PixWords – ajutor pentru începători

16

Scurtă prezentare şi ajutor pentru rezolvarea jocului

Cea mai populară aplicaţie din Google Play, PixWords face furori printre internauţi şi utilizatorii de smartephone. Acesta este un joc foarte educativ care antrenează vocabularul şi memoria şi care poate fi jucat de oricine indiferent de vârstă.Aplicaţia poate fi descărcată de aici.

PixWords este un joc de logică disponibil în 21 de limbi printre care şi limba română. Acesta este structurat pe mai mult de 350 de nivele. Fiecare nivel este format din 4 cuvinte cu imaginile aferente, iar pentru a putea înainta în joc trebuie să rezolvi întreg puzzel-ul, ghicind toate cuvintele. Mai exact, ai la dispoziţie o imagine şi un cuvânt pe care trebuie să îl formezi din literele şi spaţiile disponibile şi care să se potrivească cu descrierea imaginii. După rezolvarea primului cuvânt, te poţi folosi de litera poziţionată corect, pentru a rezolva următorul cuvânt şi tot aşa până când nivelul este complet. Pare simplu, nu-i aşa?

Am observat că imaginile sunt aleatorii. Asta înseamnă că dacă resetez jocul primul nivel va fi diferit de jocul anterior, iar cuvintele încrucişate vor avea altă ordine. Asta înseamnă că fiecare jucător va primi structuri diferite.

O dată descărcată, aplicaţia poate fi folosită şi offline, ceea ce şi recomand. Dacă internetul pe mobil este pornit, atunci aplicaţia genereaza fel de fel de reclame care îngreunează utilizarea jocului.

Dacă nu reuşeşti să ghiceşti cuvântul, poţi alege să cumperi cu monede virtuale câştigate pe parcursul avansării în nivel, dar costurile virtuale sunt foarte mari comparativ cu câştigurile care se fac greu (90 monede  pentru a afla prima literă, 60 monede pentru a descoperi o literă la întâmplare, 40 monede pentru a şterge din literele inutile). Pentru fiecare răspuns corect primeşti o singură monedă virtuală (4 pe nivel). Pentru a câştiga monezi suplimentare, la fiecare 12 ore îţi poţi încerca norocul, folosind roata câştigurilor de monede.

 

O altă metodă de avansare în joc este să îţi întrebi prietenii de pe reţelele de socializare sau să intri în grupurile de pe facebook destinate jocului PixWords şi să cauţi acolo imaginile pe care nu reuşeşti să le descifrezi, sau să îi intrebi pe ceilalţi utilizatori postând un print screen din joc. Grupurile pe care sunt eu activă sunt PixWords România şi PixWord RomâniaOficial.
De un real ajutor poate fi şi pagina PixWords answers, unde pot fi găsite aproape toate fotografiile cu rezolvarea în limba engleză.

 
 

Alte metode, dar care trişează jocul ar fi căutarea după numele fotografiei pe google (din colţul dreapta jos din foză). Fotografia va avea la descriere rezolvarea enigmei, doar că în limba engleză. Tot ce trebuie să faci este să traduci termenul şi să îl adaptezi în funcţie de literele disponibile.

Sau te poţi folosi de site-urile special create pentru aplicaţie, apoi să traduci termenii în limba română. Pagina ajutătoare folosită de mine este acesta sau acesta. Tot ce trebuie să faci e să scrii în căsuţa pentru căutare numărul de caractere ale cuvântului pe care nu îl desluşeşti, apoi o să primeşti o serie de imagini şi să o cauţi pe cea care corespunde cu cerinţa ta. E mai greu de găsit pentru cuvintele scurte, dar la cele lungi, răpunsul îl găseşti imediat.

Recent am descoperit acest site care este mult mai bine pus la punct decat celelalte.

Un alt ajutor ar fi urmărirea filmuleţelor create de alţi utilizatori. Le puteţi viziona mai jos. Pe bara de căutare se poate trece fără a apăsa. În acest fel filmuleţul e parcurs total mai rapid, iar când imaginea dorită apare, vă opriţi pentru a vedea răspunsul.

Partea I

Partea a II-a

 

Partea a III-a

Partea a IV-a

Partea a V-a

 Partea a VI-a

Partea a VII-a

Indiferent de metoda aleasă, eu vă urez mult succes, iar dacă aveţi întrebări, vă voi răspunde cu mare drag. Nu uitaţi că jocul îşi pierde farmecul dacă căutaţi răspuns la fiecare întrebare, dar uneori e necesar să căutaţi sau să cereţi un ajutor, deoarece doar aşa puteţi trece la nivelul următor sau finaliza jocul.

Pe voi v-a cuprins febra PixWords? Pe mine da!

16 COMENTARII

    • Am intrat si pe acest site. Cred ca a fost modificat (i s-au adus imbunatatiri). O precizare am, nivelele nu se potrivesc. Imaginile sunt aleatorii. Oricum, raspunsurile sunt destul de usor de gasit. Multumesc pentru sugestie.

    • Buna Cristina. Nu am ajuns pana acolo, dar probabil va trebui sa ii faci un update pentru a incarca noi nivele. Eu asa am procedat cand am ajuns la un nivel inferior. Daca utilizezi aplicatia fara conexiune la internet, atunci update-ul nu este posibil.

  1. Nu imi apare nici o optiune de genul acesta. Asa imi cere sa dau update, dar unde..nu stiu… Internetul e mai mereu activat pe telefonul meu. Deci, nu asta e problema. Mersi! voi mai incerca!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.