Casa viitorului!

4

 

            Momentan locuim la bloc, dar pe viitor ne dorim enorm să avem o casă cochetă, cu o terasă mare, livadă şi multe flori.
 
            Viaţa la bloc nu este chiar atât de uşoară precum pare. Mai mereu ne confruntăm cu mici probleme care ne alterează confortul de zi cu zi, mai ales dacă acesta nu este izolat corespunzător. Fie că vecinul de deasupra ne face o surpriză şi ne inundă pereţii, fie că foloseşte rotopercutanta la o oră nepotrivită. Mai mult decât atât ne mai trezim şi cu bătăi în calorifer, care împreună cu vecinul vizat sunt auzite de întreaga coloană de apartamente. Cel mai rău e atunci când cineva din bloc dă o petrecere. Indiferent de gen, muzica se aude oribil prin pereţii de beton. Un huruit infernal, care parcă nu mai conteneşte.
Dar asta nu e tot, oare cum e să te trezeşti la 4 dimineaţa că porneşte alarma de la o maşină, iar proprietarul se face că nu o aude?
Locuim pe o arteră principală, iar claxoanele prelungite date de şoferii nervoşi în trafic au devenit o obişnuinţă.
Mai mult, de un an şi jumătate strada a fost programată pentru reparaţii şi o lungă perioadă de timp a trebuit să suportăm şi zgomotul provocat de utilaje.
După ce Horia a venit pe lume, simţeam nevoia de linişte mai mult decât oricând.  Şi el la fel…
De multe ori pur şi simplu când simţim că oboseala ne copleşeşte dorim să ne odihnim.
Zgomotul nu este singura problemă. Atât în perioada de iarnă cât şi vara, confortul termic trebuie să fie ridicat fără alte cheltuieli suplimentare. Dacă locuinţa este bine izolată atunci nici factura la energie termică sau electrică nu va fi încărcată, iar nouă în ultimii ani ne-a cam „uşurat portofelele”!
Cu igrasia din fericire încă nu am avut probleme, dar nu e timpul pierdut.
Avem două soluţii: să renovăm locuinţa actuală sau să ne mutăm. Din cauza faptului că apartamentul aparţine părinţilor soţului, ne-am gândit serios la a doua variantă, aşa că am făcut un plan şi am început să ne interesăm de necesarul de materiale. Bine măcar că avem un teren disponibil, chiar dacă se află în mediul rural. Până la urmă, vrem să spunem şi noi că mergem „la noi acasă”! Cea mai potrivită ofertă cu nevoile noastre am găsit pe Macon, una din cele mai mari companii de materiale de construcţii din România.

Lansat recent, proiectul Casa Plus este un pachet care cuprinde sistemul de zidărie Macon (blocuri din BCA pentru ziduri exterioare şi interioare, elemente pentru placări si cofraje, buiandrugi şi mortar adeziv pentru BCA), servicii şi, mai ales, beneficii. Mai pe scurt, un sistem complet pentru realizarea zidăriei, alcătuit din materiale călduroase, cu 7 beneficii principale ale utilizării:
1. protecţie împotriva frigului din timpul iernii,
2. protecţie împotriva căldurii din timpul verii,
3. protecţie împotriva zgomotelor nedorite,
4. protecţie la incendii,
5. protecţie în cazul cutremurelor,
6. protecţia mediului,
7. protecţie faţă de creşterile de preţ la utilităţi
Macon îndeplineşte toate criteriile de care avem nevoie pentru a ne construi casa ideală şi anume, pachetul de materiale şi servicii Casa Plus, care cu siguranţă ne va aduce numai beneficii, iar casa la care am visat va deveni realitate. Visul îl vom amâna până în primăvară când atât condiţiile meteo cât şi problemele personale ne vor permite să facem acest important pas.

 

Dar până atunci, vă voi împărtăşi şi vouă cum ne imaginăm noua locuinţă.
Înainte de a vorbi de design, doresc să vorbesc de durabilitate, confort şi siguranţă. (sincer vorbind, la bloc mă cam tem de un eventual cutremur sau cum vecinul uită apa de la baie pornită să nu uite şi aragazul pornit… iar dacă ne uităm la ştiri putem realiza că problema gazului nu e S.F.).
O casă o faci cam o dată în viaţă, de aceea trebuie să fie construită perfect. Macon oferă consiliere tehnica şi suport, de la proiectare şi până la punerea în aplicare a planului, aşa că de una din griji am scăpat.
Ne dorim un sistem de zidărie complet, alcătuit din materiale călduroase, care să asigure siguranţă construcţiei, să fie economice şi uşor de întreţinut.
Am optat pentru blocurile din BCA Macon. Astfel mă voi simţi în siguranţă în caz de cutremur sau incendiu.
Acestea corespund celor mai severe reglementări împotriva incendiilor şi sunt clasificate ca materiale de construcţie incombustibile, fiind încadrate în Euroclasa A1. Pe lângă faptul că sunt rezistente la foc şi căldură, blocurile de zidarie BCA MACON nu emană fum şi gaze toxice, aşa cum se întâmplă în cazul unor materiale termoizolatoare sintetice. Cu alte cuvinte, sunt ecologice!

Gândurile mele cele mai negre sunt legate de cutremure. De aceea pun mare preţ pe caliatatea materialelor. Blocurile de zidărie BCA MACON au proprietăţi mecanice care asigură durabilitatea în timp a construcţiilor realizate. Acestea sunt realizate dintr-un material omogen şi uşor, dar cu o structură puternică care oferă siguranţă.

Dar până la cutremur şi incendiu, trebuie să ne gândim şi la economisirea energiei electrice şi termice. Acestea ne-au declarat război portofelelor şi parcă pe zi ce trece sunt din ce în ce mai mari. De aceea, locuinţa nu ar trebui să aibă pierderi de energie. Cu blocurile de zidărie tip BCA MACON 2,5, datorita unei conductivităţi termice de doar 0,10 W/mK, se poate obţine încadrarea noilor construcţii realizate cu aceste materiale, în clase energetice superioare şi astfel garanţia unui climat confortabil, menţinerea unor temperaturi constante, dar şi asigurarea acestora cu costuri reduse. Disponibile şi în variante cu grosimi de 35, 37,5 sau 40 cm, acestea pot oferi o protecţie termică excelentă, în conformitate cu cerinţele legale, fără adăugarea unui sistem termoizolator suplimentar. Mai mult, datorită unui sistem termoizolator suplimentar, clădirea construită cu acest tip de materiale, oferă un confort termic excelent.

Dacă bugetul ne va permite, cu timpul cu siguranţă vom opta şi pentru panouri solare.

 

Pentru noi e mai mult decât perfect!
Vom porni aproape de la zero. Momentan avem doar o cameră gen magazie şi un beci. Aceasta o vom transforma în cămară. Casa nu ne-o dorim nici prea mare, nici prea mică. La parter vrem un living spaţios cu o bucătărie „open space” şi o scară interioară din lemn masiv, o baie, o cameră şi cămara. Cămara şi beciul vor fi ca o „comoara” în care vor fi depozitate cele mai delicioase conserve, murături, preparate afumate, dar şi nepreţuitele licori bahice, pe care le vom consuma cu moderaţie. Aici vom depozita şi borcanele cu miere de la albinuţele noastre.
La etaj dorim două dormitoare mici, o baie şi o terasă către livada cu pomi. Dimineaţa îmi doresc să savurez o cafea pe terasă şi să admir natura în zilele călduroase de vară. Să urmăresc jocul  neastâmpărat al albinuţelor din stupina noastră, să ascult ciripitul rândunelelor şi să simt mireasma florilor. Iarna, îmi voi savura cafeaua în faţa şemineului şi vă voi împărtăşi cu drag şi vouă gândurile, sentimentele şi experimentele mele. Curând vom spune şi noi: „HOME, SWEET HOME!”
Copilul se va juca fericit în toată casa, dar şi prin curte va avea propria cameră şi propriile vise…
Va urma!
Acestea sunt pozele din livada către care vom avea vedere de pe terasă!

 

 

4 COMENTARII

  1. Asa este. Exact ca in povestea celor 3 purcelusi, materialele trebuie sa asigure calitate, siguranta si confort. Si-asa atunci cand se construieste o casa sunt multe cheltuieli, altele in plus care vin ulterior trebuiesc evitate.

  2. O casa cu curte si gradina este visul fiecaruia. Important este insa si cu ce o construiesti, nu numai unde. Materialele de calitate,chiar daca sunt o investitie,te vor scuti de multe alte cheltuieli viitoare.

  3. Atata viata la bloc cat si la casa au avantajele si dezavantajele lor. Eu sincer cred ca prefer sa stau la bloc. Poate si din cauza ca am niste vecini omenosi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.