Ce faci atunci când achiziţionezi o maşină la mâna a doua? O pregăteşti de drum!

1
Toată lumea ştie că o maşină la mâna a doua e de multe ori mai de grabă o povară decât o binecuvântare. Dar dacă una nouă este greu de achiziţionat, atunci va trebui să apelăm la alternative.

În toamnă ne-am achiziţionat un Renault Trafic la mâna a doua. Bună maşina, nu pot comenta, dar cum soţul meu este de profesie şofer profesionist, în plus a terminat şi o şcoală în domeniu, îşi doreşte de fiecare dată să facă tot posibilul ca o maşină la mâna a doua să arate şi să funcţioneze ca una nouă.

Încântat de noua achiziţie a mers la un amic de-al lui care deţine un sevice autorizat şi i-au schimbat tot ce se schimbă de obicei şi la maşinile noi atunci când ajung la un număr de kilometri şi au rezolvat câteva mici erori date de tester. Mi-a zis că nu are încredere în maşinile la mâna a doua şi decât să se defecteze ceva care să îi ridice costul reparaţiei, mai bine schimbă el tot ce trebuie de la bun început. Aşa că şi-a luat salopeta din dotare şi împreună cu amicul său au pus maşina la punct din toate punctele de vedere. Ce am prins şi eu din discuţiile lor: ulei, filtru de ulei, filtru de motorină, filtru polen, filtru de aer, kit de distribuţie, plăcuţe de frână, bujii, antigel, ulei servodirecţie, lichid de frână… Au aranjat-o amândoi într-un week-end.
A mai rămas un singur lucru de făcut pentru ca maşina să fie ca nouă: încărcare cu freon! Dacă în sezonul rece nu am avut nevoie, acum clima a început să se încălzească, iar maşina trebuie pregătită şi pentru zilele caniculare de vară.
Cum de toată flota auto de la locul de muncă el este principalul răspunzător în ceea ce priveşte buna funcţionare, mi-a zis că ştie exact unde trebuie să meargă pentru toate operaţiile care ţin de reîncărcare cu freon, igienizare aer condiţionat auto,  eliminare miros aer conditionat. Cu această firmă a colaborat bine de câţiva ani şi întotdeauna o persoană mulţumită de serviciile oferite va apela mereu cu încredere ori de câte ori are nevoie la aceeaşi echipă de profesionişti. I-a descoperit în urmă cu vreo 4 ani când a avut ghinionul să aibă scurgeri de freon la autocar exact înainte de un circuit în Franţa. Situaţia era destul de disperată deoarece nu avea cum pleca la un drum aşa lung cu o astfel de problemă, mai ales că prognoza meteo anunţa temperaturi de până la 40 de grade Celsius.
 

Acasă a căutat mai multe informaţii despre cine se ocupă cu astfel de servicii.  Situaţia era destul de stresantă deoarece termenul limită se apropia. Până la urmă i-a atras atenţia www.freon-auto.com, o firmă din Bucureşti care i-a inspirat mai multă încredere. Se pare că intuiţia masculină a funcţionat deoarece problema a fost rezolvată în timp util. După această păţanie a considerat că este necesară o revizie a instalaţiei de climatizare auto şi la celelalte autovehicule. De atunci, de toate maşinile de la locul de muncă se ocupă această firmă în ceea ce priveşte serviciile legate de climatizare.

Acum şi noi avem nevoie de o revizie, aşa că i-a făcut şi mândrei noastre o programare.
Nu ne facem griji, cade pe mâini bune. Firma are o experienţă de peste 10 ani în domeniu, aşa că suntem siguri că am făcut cea mai bună alegere.
Preţurile sunt accesibile, în plus băieţii se pot deplasa şi la adresa clientului pentru încărcare cu freon R134a în instalaţia maşinii sau pentru a efectua o revizie completă a instalaţiei de A.C. Dar asta numai în Bucureşti. Noi, fiind din Ploieşti preferăm să îi vizităm în service. Programul flexibil ne permite acest lucru. În plus avem mulţi prieteni în capitală pe care îi putem întâlni cu această ocazie.
Cel mai important pentru mine înaintea confortului termic este igienizarea aerului condiţionat, foarte importantă atât pentru sănătatea noastră cât şi pentru cea a pasagerilor,
indiferent dacă vorbim de maşina personală sau de serviciu. Această operaţie trebuie făcută în fiecare primăvară sau ori de câte ori este nevoie, indiferent dacă vorbim de o maşină nouă sau la mâna a doua.
În cazul transportului de persoane, revizia completă a instalaţiei de climatizare şi igienizarea acesteia este extrem de importantă pentru sănătatea pasagerilor. Realizez asta mai ales de când am copil mic. Am mare grijă ca mediul în care se află să fie cât mai curat. Igienizarea corectă şi în timp util a aparatului de climatizare de pe autovehicul ajută semnificativ la menţinerea sănătăţii şi la prevenirea apariţiei unor afecţiuni ale aparatului respirator. Dacă nu este corect întreţinut aerul condiţionat de pe maşină poate fi dăunător pentru organism. Astfel se pot dezvolta alergii, rinite, bronşite sau chiar astm. De ce să risc?

 Siguranţa, sănătatea şi confortul fac fiecare călătorie cu maşina mai plăcută!


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog Spring  2016 – Proba 8!

 

Sursa imagini: http://www.freon-auto.com/, poza cu autoturismul şi poza de grup – din arhiva personală
 
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Sunt atatea chestii de care trebuie sa avem grija la o masina… numai noi, cei care o avem, stim! Ba, pardon. Sunt si multi care au masina si habar nu au ca trebuie facuta igienizarea in fiecare an

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.