Câine de apartament vs câine de curte

0

Atunci când iei decizia să aduci în familie un câine trebuie să iei în calcul mai multe aspecte. În primul rând principala problemă este spațiul. Este greu să ții într-un apartament, mai ales unul foarte mic, un câine de talie mare. Câinele are nevoie de spațiu, iar o oră sau poate că mai puțin cât îi oferi pentru a îl plimba este prea puțin.

Sunt mulți iubitor de rase de câini de talie mare care locuiesc la bloc, însă un ciobănesc de exemplu cu siguranță nu s-ar simți confortabil, indiferent cât de iubit și bine îngrijit este. Toți iubim libertatea și spațiile cât mai mari așa că atunci când iei decizia să adopți un cățel, dacă locuiești la bloc ia în calcul talia câinelui înaintea rasei.

Dacă locuiești la curte, această problemă dispare, pentru că unde este loc pentru un câine mare cu siguranță este loc și pentru unul mic. Bineînțeles dacă prin curte nu se înțeleg 10 mp cât ai în fața casei ci un teren de cel puțin 200 mp.

Cei mai populari câini de apartament

Bichonul Maltez

Bichonul maltez este un câine mic și blând, cu o blană moale și albă. Această rasă este foarte îndrăgită deoarece are o personalitate jucăușă și afectuoasă. Mai mult decât atât, bichonul este foarte prietenos și devotat. În plus se adaptează bine la viața de interior. De asemenea, sunt populari datorită faptului că nu lasă mult păr prin casă, ceea ce îi face alegerea potrivită pentru cei cu alergii.

Shih-Tzu

ShihTzu este o rasă de câine de talie mică și cu origini în China. Acești câini au o blană lungă și mătăsoasă, care necesită o îngrijire constantă. ShihTzu sunt cunoscuți pentru personalitatea lor veselă, prietenoasă și jucăușă. Sunt foarte iubitori și dornici să își facă noi prieteni.

Pechinezul

Pechinezul este o rasă mică, originali din China. Acești câini au un aspect distinctiv, cu fața plată, ochii mari și o blană densă și lungă. Pechinezii sunt cunoscuți pentru personalitatea lor independentă și loialitatea față de stăpân. Sunt foarte geloși, așa că nu suportă ideea de a interacționa și cu alți câini străini.

Cei mai populari câini de ținut în curte

Ciobănescul German

Ciobănescul german este o rasă de talie mare. Acești câini au multă personalitate, sunt foarte inteligenți, echilibrați și loiali. Au deosebite abilitățile de a fi dresași și instincte bine dezvoltate de protecție. Ciobănescul german este adesea preferat ca și câine de serviciu, cum ar fi câine de pază, câine de poliție sau câine de salvare, însă dacă este adoptat de o familie cu copii acesta este extrem de protector cu membrii familiei.

Labrador Retriever

Labradorul este o rasă populară în întreaga lume, inclusiv în România. Acești câini sunt de talie medie-mare, având un temperament prietenos, jucăuș și devotat. Labradorii sunt cunoscuți pentru inteligența lor, ușurința de a fi dresați și calitatea deosebită de câini ghizi pentru persoanele cu dizabilități, câini de terapie sau câini de căutare și salvare sau diferite activități sportive,. De asemenea, sunt iubiți ca și câini de familie, deoarece sunt toleranți cu copiii și se integrează bine în mediul familial.

Ciobănesc Mioritic

Ciobănescul mioritic este o rasă autohtonă românească și un câine de talie mare. Acești câini sunt recunoscuți pentru puterea lor fizică, statura impunătoare și blana abundentă. Ciobănescii mioritici sunt cunoscuți pentru calitățile lor de pază și protecție, fiind folosiți tradițional pentru a păzi turmele de animale. Sunt loiali, curajoși și devotați stăpânului lor, fiind considerați de mulți români drept un simbol al spiritului și tradițiilor rurale.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.