu, Istanbul, Kusadasi şi multe alte minunate destinaţii de vacanţă!

Toate „plecările” i-au plăcut, dar cel mai mult a fost încântat de circuitul Spania – Portugalia şi de cel al Franţei. Chiar aveţi ce vedea si merită să mergeţi. Iar dacă drumul cu autocarul îl consideraţi plictisitor sau obositor, puteţi opta pentru un zbor cu avionul. Ca să vă faceţi o idee de aceste frumoase circuite o să vă las mai jos câteva poze.

 

Ungaria
Cabo da Roca, Portugalia
Cabo da Roca, Portugalia
Cascais, Portugalia
Cascais, Portugalia
Lisabona, Portugalia
Barcelona, Spania
Gradinile Mirabell – Salzburg , Austria
Montreux, Eleveţia
Montreux – Elveţia
Geneva, Elveţia
San Marino
Veneţia, Italia
Sardinia – îmbarcare pe ferry
Ohrid – Macedonia
Principauté de Monaco, Monte-Carlo
Principauté de Monaco, Monte-Carlo
Cannes – Franţa
Evian – Franţa
Chamonix Mont Blanc,  Franţa
Paris – Franţa
Eu am fost doar în Grecia şi Bulgaria fără el (doar cu fetele) dar mi-ar fi plăcut să îl însoţesc în fiecare excursie, dar de unde atâţia bani. La bulgari am stat doar la plajă, în schimb în Grecia am mers în toate excursiile opţionale şi am avut ce vizita: Atena cu ale sale Acropole, Meteorele, insula Skyathos, Muntele Olimp…

 

 

 

Circuitele sunt ideale pentru persoanele care doresc să-şi îmbogăţească cunoştinţele culturale şi să viziteze cât mai multe destinaţii turistice într-un timp limitat, dar dacă vă atrage atenţia în mod special un anumit oraş puteţi opta pentru un city break. Astfel o să aveţi mai mult timp şi pentru shopping. Nu o singură dată soţul meu şi-ar fi dorit să petreacă mai mult timp într-un anumit oraş… Mulţi din pasagerii din autocar îşi făceau încă din timpul călătoriei rezervare pentru o mică escapadă de week-end!
Dacă doriţi totuşi să aveţi parte de o altfel de vacanţă aţi putea încerca să mergeţi într-o destinaţie exotică. Nu ştiu de ce zilele acestea mi s-a pus pata pe insulele Maldive, deşi marea mea dragoste a rămas India şi îmi promit solemn că nu o să închid ochii până când nu o să îmi îndeplinesc visul de a petrece o vacanţă de vis pe teritoriul acestei ţări. Dar până atunci mă bucur din plin de ce îmi oferă prezentul… Şi oricum, indiferent cât de mult ne încântă o anumită destinaţie, dacă cei dragi nu sunt prezenţi, atunci bucuria se înjumătăţeşte, dar asta depinde de fiecare în parte…
Adevărul este că nu amestecăm niciodată job-ul cu viaţa personală. Fiecare din noi avem obligaţii faţă de locul de muncă şi ne respectăm îndatoririle. Acum în familia noastră mai există încă un membru care ne-a schimbat total priorităţile. Suntem chibzuiţi cu cheltuielile, iar concediile ni le petrecem împreună în măsura timpului disponibil dar şi a resurselor financiare. Astfel, pentru cele mai avantajoase oferte de vacanţă, apelăm la CND Turism! Acesta este secretul nostru pentru o vacanţă de vis.
De ce prefer această agenţie de turism? Pentru că oferă vacanţe personalizate în funcţie de buget, destinaţie sau alte preferinţe. Timpul e scurt, dar viaţa e frumoasă şi merită trăită. Datorită CND Turism am parte doar de vacanţe speciale şi nu datorită aşteptărilor pe care le am ci datorită profesionalismului lor. Indiferent dacă doriţi să
călătoriţi în ţară sau în străinătate vă recomand să studiaţi mai întâi ofertele turistice disponibile pe site-ul lor. Dacă ar fi după mine vi le-aş recomanda pe toate!

 


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog Spring  2016 – Proba 9!
Surse foto: www.VacanteSpeciale.ro şi din arhiva personală
 
 
 
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Ai dreptate si locurile sunt minunate si demne de vazut dar, pana la urma, conteaza sa ai alaturi oameni dragi si sa te simti bine oriunde ai alege sa mergi in vacanta

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.