Sistemele fotovoltaice si beneficiile programului ElectricUP

0

Pentru ca preocuparile pentru mediul inconjurator si resursele energetice durabile sunt tot mai evidente, solutiile de producere a energiei verde devin din ce in ce mai atractive. Un exemplu semnificativ in acest domeniu este reprezentat de sistemele fotovoltaice, care transforma energia solara in electricitate, contribuind astfel la reducerea amprentei de carbon si la economisirea de resurse energetice traditionale. Un actor important in acest peisaj este firma MGM Energo, care detine o vasta experienta in domeniul fotovoltaic si sprijina implementarea programului ElectricUP in Romania.

Sistemele fotovoltaice reprezinta o solutie ecologica si economica pentru producerea de energie electrica. Cu o experienta de peste 10 ani pe piata energetica din Romania, MGM Energo s-a afirmat ca un lider in sectorul energiilor regenerabile, cu o capacitate instalata de peste 400 MW in proiecte in tara. Cu un portofoliu de 92.980 kWp in operare si mentenanta, MGM Energo a produs peste 100.000.000 kWh de energie verde in ultimul an. Aceste cifre impresionante reflecta atat angajamentul sau fata de dezvoltarea sustenabila, cat si experienta vasta in domeniul fotovoltaic.

Programul ElectricUP, sustinut de Guvernul Romaniei, reprezinta o oportunitate excelenta pentru companii mici si mijlocii, in special din sectorul HORECA, de a implementa sisteme fotovoltaice si statii de incarcare pentru vehicule electrice. Acest program ofera finantare nerambursabila in limita a 100.000 de euro, pentru instalarea de panouri fotovoltaice cu puteri cuprinse intre 27 kWp si 100 kWp, precum si pentru statii de incarcare cu puterea de 22 kW pentru vehiculele electrice sau plug-in hibrid.

MGM Energo se implica activ in acest program, sprijinind companiile eligibile in accesarea fondurilor guvernamentale disponibile. Cu experienta sa de 14 ani in piata energiei electrice, MGM Energo ofera consultanta tehnica de calitate, evaluand eligibilitatea companiilor si contribuind la construirea de parcuri fotovoltaice eficiente. Implementarea cu succes a unui program Electric Up 2023 – Mgmenergo poate duce la reducerea facturilor de energie electrica si la generarea unor venituri suplimentare prin vanzarea surplusului de energie in reteaua nationala de distributie.

Un alt aspect important al programului ElectricUP este faptul ca contribuie la cresterea gradului de sustenabilitate a companiilor si la reducerea emisiilor de carbon. Prin transformarea in producatori de energie verde, companiile devin prosumatori, consumand energia electrica produsa si livrand surplusul in retea. Astfel, ele contribuie la lupta impotriva schimbarilor climatice si la reducerea amprentei de carbon a societatii.

Pe langa avantajele ecologice, implementarea sistemelor fotovoltaice in cadrul programului ElectricUP aduce beneficii financiare semnificative. Reducerea costurilor cu energia electrica si generarea de venituri suplimentare pot sprijini cresterea profitabilitatii companiilor. MGM Energo ofera expertiza si resurse tehnice si umane pentru a asigura functionarea eficienta si intretinerea acestor sisteme pe intreg teritoriul national.

Un alt program demarat de Guvernul Romaniei, numit Casa Verde, se adreseaza persoanelor fizice interesate de achizitionarea de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica in gospodarie. MGM Energo se implica si in acest program, oferind suport tehnic si administrativ pentru accesarea fondurilor disponibile. Aceasta initiativa vizeaza nu doar economisirea banilor pe termen lung, ci si contributia la reducerea amprentei de carbon a fiecarui gospodar.

Implementarea unui sistem fotovoltaic ofera numeroase avantaje si beneficii, atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru economie si comunitatea locala. Iata cateva dintre acestea:

1. Energia verde si reducerea emisiilor de carbon: Sistemele fotovoltaice convertesc energia solara in electricitate fara a emite gaze cu efect de sera sau alte substante poluante. Astfel, ele contribuie la reducerea emisiilor de carbon si la protejarea mediului inconjurator, contribuind la combaterea schimbarilor climatice.

2. Economii semnificative la facturile de energie: Odata ce un sistem fotovoltaic este instalat, acesta genereaza energie electrica gratuita, reducand factura de energie electrica a unei companii sau a unei gospodarii. Pe langa aceasta, in cazul companiilor care implementeaza sisteme fotovoltaice in cadrul programului ElectricUP, exista posibilitatea de a genera venituri suplimentare prin vanzarea surplusului de energie in reteaua nationala de distributie.

3. Rezilienta la intreruperile de energie: Sistemele fotovoltaice pot continua sa furnizeze energie electrica in cazul intreruperilor de curent. Acest aspect poate fi crucial, mai ales pentru companiile care depind de functionarea echipamentelor critice.

4. Cresterea valorii proprietatilor: Adaugarea unui sistem fotovoltaic la o cladire poate creste valoarea acesteia. Din ce in ce mai multi cumparatori sunt interesati de achizitionarea de locuinte sau cladiri comerciale cu sisteme fotovoltaice deja instalate, deoarece acestea inseamna economii semnificative la facturile de energie.

5. Crearea de locuri de munca si stimularea economiei locale: Implementarea sistemelor fotovoltaice genereaza locuri de munca in industria energiilor regenerabile si sprijina dezvoltarea economica locala. MGM Energo, ca actor cheie in acest domeniu, contribuie la cresterea economica si la crearea de locuri de munca in Romania.

6. Independenta energetica: Sistemele fotovoltaice ofera companiilor si gospodariilor independenta energetica, reducand dependenta de sursele traditionale de energie electrica. Aceasta poate fi cruciala in situatii de criza sau in zone izolate.

7. Contributia la politicile de dezvoltare durabila: Implementarea sistemelor fotovoltaice sprijina obiectivele de dezvoltare durabila si politicile energetice ale guvernului. Aceasta poate aduce companiilor si gospodariilor recunoasterea ca actori responsabili din punct de vedere social si ecologic.

MGM Energo, cu experienta sa bogata si expertiza in domeniul fotovoltaic, ofera un parteneriat de incredere pentru companiile si persoanele care doresc sa implementeze astfel de sisteme. Cu sprijinul programului ElectricUP si a expertilor de la MGM Energo, oricine poate contribui la un viitor mai verde, mai economic si mai sustenabil.

Astfel, sistemele fotovoltaice reprezinta o oportunitate remarcabila pentru companii si gospodarii de a contribui la protectia mediului inconjurator, de a economisi bani si de a deveni mai independenti din punct de vedere energetic. Prin programe guvernamentale precum ElectricUP si parteneriatele cu companii precum MGM Energo, aceste avantaje devin accesibile pentru o gama mai larga de oameni si afaceri, contribuind la construirea unui viitor mai verde si mai sustenabil pentru toata planeta.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.