Sărăcia… cea mai tristă „boală”!

1

 

“Sărăcia nu este un viciu, este un adevăr.” (Dostoievski)
Toţi fugim de ea. Când o vedem o evităm, de parcă ar fi molipsitoare… şi chiar este pentru cei slabi! Dar e bine că nu este incurabilă… există un leac: munca!
Nu doar la munca săracului fac referire ci şi la munca celor cu care soarta a fost mai îngăduitoare.
Dacă soarta a fost îngăduitoare cu noi, şi noi putem fi la rândul nostru îngăduitori cu cei care au cu adevărat nevoie de sprijinul nostru (copii, bătrâni, persoane cu dezabilităţi)!
Niciodată nu i-am tolerat pe cerşetorii obraznici. Asta pentru că o parte din ei se prefac, iar o parte sunt trimişi forţat să cerşească de persoane fără suflet! Mai este o mică parte, acei cerşetori invizibili, care timid întind mâna, le e ruşine să ceară ceva, dar situaţia îi obligă. Nu pot munci, dar totuşi vând ori ceva făcut de ei, ori flori, ori te roagă să te cântăreşti, sperând că o vei face şi le vei da şi lor ceva… e trist. Bani am dat rar de pomană, şi de câteva ori mi-am dat seama că am greşit deoarece în prostia mea am crezut minciuna… În schimb, dacă am simţit că cel ce aşteaptă un zâmbet are sufletul curat, am preferat să-i cumpăr ceva de mâncare. Măcar ştiu sigur că va mânca ceva în ziua respectivă… M-am învăţat minte!…  Omul greşeşte… dar dacă persistă în greşeală, devine prost!
De aceea vă recomand, când doriţi să ajutaţi pe cineva, gândiţi-vă ce ar avea nevoie în primul rând.
  • alimente – putem contribui cu orice ne lasă inima, doar că trebuie să avem grijă să nu oferim alimente alterate sau uşor perisabile.
  •  hăinuţe care nu le mai purtaţi, dar sunt în stare foarte bună (să nu ne batem joc)
  • obiecte de uz casnic sau mobilă în stare bună de funcţionare în cazul în care doriţi să vă achiziţionaţi unele noi… e păcat să le aruncăm pur şi simplu. Eliberăm şi spaţiul şi facem si o familie nevoiaşă fericită!
  •  jucărioare – orice copil are nevoie de ele, fie că e sărac, fie că este bogat!
  • Bani – aici trebuie să fiţi atenţi cui îi daţi, ca acei bani să fie folosiţi strict pentru ce i-aţi trimis!
  • Şi nu în ultimul rând gânduri bune! Cei cu nevoi speciale au nevoie ca oricare din noi şi de gânduri bune, iar acestea nu costă nimic, dar valorează mult!
În perioada 21-28 noiembrie Campofrio transformă fiecare produs achiziționat în rețeaua Carrefour într-un sandviș care va fi donat unui copil neajutorat din comunitățile doljene, de Ziua Recunoştinţei. Sub sloganul #Campofriofacebine, proiectul va aduce bucurie în viața celor care au cea mai mare nevoie.
E trist să vezi un copil flămând. Din fericire Campofrio România şi World Vision Romania au făcut un prim pas spre a aduce un zâmbet pe faţa unui copil şi ceva gustos în
farfurioară!

Iniţiativa este lăudabilă, ar trebui câr mai mulţi să-i urmeze exemplul!

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.