Cât de important este să îți tunzi câinele

0

Poate este un aspect de care mulți dintre cei care dețin câini nu țin cont, însă frizeria canină joaca un rol important în îngrijirea și sănătatea animalelor de companie.

Iata câteva aspecte benefice atunci când vine vorba de frizerie canină:

  1. Controlul căldurii – blana deasă poate fi un impediment in ceea ce priveste mentinerea animalului de companie la temperatura confortabila in timpul sezonului cald. Frizeria poate ajuta la tunderea excesului de blana, ajutând la controlul temperaturii.
  2. Menținerea sănătății pielii – frizeria canina contribuie la detectarea și tratarea oricăror probleme ale pielii, cum ar fi infecțiile, iritațiile sau alergiile în cazul în care acestea există. Prin tunderea regulată a blăniței, se poate preveni în pus și formarea mătreții. Aceasta cauzează mâncărimi, iar scărpinatul în exces poate cauza răni cățelului.
  3. Menținerea igienei – prin îndepărtarea excesului de blană, pielea este mai curată, iar asta duce la prevenirea anumitor afecțiuni ale pielii.
  4. Menținerea aspectului îngrijit – Acest aspect poate fi observat mai ales în cazul câinilor cu blană lungă, iar blănița poate fi predispusă cu ușurință la mătreață care cauzează mâncărimi și la noduri, care au un aspect neîngrijit, murdar. Dacă aveți căței în curte, probabil ați observat cum primăvara excesul de blană cade, iar unele bucăți din aceasta se încolăcesc și formează ciucuri care creează un disconfort pentru câine.

În concluzie, frizeria canina este foarte importantă pentru animalul de companie pentru menținerea sănătății, iar un câine sănătos înseamnă și un om sănătos. Cum oamenii au grijă să meargă regulat la frizer, la fel trebuie procedat și în cazul câinilor. Menținerea unei blănițe curate poate fi un instrument important în îngrijirea și sănătatea animalelor de companie. În același timp, este important sa alegeți un frizer pentru câini calificat și experimentat, care să aibă grijă de blana și de sănătatea animalului ă de companie în mod corespunzător. Unele rase de câini, pentru a fi tunse este nevoie de anestezie așa că un cabinet veterinar este soluția. În plus, medicul veterinar va avea grijă să îi facă un control amănunțit și să recomande ce tratament este necesar pentru deparazitarea internă și externă, tratamente pe care le puteți cumpăra de la o farmacie veterinară.

Deparazitarea este un alt aspect important când vine vorba de sănătatea cățelului. Netratarea anumitor afecțiuni cauzate de paraziții interni poate duce la moartea câinelui, iar dacă îl considerați un membru al familiei și îl iubiți nu trebuie deloc să neglijați acest aspect. În plus vă protejați și de apariția paraziților externi cum ar fi purecii și căpușele care nu numai că creează un disconfort și omului, dar pot fi și extrem de periculoase pentru sănătatea acestuia, cum ar fi mușcătura de căpușă care poate cauza omului boala Lyme.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.