Visele batranilior – un proiect de suflet sau „cine nu are batrani sa-si cumpere”

0

In ziua de 29.04.2015 sarbatorim „Ziua Europeana a Solidaritatii

Si totusi, mai sunt oameni… 30 studenti voluntari au initiat o campanie umanitarea de constientizare a tinerilor in privinta faptului ca tineretea nu e vesnica, iar batranetea nu este o boala. Nu se transmite ci pur si simplu intra pe neasteptate in vietile noastre.

Initiativa este excelenta. Toti avem in familie sau in jurul nostru cel putin un batran. Pe langa respect, ar trebui sa le oferim seniorilor nostri momente frumoase si clipe de neuitat. Putem sa le daruim din suflet in limita posibilitatilor putin din putinul nostru, putem sa ajutam un batran sa treaca strada, putem ceda locul din autobuz unui varstnic, putem sa ne ajutam vecina de la etajul 3 sa-si urce sacosele cu cumparaturi (sunt sigura ca prea usor nu ii e), putem… putem… putem…

Putem face multe, deoarece NOI suntem EI! Candva si noi o sa imbatranim si cu siguranta o sa avem nevoie de un sprijin, cat ar fi el de mic. Poate pare nesemnificativ, dar de multe ori chiar si un zambet face cat 1000 de cuvinte.

Este o vorba… „cine nu are batrani sa-si cumpere”.

Eu din pacate anul care a trecut mi-am pierdut al doilea bunic (avea 92 ani). Primul bunic a plecat de langa noi in urma cu 10 ani, rapus de o necrutatoare boala.
Dar Dumnezeu este generos cu mine. Mai am 2 bunicute, ambele de 90 de ani. Singura lor dorinta este sa-si stie copii, nepotii si stranepotii sanatosi si fericiti. Nu vor nimic pentru ele, vor tot pentru noi! Iar noi facem tot posibilul ca ele sa-si duca mai departe anii  intr-un mod cat mai placut.

Dar anii sunt necrutatori si cu parintii. Tineri pensionari cum imi place sa le spun, isi cauta fericirea in lucruri marunte. Uita de durerile lor, tot pentru fericirea noastra.Asa ca, noi tinerii, avem obligatia morala sa fim OAMENI cu toti batranii, deoarece datorita lor NOI suntem acum ceea ce suntem!

Visele batranilor” este un proiect initiat de 30 studenti voluntari care si-au propus sa implineasca visul a 10 seniori. Mai multe despre acest proiect puteti gasi pe site-ul oficial al campaniei sau pe pagina de Facebook.
Cine doreste, poate folosi si aplicatia gratuita de mobil AgingBooth care iti va imbatrani fotografia de profil. Aceasta este „o campanie de solidaritate socială, derulată de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie în perioada 21 – 30 aprilie”!

Haideti sa fim alaturi de ei in aceasta campanie umanitara!
Visele lor sunt si ale noastre!

 

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.