Din dragoste pentru pescuit: barca gonflabilă și sonar pescuit

0

Pescuitul a devenit și în România un fel de sport național, dar nerecunoscut. Sunt foarte multe persoane pasionate de pescuit. Poate că asta se datorează în mare parte faptului că agitația de zi cu zi te determină să cauți momente de liniște absolută, iar pescuitul este un bun refugiu în acest sens.

Pasiunea pentru pescuit poate trece ușor la nivelul următor. De la banala undiță la echipamente performante, bărci și corturi încălzite.

Când vine vorba de bărci, achiziția uneia care să satisfacă pe deplin nevoile unui pescar pasionat, dar și a unuia care profesează în acest domeniu sunt din ce în ce mai sofisticate. Cea mai accesibilă în rândul celor care pescuiesc ocazional și din pasiune este barca gonflabilă, în timp ce persoanele care profesează în acest domeniu au nevoie și de un sonar pescuit.

O barcă gonflabilă pentru pescuit este o necesitate pentru toți cei care iubesc pescuitul.

Cât de importantă este barca gonflabilă pentru pescuit:

  • Barca gonflabilă este ușoară și ușor de transportat, deoarece poate fi umflată și dezumflată oricând cu ușurință. În plus ocupă și un loc mic pentru depozitare așa că poată fi ținută fără probleme într-un garaj, balcon sau debara.
  • Barca gonflabilă este ideală pentru pescarii care doresc să acceseze locuri de pescuit dificile sau să călătorească ușor, deoarece poate fi transportată într-un portbagaj sau într-un rucsac și poate fi umflată la locul de pescuit.
  • De obicei, nu este echipată cu un sonar, dar poate fi adaptată pentru a monta echipamente de pescuit, cum ar fi suporturi pentru undițe sau locuri pentru depozitarea echipamentului.
  • O barcă gonflabilă este ideală pentru a fi folosită în locuri izolate sau greu accesibile, cum ar fi lacuri sau râuri mici, unde o barcă convențională poate fi dificil de utilizat.
  • Barca gonflabilă este mai puțin costisitoare decât un sonar pentru pescuit de înaltă calitate, ceea ce poate face ca aceasta să fie o opțiune mai accesibilă pentru mulți pescari, mai ales pentru cei care pescuiesc pur și simplu pentru a se relaxa.

Ce trebuie să știi despre o barcă echipată cu sonar:

  • Barca sonar este echipată cu un dispozitiv special conceput pentru a detecta obiecte sub apă și pentru a cartografia fundul lacului, râului sau mării. Un sonar are capacitatea de a putea identifica cu ușurință structuri subacvatice, de a localiza peștii și de a evalua chiar și adâncimea apei, ceea ce poate fi esențial pentru un pescar profesionist.
  • Barca echipată sonar este folosită în special pentru pescuitul cu undița sau cu plase, deoarece poate ajuta pescarii să găsească bancuri de pești, structuri subacvatice și pot oferi diverse informații importante despre locurile în care se poate pescui.
  • Un sonar pentru pescuit poate fi montat pe aproape orice tip de barcă, însă ideal este a fi montat pe o barcă mai mare și mai grea decât o barcă gonflabilă, deoarece trebuie să aibă spațiu pentru echipamentul sonar și bateriile necesare. Însă poate fi folosit și pe o barcă gonflabilă mai performantă.
  • Chiar dacă pescuiești ocazional și doar din pasiune, poți alege un sonar dacă dorești să îți îmbunătățești semnificativ șansele de a pescui pești mai mari, precum și pentru a te bucura de o experiență de neuitat la fiecare sesiune de pescuit. Dacă ești pescar de profesie, atunci cu atât mai mult o astfel de barcă este necesară.
  • Barca cu sonar implică un cost suplimentar mai ridicat din cauza dimensiunii acesteia și echipamentului din dotare.
DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.