Ce să ai cu tine dacă mergi în drumeție

0

Cei care sunt pasionați de drumeții știu deja ce să aibă cu ei. Fie că s-au informat bine înainte, fie că nevoia i-a învățat acești oameni sunt mereu bine pregătiți așa că situațiile neprevăzute nu îi vor lua prin surprindere.

În primul rând este foarte important atunci când mergi într-o drumeție pe munte să îți alegi un traseu adecvat nivelului tău de pregătire și să nu te abați niciodată de la inscripțiile de pe copacii care îți indică traseul. La fel de important este să fii echipat corespunzător. În primul rând contează ținuta. Însă ținuta nu este totul. Este absolut necesar să ai la tine un rucsac bine echipat în care să ai la tine. Dacă nu ai încă un rucsac, poți comanda de aici un ghiozdan nike la un preț avantajos. Așadar ce trebuie să iei cu tine într-o drumeție.

Încălțăminte adecvată

Niciodată nu te aventura într-un traseu de munte purtând încălțăminte de oraș. În ceea ce privește încălțămintea poți opta pentru adidasi adidas adecvați traseelor montane. Aceștia nu trebuie să te stângă sau să aibă talpa netedă. Riști astfel să aluneci și să te rănești.

Haine de schimb

La fel ca și în cazul încălțămintei, alege o ținută sport care să îți asigure confort și siguranță în mișcări. În același timp este foarte important să ai la tine haine de schimb (inclusiv șosete). Acestea sunt necesare în cazul în care vremea se răcește și este nevoie să suplimentezi hainele sau în cazul în care hainele de pe tine se udă și va trebui să le schimbi. O să vezi că efortul tău nu este în zadar și o să te bucuri că le ai cu tine.

O pelerină

Poate nu o să ai nevoie de ea însă având în vedere că pe munte vremea este imprevizibilă, o pelerină îți va fi un real ajutor deoarece te va proteja de ploaie și îți va păstra hainele uscate. În plus nici nu ocupă mult spațiu.

Baterie externă încărcată

De o baterie externă vei avea nevoie cu siguranță. Nu mă refer aici pentru a o folosi în cazuri de urgență. Dacă vei face multe poze, bateria telefonului se va descărca rapid așa că o baterie externă îți va asigura suficientă baterie pentru a te bucura din plin de acest traseu și pentru a surprinde cele mai frumoase momente. În caz de situație de urgență bateria te va ajuta în cazul în care este nevoie să poți cere ajutor. În plus majoritatea bateriilor externe au și lanternă pentru a o folosi în caz de urgență. Nu uita cablul de încărcare altfel o vei folosi doar ca lanternă.

Apă și mâncare

Apa este foarte importantă și nu ar trebui să își lipsească din rucsac. Este absolut necesar să îți menții corpul hidratat. La fel de importantă este și mâncarea. Un sendviș sau ceva biscuiți vor face minuni atunci când foamea îți dă târcoale sau cum ar zice fi-miu: ”când tremură burtica”.

O trusă de prim ajutor

În primul rând este absolut necesar să ai la tine medicamente dacă urmezi un tratament sau dacă ești predispus la anumite alergii. În plus mica trusă de prim ajutor ar trebui să conțină: plasturi, pansament, unguent antibiotic, bandaj elastic, ac de siguranță și un antiinflamator.

Alte accesorii

Este foarte important să fii pregătit pentru orice situație așa că pune în rucsac și o lanternă, un briceag, o brichetă (chiar dacă nu ești fumător), șervețele, cremă de protecție solară și ochelari de soare. Nu se știe niciodată când vei avea nevoie de ele.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.